RÜYA VE FAL GELECEKTEN İPUCU VERİR Mİ?

RÜYA VE FAL GELECEKTEN İPUCU VERİR Mİ?
21-06-2021

Sevgili dostlar bugün herkesin merak ettiği bir konuyu işlemeye karar verdim; Rüya ve fal gelecekten ipucu verir mi.

Bilindiği üzere gece uyuduğumuzda bazen bir takım rüyalar görürüz. Peki gördüğümüz bu rüyalar neden var, neden rüya görüyoruz, buna hem bilimsel, hem mantıksal, hem de bir Müslüman olarak dinsel yönden ele almaya çalışacağız..

Öncelikle rüyalar konusunu ele alırsak neredeyse herkes Rüya görür, fakat bazıları çok derin uykuda olduğu için hatırlanmaz; bazıları da hatırlanır bazı rüyalar bizi korkutur bazı rüyalar bize heyecanlandırır ve sevindirir ve bu rüyalar hakkında fikir yürütmeye başlarız. Kimimiz geçmişten kimimiz gelecekten rüyalar görürüz; peki bu rüyaları neden görürüz; Bunun sebebi ne…

Bilim adamları bu konuda yaptığı araştırmada insanın uyurken İnsan beynini çalışmaya devam ettiğini uykunun bir çeşit meditasyon olduğunu ve insanın uyku döneminde vücudun dinlenmesi ve hücrelerin yenilenmesi için beynin rüya tabiri edilen senaryoyu devreye koyduğunu bu şekilde insanoğlunun vücudunun dinlenmesi beyin tarafından sağlamaktadır deniyor. Yani uyku insan için meditasyon demekmiş, bu zaman içerisinde Beynimiz çalıştığı için ve hücreler enerjimiz yenilenmesi için belli bir saat diliminde Beynimiz bizi uyumamız için zorlar ve rüya hissi vererek Beynimiz bizi rüyalar ile oyalamakta ve vücudun dinlenmesini yenilenmesini sağlamakta yani bilme göre rüyalar ne geçmişten ne gelecekten insana ip ucu verir sadece meditasyonun bir  parçası sadece bu gördüğümüz rüyalar.

Bilirsiniz uykusuzluk çekince uzmanlar gözlerinizi kapatın ve çirtten atlayan koyunları sayın der ve hakikaten işe yarar ve beli bir sayıdan sonra uykumuz gelir ve rüya alemine dalarız. Yani bilim rüya, eşittir hayal diyor gerçekle bir alakası yok.

Mantıksal olarak ele alırsak rüyaları bütün bu gördüklerimizi birer hayal olduğunu anlarız gördüğümüz. Bazı rüyalarda uçuyoruz, bazılarında kabuslar görüyoruz, bazılarında özlem duyduklarımızı yani aklımıza takılan düşünüp hayal kurduğumuz konuları görürüz, sadece yani rüyalar birer kurgu mantıksal olarak.

Bir Müslüman olarak dinimiz de bilimle zıt düşmekte. Çünkü Müslümanların rüyalara bakış açısı farklıdır. Müslümanlara göre rüyalar iyi tasvir edilirse gelecekten bize ip ucu verdiğine inanılır.

Bunun en bilinir örneği Hz. Yusuf’un rüya tasfiri, zira peygamberimiz sav de rüya üzerine aldığı karalar ve yazıları günümüze kadar ulaşmıştır.

Müslümanlara göre ruh uyku döneminde insanı terk eder ruhlar alemine katılır denir ve bu sebeple insanlar uyanmasın diye de rüya denen şeylerle insanı meşgul eder denir.

Hakikaten insan uyku döneminde ölüden farksız kalır. Zaten bu yüzden hırsızlar kolayca bizi soyup durur, gelip gittiklerini duymayız bile demek ruhumuz o dönem ruhlar aleminde, bakın bir konuyu da çözdük uyku spreyi diye bir şey yokmuş zira ruhumuz orda değil hani derler ya hırsızı ruhum duymadı işte sebebi beli ruh yok gezmede.

