RÖVANŞI ALALIM

RÖVANŞI ALALIM
28-01-2023

PETROLSPOR-BURSASPOR

Ligde altı haftadır kazanamayan kırmızı beyazlı ekibimiz yarın seyircisiz maçta Bursaspor'u ağırlıyor.

Maçın öneminden bahsetmeye gerek yok,  Puan tablosu herşeyi apaçık ortaya koyuyor.

24 puanla 11.Sırada bulunan Petrolspor düşme hattının içinde yer alan 19 puanlı Bursaspor arasında ki puan farkı sadece 5 !

Hafta içi Ahmet Yavuz'dan boşalan teknik direktörlük görevine getirilen Nihat Balan'ın takımımızın başında ilk maçına çıkacak olması nedeniyle nasıl bir takım izleteceğini herkes gibi bende merak ediyorum lakin takımı tanıması, sistem oturtması için zamana ihtiyacı var vb gibi gibi mazeretleri kabul etmiyor düşme hattını yakından ilgilendiren 6 puan değerindeki kritik Bursaspor maçını kazanmaktan, rövanşı almaktan başka seçeneğimizin olmadığını hatırlatmak istiyorum.

Yeni transferlerimizin kendini göstermesi, takıma katkı sağlamaya başlaması, kendini taraftara sevdirmesi için önemli bir fırsat olan yarın ki rakibimiz Bursaspor'u tanıyalım.

BURSASPOR'U TANIYALIM

Transfer yasağı nedeniyle genç ve tecrübesiz futbolcularla ligde yaşam mücadelesi veren yeşil beyazlı ekip ligin ikinci devresinin ilk haftasını BAY geçirirken ikinci hafta uzun süre önde götürdüğü Afyonspor maçında kalesinde gördüğü son dakika golüyle 1-1 berabere kalarak altın değerinde 2  puan kaybetti.

Sezona başladığı Teknik Direktör Tahsin Tam'ın Çorum FK' ile anlaşmasından sonra takımı son sekiz hafta 64 yaşında ki İsmail Ertekin'e emanet eden Bursaspor istediği çıkışı bir türlü gerçekleştiremedi.

Kendi evinde 15 puan toplayan yeşil beyazlı ekip çıktığı 9 deplasmandan 1 galibiyet 1 beraberlik 7 mağlubiyetle sadece 4 puan toplayabildi.Rakip ağlara 4 gol gönderirken kalesinde 16 gol gördü.

Takım olarak kaybedilen çoğu maçlarda tecrübesizliklerinin kurbanı olsalar da oyununun genelinde tempolu futbol oynayan ancak kırılgan yapıya sahip olan genç oyuncu sayılarının çokluğundan yararlanabilir hataya zorlayabiliriz.

ÖNEMLİ KOZLARI

Bursaspor takımının en önemli kozu kendini kanıtlamak isteyen geleceği oldukça parlak genç futbolcuların 90 dakika boyunca koşması, tempolu ve seri futbolları olacak. Onları oyundan koparmak için mutlak suretle skora erken gitmek lazım aksi takdirde istemediğimiz sonuçla karşılaşabiliriz. O yüzden rakibin sıralamadaki yerine aldanmamamız ciddiyetimizi korumamız gerekiyor.

Bursaspor'da genç oyuncular olduğu gibi onlara ağabeylik yapan tecrübeli ve yetenekli isimler de mevcut. Bunların başında 1-0 kaybettimiz ilk maçta attığı şık golle 28 yaşında ki 7 gollü başarılı solak Enver Cenk Şahin ve tecrübeli orta saha oyuncusu Kubilay Sönmez olacak. Tecrübeli ikili yeşil beyazlı ekibin orta sahadaki beyni olduğu gibi ikinci bölgeden üçüncü bölgeye geçişleri sağlayan kilit isimler. Bir diğer kozu ise sol kanattan hızlı ataklara katılan rakip kalede tehlike yaratabilen yetenekli sol kanat oyuncusu Hasan Ayaroğlu olacak.

ÖZER HURMACI FORMA GİYEMEYECEK

Futbolu 2020-2021 sezonunda bıraktığı yeşil beyazlı ekibe zor günlerini atlatması için yeniden dönüş yapan eski Fenerbahçe ve Trabzonspor'lu Özer Hurmacı antrenmanda sol arka adalesinden sakatlanınca 4-5 hafta forma giyemeyecek.

Zor fikstür öncesi alt sıralar ile makası açmak ilerde korkulu rüyalar görmemek için mutlak suretle kazanmamız gereken bir maçtan ötesi olarak adlandırdığım Bursaspor karşılaşması öncesi Petrolspor'umuza başarılar diliyorum.

Bursa'yı yenin hem 3 puanı,

Hem taraftarı kazanın...

Hoşçakalın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
hekim
hekim 1 yıl önce
Hocam bu takımın gecmısını hatırlaması lazım.