SAHİPLENMEK LAZIM…

SAHİPLENMEK LAZIM…
05-04-2023

Batman Petrolspor, bu şehrin en iyi tanıtım araçlarından biridir.

16 Yıl aradan sonra 2. Lige ‘merhaba’ diyen Petrolsporumuzun, sezon başında doğru yapmadığı kadro yapılanmasını ve yol haritasını bir kenara bırakıp, sezon bitene kadar kalan maçlar öncesinde teknik heyet, futbolcular ve kulüp çalışanlara şehrin dinamiklerinin de sahiplenmesi gerekmez mi?

Hafta başında yerel basınımızın çoğunun manşetlerinde “Batman Petrolspor’a sahip çıkma zamanı” haberinde şu görüşlere yer veriliyordu;

Petrolspor’a sahip çıkma zamanı…

16 yıl aradan sonra şampiyon olan ve 2.lige yükselen Batman Petrolspor, maddi ve manevi anlamda zor günler geçiriyor.

Ligin bitimine 7 hafta kala küme düşme hattında bulunan Petrolspor’u zorlu maç periyodu bekliyor. Maddi ve manevi anlamda zor günler geçiren Petrolspor, destek bekliyor/ Batman Basını yaptığı ortak çağrı ile iş insanlarını, siyasileri, sivil toplum kuruluşlarını, Batman’da etkili ve yetkili olan herkesi göreve davet ediyor.

Sezon başında kısıtlı imkânlarla lige başlayan Petrolspor’da karakterli futbolcular maddi sorunları hiçbir zaman söz konusu yapmazken, sahada ise var gücüyle mücadele etti.

Bu sezon yanlış kararlar ve yanlış stratejiler yüzünden maddi ve manevi kayıplara uğrayan Petrolspor’un zor günleri aşabilmesi için taraftar grupları birlik çağrısı yaptı. Yarasalar Taraftar Grubu, İstanbul Darkreads Grubu ve Genç Petrolsporlular Taraftar Grupları, takımın küme düşmemesi için güç birliği yapıyor.”

Ortak basın açıklaması yapan taraftar grupları, Batmanlıların Petrolspor’a sahip çıkmasını isterken; “Batman’ın markası olan ve şampiyon olduğumuz yıl büyük tanıtıma vesile olan Petrolspor, şu anda maddi ve manevi zorluk içerisinde. Geçmişte yapılan hataları irdelemeden, kalan 7 maçlık süre zarfında takımın ligde kalabilmesi için biz taraftarlar elimizden geleni yapacağız. Aynı özveriyi Batman Valisi Ekrem Canalp, kurumlar, iş insanları ve STK’lardan da bekliyoruz. Gün, birlik olma günüdür” dediler.

Anlamlı bir çağrı…

BAYBURT MAÇINDA TAM DESTEK…

Hepimiz küskünlüklerimizi-kırgınlıklarımızı bir kenara bırakmalıyız.

30 Yıldır ilk defa bu kadar Petrol’den bu kadar uzaklaştım.

Çok yanlış gördüm, hak etmediğim şeylerle karşılaştım ama uzaktan da olsa memleket arması uğruna olsa Petrolspor’dan kopmadım.

Hepimiz kalan maçlarda Petrolspora destek olmalıyız.

Evinde oynadığı son 8 maçtır puan alamayan Kırmızı-Beyazlı ekibimizin, Bayburt maçıyla birlikte çıkışa geçmesi için şehir olarak tek yürek olmalıyız.

Petrolspor, geçen hafta Tarsus deplasmanından aldığı farklı galibiyetle moral buldu ve bu galibiyetin devamı önemli…

Petrolspor’un rakiplerinin kaybetmesi değil, Petrolspor’un kazanması önemlidir.

Bu takımın sahibi taraftardır.

O halde hep birlikte Pazar günü Bayburt maçında statta olalım. Hem de Yarasalar taraftar grubunun içinde 90 dakika takımımızı desteklemeye hazır mısınız Batman?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?