SAADET PARTİSİ BATMAN KONGRESİ

SAADET PARTİSİ BATMAN KONGRESİ
19-10-2021

Saadet Partisi Batman 7. olağan il kongresi Kültür Turizim İl müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşti.

Kongreye katılımcıların çokluğu, coşkusu, diğer partilerden katılım ve halkın teveccühü üst seviyede idi.

Saadet Partisi Genel Başkan yardımcısı Sayın Fatih Aydın ve çevre illerdeki Saadet Partisi il başkanlarının katılım sağladığı il olağan kongresi; "İktidara yürüyen" bir mesaj niteliğindeydi.

Özellikle il başkanı Sayın Mustafa Yıldız'ın; "İktidara yürüyüşün işaret fişeği doğunun incisi Batman'dan atıyoruz. Nasıl ki güneş doğudan doğuyorsa, Saadet Partisi'nin iktidar yürüyüşü de Batman'dan başlayacaktır" demesi iddialı bir tespitti.

En zor dönemlerde bile 14 yıllık il başkanlığını yapan Sayın Mehmet Fırat'in konuşmasında; "adalete" vurgusu yapması ve iktidarı icraatlarından örnekler vererek adaletsizliklerini dile getirmesi takdire şayandı.

Kongrede tek aday olan Mustafa Yıldız beyin önceki başkan ve ekibine teşekkür etmesi ve eski başkana plaket vermesi "bayrak devri" olmaktan çok "görev aşkının" ön plana çıkması işin güzel yanıydı.

İl sorumlusu ve GİK üyesi Sayın Fesih Bozan'ın konuşmasında; mevcut sorunların yanında "Kürt sorununu" dile getirip "sorunları yok sayarak sorunların yok olmadığını" dile getirerek çözüm önerilerini sundu.

Genel başkan yardımcısı Sayın Fatih Aydın'ın konuşması ise tam bir manifesto idi.

Sayın Aydın, konuşmasında özgürlüklere vurgu yaparak; "siyasi görüşü nedeniyle tutuklanmaya karşı" olduklarını kişilerin fikirlerini özgürce dile getirmesi" gerektiğini ve "kayyum atamalarının yanlış" olduğunu belirtti.

Konuşmasının devamında; "Bize İstanbul’un trafiğini nasıl çözeceklerini, mega ve çılgın projeleri sunuyorlar. Biz diyoruz ki İstanbul’un trafik sorunu tünellerle, yollarla, çılgın projelerle çözülmez. Batman’a, Sivas’a, Van’a, Hakkari’ye... geri kalmış illere yapılacak mega ve çılgın projelerle çözülür. Yerinde istihdamı güçlendirerek sorunlar çözülür..."

Sayın Aydın; Çözüm önerisi olan herkesle diyalog halinde olduklarını ancak hükümete "işsizlik sorunu var hükümet ise bize 'işsizlik sorunu yok işi beğenmene var' diyor. Biz geçim sıkıntısı diyoruz onlar 'böyle bir sorun yok' diyorlar; biz örgencilerin yurt sorunu var, onlar 'böyle bir sorun yok' diyorlar. Sorunları çözme yerine 'yok' diyerek çözüm üretmiyorlar..."

Diyarbakır İl başkanı Sn Abdurrahman Ergin’in divan başkalığı yaptığı Batman 7. il olağan kongresi yapılan secimler sonrası sona erdi.

Hayırlı uğurlu olsun.

Selam ve dua ile.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?