ŞAMPİYONLUK KADAR DEĞERLİ

ŞAMPİYONLUK KADAR DEĞERLİ
14-05-2023

Düştü gözüyle bakılan Petrolspor geçen hafta deplasmanda Ispartaspor karşısında aldığı 2-1'lik galibiyetle kırmızı beyazlı renklere gönül vermiş taraftarının umutlarını yeniden yeşertti.

Arnavutköy ve Şanlıurfaspor maçları kaderimizi belirleyecek.

Petrolspor tarihinin en önemli 180 dakikaları olacak.

42 puanla düşme hattında bulunan kırmızı beyazlı ekibimiz yarın final diye tabir ettiğim maçların ilk ayağı olan 46 puanlı Arnavutköy Belediyespor'u ağırlayacak.

Geçen hafta Afyonspor karşında aldığı beraberlikle 1 puanı hanesine yazdıran son hafta ise büyük bir ihtimalle şampiyonluğunu ilan etmiş Çorum FK ile karşılaşacak olması hem rakibimizi hem bizi yarın ki maç öncesi psikolojik anlamda rahatlattı.

YA TAMAM, YA DEVAM

Taraftarların yoğun ilgi göstermesi beklenen karşılaşma Petrolspor'umuz için ya tamam ya devam niteliğinde olacak.

Tüm hesapların üç puan üzerine yapıldığı tarihi maçı kazanmaktan ve ligde kalma umutlarımızı son hafta deplasmanda oynayacağımız zorlu Şanlıurfaspor maçına taşımaktan başka alternatifimiz yok.

PETROL'DE ÖNEMLİ EKSİKLER

Sakatlığı devam eden tecrübeli stoper Mahmut Boz, Ispartaspor maçında gördüğü 4. Sarı kart nedeniyle cezalı duruma düşen orta saha oyuncumuz Serdar Güncü ve aynı maçta kırmızı kart gören bir diğer stoperimiz Gökhan Köseoğlu'nun forma giyemeyecek olması Ebu'nun ise durumunun netlik kazanmaması nedeniyle Teknik Direktörümüz Nihat Balan eski takımına karşı kadro kurmakta sıkıntı yaşayacak olsa da sahaya kim çıkarsa çıksın galibiyet için üzerine düşeni yapacağı konusunda şüphem yok diyerek dilerseniz yarın konuk edeceğimiz Arnavutköy Belediyespor'u daha yakından tanıyalım.

***

ARNAVUTKÖY BELEDİYESPOR'U TANIYALIM

Geçtiğimiz sezon 3.Lig'de aynı grupta yer aldığımız ve iki maçta da mağlup ettiğimiz Arnavutköy Belediyespor Play-offlardan sonra adını 2.Lige yazdıran ikinci takım olmuştu.

Takımı 2.Lig'e taşıyan hocası Nihat Balan ile 2022-2023 sezonuna başlayan Arnavutköy Belediyespor kurduğu mütevazı kadrosuyla ilk kez mücadele ettiği 2.Lig'de ilk devreyi 25 puanla Play-off hattına 5 puan uzakta 10.Sırada tamamladı.

Nihat Balan ile devre arası yolları ayırarak takımın başına eski Trabzonspor, Fenerbahçe ve A Milli Takım futbolcusu Abdullah Ercan'ı getiren Arnavutköy Belediyespor yeni hocasıyla çıktığı ilk iki maçtan galibiyetlerle ayrılsa da daha sonra oynanan kötü futbol sonuçlara yansıyınca sert bir düşüş yaşadı ve play-off şansını kaybetti.

Son 5 maçtan sadece 1 puan çıkarabilen İstanbul temsilcisi devre arası takımın başına getirdiği Teknik Direktör Abdullah Ercan ile yolları ayırdı.

Son iki haftada prestij maçlarına çıkacak Arnavutköy Belediyespor geride kalan 34 haftada 46 puan toplarken evinde 26 deplasmanlarda ise 20 puan çıkardı.

ARNAVUTKÖY'E KAYBETMEDİK

Rakibimiz Arnavutköy ile şu ana kadar üç kez karşı karşıya gelen kırmızı beyazlı ekibimiz 2 galibiyet 1 beraberlik aldı. Petrolspor'umuz ligin ilk devresinde deplasmanda karşılaştığı rakibiyle golsüz berabere kalmıştı.

GOL SİLAHI YAMAN

Arnavutköy Belediyespor'un yarın ki maçta en önemli gol silahı sezon başı Serik Belediyespor'dan kadrosunda kattığı Furkan Yaman olacak.

27 yaşında ki golcü oyuncu bu sezon kaydettiği 15 golle takımının gol yükünü sırtladı ve krallıkta Kemal Rüzgar (18) ve Sinan Kurumuş'un (17) ardından 3.Sırada bulunuyor.

Konuk takımda savunma oyuncusu Osman Bayrak kart cezası nedeniyle forma giyemezken sakatlığı devam eden tecrübeli stoper Kamil İçer'in ise oynayıp oynayamayacağı maç saatinde belli olacak. Cezası sona eren orta saha oyuncusu kaptan Mert Caymaz'ın ise takımdaki yerini alacağını düşünüyorum.

Arnavutköy maçını kazanıp diğer maçların gönlümüzce sonuçlanmasını umuyor kartları yeniden dağıtmak için Haydi Batman tribüne diyorum.

Başarılar Petrolspor'umuz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?