SAHİBİNDEN SATILIK KADROLAR

21-06-2019

Tuhaf ama gerçek bir konu ve başlığı.

Değerli okurlarım şahsımı tanıyan bilir ama tanımayan okurlarıma kısaca kendimi şöyle tanıtayım.

28 yaşında, evli ve bir çocuk babasıyım. 2013 Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi mezunu, ataması yapılmamış Sosyal Bilgiler öğretmeniyim.

İnancım gereği, oturarak karnımın doymayacağını biliyor ve mezun olduğum günden bugüne kadar namerde muhtaç olmamak adına birçok işte çalıştım. Son 3 yıldır Batman Merkez, Gültepe Mahallesi Su Parkı karşısında, Gültepe Kuantum Kurs Merkezinin sahibi olarak uzmanlık alanım olan eğitim hizmeti vermekteyim. Bazen siz değerli okurlarım gibi çok değerli vatandaşlarım kurumuma uğradığında, çay arası sohbetlerde “Hocam” diye başlayıp, konu başlığımı bana hatırlatıyorlar. “Şu kadar çocuğum var ve bir çoğu üniversite mezunu ama maalesef ki torpil olmadan hiçbir kamu ya da özel kurumda iş bulamıyorlar. Oğlum geçenlerde X kurumunun sınavına girdi ama yerleşebilmesi için 70.000 TL para istiyorlar. O kadar param olsa neden boynumu kansız birinin önünde eğeyim. Hadi o kadar parayı verecek gücüm olsa başkasının hakkına girmekten korkup ümidimi başka baharlara bırakıyorum. Ne yapmalıyız.” diye dert yanıyorlar.

Bu sadece bir örnek.

Öğrencisi kurumumdan mezun olmuş olsa bile velilerimi bazen ziyaret ederim iş yerlerinde. Bundan bir ay önce yine böyle bir ziyaretimde velimin biri “Hocam ne oldu sizin atama işi.” diye sordu. Ben de “Malumunuz biz de atama yok denecek kadar az.” deyince, velim “Hocam torpil yaptırmadan siz atama işini unutun, bu çark böyle dönüyor, yoksa daha çok beklersiniz.” demişti. Tabi ben, kişiliğim ve ahlakım gereği açlıktan öleceğimi bilsem bile böyle bir harama inşallah hiç ama hiç bulaşmayacağım ama insan durup düşünüyor. “Ne oluyor ya.” diye.

Vicdanını ve şerefini beş paraya satan ve bunun karşılığında insanları bu duruma iten özel ya da kamu yöneticileri yarın ruzi mahşerde Allah’a nasıl hesap vereceksiniz?

Cehennem azabının en hafif olanının, ateş topuğa değdiğinde beyni kaynatacak kadar şiddetli olduğunu bildirmedi mi AllahU Teala? Yoksa orda da torpil yaptıracağınızı düşünecek kadar cahil misiniz? Bence cahil değilsiniz zira daha fazla dünya malı için hesap üstüne hesap yapacak kadar aklınız varsa cahil değilsiniz. Mahkeme büyük ve bu Mahkemenin Hakimi En Büyük.

Evinin ihtiyacını gideremediği için uykusuz, aç kalan babanın hakkını,

Henüz doğmamış çocuğun hakkını

Geçim sıkıntısı ile dağılan ailelerin hakkını

Cebinde parası olmadığı için bir parça ekmek ile akşamı getiren açın hakkını

İş bulamadığı için babası ile ters düz olan delikanlıların hakkını

ÖDEYECEKSİNİZ.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?