SAĞLIKSIZ DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ

21-04-2020

T.C. Emekli bir Sağlık Bakanlığı üst düzey bürokratı olarak böylesi bir köşe yazmaktan utanç duyuyorum. Neden mi? 
Bakın biz sağlık kökenliler mesleğimizi icra ederken hep beyaz önlük giyeriz ve beyaz çok anlamlı çok temiz göze çok hoş gelen bir renktir. Ancak Aralık 2019’da Çin’de meydana gelen bu meşhur Corona virüsü salgını ortaya çıktığında WHO ‘’World Health Organisatiıon‘’ Türkçe açılımı Dünya Sağlık Örgütü olarak bilinen bir heyet Çin’e gitti. Araştırmalar yaptı olayı detaylarınca da anlamış oldu özelliklede bulaşıcı ve öldüren bir virüs olduğunu Çin’li yetkililer kendilerine detaylı olarak anlattılar buna rağmen çok pasif kaldılar.
Diğer ülkeleri gereğince ve misyonlarınca yapmaları gereken uyarıları yapmayıp es geçtiler.
Peki neden? İki ucu açık bir soru çık işin içinden çıkabilirsen bu aptal ve haince davranışın. Donalt Trump’a göre yani yapmış olduğu basın açıklamasında para yediler. Anlayacağınız bu akademik kariyerleri ve mevkileri yüksek olan görevliler isteselerdi Çin’i komple karantinaya alma yetkileri de vardı. Ama yapmadılar. Sanki turistik bir gezideymişler gibi ellerini kollarını sallaya sallaya geri döndüler. Üstelik de yıllarca bu makam ve mevkide olan ve bilim adamları olarak son derece kendilerine saygı ve güven duyulan bu yaratıklar kanımca yargılanmalılar.
Yine Donald Trump tarafından çok ağır olmasa da bir takım yaptırımlara uğramadılar değil ödeneklerini kesti. Onlara yardımı kesti. Çünkü hataları anlaşılır gibi af edilir cinsten değil on binlerce insanın ölümüne dolaylı olsa da neden oldular peki ne hakla?
Bu yaptıkları yanlarına kalmalı mı? İşte bu yüzdendir ki yazıma Sağlıksız bir kelimeyle başladım biliyorum ki sağlıklı olsalardı bu hatayı bile bile yapmazlardı.
Bir çok köşe yazılarımda Donald Trump’ı çok sertçe hatta sosyal medyada kendisine hakarete kadar varan yazılar yazdığım halde bu Emperyalist adamla ilk kez aynı görüşü paylaşıyorum.
İşlerini ciddiye almış olsalardı bu virüs bunca hızlı yayılmayacak ve birçok önlemler alınabilecekken alınmamakla ölümler arttı halen de artmaya devam ediyor. Önce sağlık olarak insanların hayatları bitti. Sonra hastalarda travma ve kalıcı tahribatlar bıraktı. Daha sonra 
Kalkınmakta olan Ülkelerin halkları ekonomik ve psikolojik olarak çok büyük kayıplara uğramış oldular. Karantina girmekle bir çok anlamda moral bozukluğu yaşadılar. Evlerine kapanmak zorunda kalıp özgürlüklerinden sevdiklerinden oldular. Dünyaya domino etkisi yaptı. Bu sağlıksız Dünya sağlık örgütünün görevini yapmaması olayı ciddiye almaması ve uyarmaması çok ama çok pahalıya mal oldu tüm Dünya insanlarına yani hepimize bu ne? gaflet Ne korkunç bir hata olmalı.
Değerli okur insana değil de maddeye tapan bu madde perestler ne yazık ki hep maddeyi ön plana aldıklarından mana ve anlam aynı zamanda en önemlisi de insana insanlığa verilmesi gereken değer eksi bölgede olmuş oluyor. Güya Çin komünist bir rejim veya en azından yumuşatırsak sosyalist bir rejimle daha doğrusu insanı ön planda tutan ve eşitlikçi bir yönetimle idare ediliyor biliyorduk biliyordunuz biliniyordu. Buyurun buradan yakın rejime bak saçlarını tara diyesim geliyor. Bu hata Dünya tarihine kara bir leke olarak not düşürmüş oldu. Gelecek nesiller bu notu okuduklarında ya inanmayacaklar yahut anlamakta çok zorluk çekecekler. Modern bilimin ve teknolojinin geldiği bu yüksek standartlarla açıklanması ve inanılması fazlasıyla komplike bir konu.
Yazılacak çok şey var çok zengin ve çok kirli bir tema ancak anlayanlar anlamışlardır diye daha da fazla uzatma niyetinde değilim. Ancak bilmelisiniz ki bu dram bu felaket yaşandı ve halen de yaşanıyor.
Şimdi zaman Allah’a daha da çok sığınma ve ondan af dileme zamanından çok çok daha zaman dilimi olmalı diye düşünüyorum . Af et bizi Allah'ım. Biz yaptık sen yapma. Sayıları nerdeyse iki milyarı bulan Dünya Müslümanlarının bayramı olan Cuma namazlarını da şimdilik kılamıyor durumdayız bundan da daha fazla dram ve acı olabilir mi?

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?