Şampiyon Petrolspor

Şampiyon Petrolspor
18-04-2022

Petrolspor çeyrek asır sonra ligin bitimine 3 hafta kala şampiyon olup yeniden 2.lige yükseldi. Şimdi böyle bir durumda ne yazılır, neler söylenir bilmiyorum. Yıllardır takır takır yazan kalemim, böyle bir sevinç ve duygusallıkta afalladı. Çok bekledik, çok istedik ve çok özledik.

Nihayet ki bu hafta kapalı gişe oynayan tribünler önünde Hendekspor’u 2-1’lik skorla geçerek bunu başardık.

İnanılmaz bir atmosferde, inanılmaz bir başlangıç yaşadık. Bu haftaki yorumumda bu böyle yaptı, bu şöyle yaptı diyerek futbolcu isimleri üzerinden olumsuz konuşmayacağım.

 Zira Şampiyon olmuş ve işi bitirmiş bir takımdan bahsediyoruz. İnanılmaz başlangıç derken, henüz dakikalar dokuzu gösterirken savunmamızın bir anlık hatası ile Hendekspor’a gol fırsatı verdik.

 Ama sonrasında kontrol tamamen Petrolspor’a geçti. Sağlı sollu ataklar, ardı ardına kornerler, kaleye şutlar, direklerde patlayan toplar maçı istediğimizi gösterdi. Tribünlerin de müthiş coşkusuyla golü bulup skora ortak olduk. Emre Pehlivan’ın müthiş pası, Kral Aykut Çift’in takipçiliği ile gelen kafa golü. Aykut coştu, stat yıkıldı. Gerisi gelecekti ve öyle de oldu.

 Son devrede de baskısını artıran temsilcimiz, maçın adamı Samet Kırım’ın müthiş çalımları sonrasında ceza alanı içinde düşürülmesi bize penaltı kazandırdı. Aykut penaltı pozisyonunu kaçırsa da oyunumuzu oynamaya devam ettik.

 Oyuna müdahaleler başladı. Akabinde sahneye Yarasa Adam Akın Akman çıktı. Sezon boyunca takımın en kritik zamanlarında hep önemli goller atan Akın, yine müthiş bir şutla şampiyonluğu getiren golü kaydetmeyi başardı.

 Kalecimiz Cihan Şentürk, Orta alanda Ali Kemal ve Okan Toprak yine görevlerini layıkıyla yaptılar. Tüm takımı yürekten tebrik ediyorum. Çok koştular bu maçta, herkes üstüne düşenin fazlasını yaptı elbette ama dikkatten kaçmayan bu isimleri de yazmak istedim.

Sonuç olarak kazandık ve Kütahya’dan gelen güzel haberle maçın bitiş düdüğünü bekledik.

Öyle bir maç sonu yaşadık ki ömre bedel.

Akıllardan, hafızalardan silinmeyecek görüntülere şahit olmakta ayrı bir mutluluktu. Hasretle, özlemle hayalini kurdukları şampiyonluğu kutlamak için on binler sahaya aktı. Futbolcularımızla, Zafer hoca ve ekibi ile müthiş coşku yaşadılar.

Valimiz Hulusi Şahin’in mutluluğu ve haklı gururu, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç’ın coşkusu, Kulüp Başkanımız Abdulvahap Akbaş ve ekibinin bu iş bu kadar dercesine sevinçleri, Kurum amirleri ve Şehrimizin ileri gelenlerinin alkışları görülmeye değerdi.

Ve tribünleri hınca hınç dolduran büyük Batman taraftarı. Analarının ak sütü kadar helal olan Şampiyonluk onlara gelsin. Maçtan önceki akşam tüm Batman’ı bayraklarla donatan taraftar grubu Yarasalar, tribünde de şovlarını devam ettirdiler. Onları ve tüm taraftarları yürekten tebrik ediyorum. Yıllardır görmek istediğimiz tribünleri bize yaşattılar.

Coşkuyu gece yarılarına kadar taşıyan ve Şampiyonluğu tüm şehirle birlikte yaşayan bu taraftara buradan alkışlarımı gönderiyorum. İstanbul’da, İzmir’de ve gurbette olan başta Dark-Reds grubu ve Gurbetçi Petrolsporlular olmak üzere tüm Petrolspor taraftarına da tebriklerimizi unutmadan gönderelim. Onlar da bulundukları yerden bu sevince ortak oldular, olacaklar.

Profesyonel liglerde bu sene şampiyonluğu en erken kutlayan takım olduğumuzu da unutmadan yazalım. Ligin bitimine 3 hafta kaldı ve prestij maçlarına çıkacağız.

Üst üste iki deplasmana çıkacak olan temsilcimiz, haftaya Erbaaspor sonrasında da Kütahya’ya konuk olacak. Sezonun son maçını da evimizde oynayacağız. Büyük ihtimalle kupayı kaldıracağımız Arnavutköy Belediyespor maçı ile şampiyonluğu taçlandıracağız.

3.lig’e bir daha dönmemek için valizlerimizi hazırlıyoruz. 2.ligde kalıcı olmak, hatta üst lig için plan ve projeleri sonra konuşacağız. Şimdilik Şampiyonluğun tadını çıkaralım. Hayırlı olsun Batman’ım. Nice başarıları görmemiz dileğiyle.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?