Şaka bir yana bir Müslüman olarak tabi ki rüyalar gelecekten ip ucu verdiğine inanırız. Çünkü İslam dinine göre insanoğlunun yaşadığı her şey gerçekle bağlantılıdır biz Müslümanlar öldükten sonra tekrar dirileceğimize inanırız. Bu nedenle rüyaların da gelecekten bize ip ucu verdiğine de inanırız.

Gördüğümüz rüyaların tasvirini de bir bilene sorma gereği duyarız. İşte burada da karşımıza falcılar ve rüya yorumcuları çıkıyor bu falcılar bizi dinler ve rüyamızın ne anlama geldiğini bize anlatı ve bizi aydınlatır.

Biz müslüm anlar genelde imam ve hacı ve bu büyüklerimizden rüyalarımız içi boş yorum alırız. 

Hani derler fala inanma falsız da kalma işte bu kişiler gördüğümüz rüya hakkında yattıkları yorumlarla bizi aydınlatır ve yol gösterilen bu falcılardan ve yorumculardan çok eski hükümdarlar krallar padişahlar faydalanmış bir sefere çıkacaklarsa gördükleri bir rüya dahi onları o seferden alıkoyma yemiştir.

Gayrimüslim insanlarsa falcılara yönelmiştir. Bu falcılar suya bakarak, kahveye bakarak, güneşe bakarak, insanın yüzüne bakarak çeşitli yorumlarda bulunmuşlardır ve bu şekilde birçok gayrimüslim komutan yapacağı savaşlar veya anlaşmalar için fikir sahibi olmuştur yani rüyalar ve fallar yüzyıllardır hayatımızda yerlerini korumakta ve inanılmakta.

Günümüzde erkekler rüya ve fal konusunu bir kenara bırakıp gerçek hayatla mücadele ederken özellikle bayanlar bu konuda hayri iddialılar yanına geldiklerinde kahvelerini içer sonra kahve fincanı kapatır fal bakmaktan geri kalmazlar ve gördükleri rüyaları birbirlerine anlatır. Bu konuda Fikir alışverişi yaparlar bu genelde hoş vakit ve eğlence amaçlı olsa da bazı insanlar bu konulara kendilerini fazlasıyla kaptırmakta ve bu konuda kendini Medyum ilan eden kişilerin tuzağına kolayca düşmekte paralarını mallarını kaybetmekte ve hatta daha bu sebeple depresyona girmektedirler. Kur'an'a göre Allah teala gelecekten kimseye haber vermediği söylenmiştir. Kur'an'a göre fal yoktur falcı da yoktur herkesin kaderi Allah tarafından daha önce yazılmıştır. Herkes öyle ya da böyle kendi kaderini yaşayacaktır yeryüzündeki en büyük mucize insandır, bilim bunun farkındadır. Bu yüzden Bilim bütün buluşlarında insandan faydalanmıştır bilim insanı da Allah'ın gösterdiği kadarını görebilmekte ve birçok konuda hala insan bilinmezliği karşısında çaresizdir dediğim gibi bir insanın geleceğini sadece Allah bilir ve onu kaderinde işlemiştir insan olduğu için uykudan uyanmak bile bir mucizedir aslında bu konuya öyle ya böyle yanaşmak en doğrusunu yani ne rüyaların nede falcıların etkisinde kalıp gerçekte olan biteni görmek verilecek en doğru karardır dedim ya Fala inanma falsızda kalma Bu bir eğlence olabilir ama Gerçekte bir alakası yoktur. Falda gözüken ve yaşadıklarımız tamamen yanına gelmiş tesadüflerdir falcılar geleceği. Bilse zaten kimseye fal bakmaz. Başka işler peşinde olur. En azından ben olsam öyle yapardım rüyalar Gelecekten ipucu verebilir insanı doğru bir tasvirle ileriye dönük ya da geriye dönük. Bazı şeylerin kararı alabilir ama rüyalara fazla kafayı takip gerçek hayatı da Unutmamak gerekir. Hayat gerçektir ve biz bu gerçeği bir parçasıyız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?