SADECE ALKIŞ YETMEZ

08-04-2020

Bildiğiniz gibi insanlık çok zor bir süreçten geçiyor. Bu sürecin askerleri de sağlıkçılarımız, geçmişte onları hep şiddet haberleri ile okuduk, izledik ama artık daha fazlasını yapmalıyız. Sağlık bakanının da dediği gibi onları alkışlayalım fakat sadece alkışlamak yetmez. Herkes elini taşın altına koymalı, bir şeyler yapmalı. Sorumluluk bilinciyle hareket etmeli. Gazetemizin de evde kal kampanyası oldu çoğunuz izlemişsinizdir. Yazarlarımız ve çalışanlarımız evde kalmanın, sosyal mesafeyi korumanın öneminden bahsettiler. Bunlar sadece bizler için değil sağlık çalışanları için de önemli. Çünkü biz evde kalabiliriz, bizim o lüksümüz var ama maalesef onların yok. Onlar çalışmak zorunda. Bu durumu bertaraf etmek zorunda. Bizlerin de yapması gereken sadece alkış değil, nasıl ki askerler savaşınca manevi destek veriyoruz, moral ve motivasyonlarını yükseltmeye çalışıyoruz. Şu anda da bunu sağlıkçılar için yapmak zorundayız. Alkışlamak güzel bir şey bu önemli ama sadece alkışlayarak evde oturmak yeterli değil. Onlar için şimdi Bir şey yapmayacaksak ne zaman yapacağız. Onlar için şimdi elimizi taşın altına koymayacaksak ne zaman koyacağız. Bunun vakti tam da şimdi. Normalde sağ elin yaptığı iyiliği sol el bile görmemeli. Çünkü Allah için yapılan iyilikler sadece Allah ile kul arasında kalmalı ama bir istisna ile anlatılabilir, o istisna da insanlara örnek olabilecek iyilikler. O yüzden ben de bu hafta yaptığım bir iyiliği, öncü olmasını sağlamak için anlatmak istiyorum.
Yıllardır linkedin programına üyeyim. Orada bilimsel makaleler yazıyor, bilimsel makaleler okuyor, kendimi geliştirebileceğim insanlarla irtibat haline geçiyorum. Çok değer verdiğim adeta bir abim gibi gördüğüm Ufuk bey ve projesinden bahsetmek istiyorum. Kendi de elini taşın altına koyup fabrikasını sağlık çalışanlarına ücretsiz siperlik üretmek üzere açtı ve ben de hem kendisine hem de sağlıkçılarımıza destek olmak açısından, bu çalışmanın Batman ayağını gerçekleştirmek için kollarımı sıvadım muhtemelen siz bu yazıyı okurken hastanelerimize bizlerin gönüllü olarak ulaştırdığı siperlikler dağıtılacak ve sağlık çalışanlarımız hastalığa bulaşmadan bu şekilde hastalarımızın tedavisini sağlayabilecekler eğer ki sağlık çalışanlarımız biz sağlığımıza kavuşalım diye kendi bedenlerini en güçlü virüslere siper ediyorlarsa bizler de onların sağlığını korumak için tıbbi siperlikler üretip onlara dağıtabiliriz belki tüm vatandaşlarımız bunu sağlayamayabilir ama bu tür destek faaliyetlerinin organizasyonunu yapabilirler.
Peki en basit neler yapabilirsiniz? Herkesin elinde telefon var En ufak yapabileceğiniz şeylerden birisi sosyal medyaya girip herhangi bir sağlık çalışanına teşekkür mesajı yazabilirsiniz. Bu kaç dakikanızı alabilir ki? Ama belki o gün bir hastalığın tedavisinde bulunan bir sağlık çalışanının moral motivasyonu yükseltir stresten uzak bir şekilde daha doğru kararlar almasına belki bu sayede de bir çok hastayı iyileştirmesine vesile olabilirsiniz bu zor mu ? Hayır çok kolay. Bende bu nedenle başta il sağlık müdürümüz Dr. Mehmet Hakan PAMUKÇU nezlinde tüm sağlık çalışanlarına kolaylıklar diliyorum. Her iş kutsaldır her mesleğe saygı duymak gerekir. Pandemide hepimiz bir takımız oksijen makinesini üreten mühendis de hastanede temizlik yapan temizlik görevlisi de güvenliğimizi sağlamak üzere çalışan güvenlik görevlilerine de teşekkür etmeliyiz toplum geçmişte mesleklerin saygısını aldığı maaşa oranlı gördüyse de bunun yanlış olduğunu en azından zor günlerde bilmeyiz her meslek saygıyı hak eder ve her sektör adeta bir takım gibidir kazanınca da takım kazanır kaybedince de takım kaybeder o yüzden sağlık sektörü de her sektör gibi takımdır ve toplumda bu takımın bir parçasıdır. Bu süreçte çabalayan tüm meslek grubu çalışanlarını da bu zor süreçte yıkılmaz dirayetleri için ayakta alkışlıyor onlara da toplum adına teşekkürlerimizi iletiyorum.
Unutmadan bir iki cümle de yardım kuruluşlarına; Batman'da değer verdiğim dostum Veysi bey, BİR KALP BİN UMUT PLATFORMU adına güzel işlere imza atıyor. Yaptığı çalışmalar ulusal basında da yer aldı onu da alkışlıyor başarılarının devamını diliyorum. Bana her zamanki gibi mail hesabımdan ve (fatiherdgn72) adlı Instagram hesabından ulaşabilirsiniz. Evde kal çağrımı yineleyerek, haftaya buluşmak ümidiyle diyor, hepinize sağlıklı günler diliyorum. Allah'a emanet olunuz...

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?