Şampiyonluk kolay olmayacak

Şampiyonluk kolay olmayacak
25-08-2023

Petrolspor ait olduğu yere TPAO'ya döndü hemde iyi bir bütçe ve güçlü bir lobiyle.

Petrolspor'umuzun her zaman can simidi olan Nasıroğlu ailesinin kırmızı beyazlı ekibimizi tam anlamıyla sorumluluk alarak sahiplenmesi de doğal olarak hedef çıtasını ve beklentileri de bir hayli yükseltti.

3 yılda Süper Lig hedefli bir proje açıklandı.

Buna göre de takımın başına Süper Lig deneyimi olan tecrübeli teknik adam Mustafa Reşit Akçay getirilerek şu ana kadar çoğu üst liglerden olmak üzere toplam 20 transferle sıfırdan takım kuruldu.

Buraya kadar her şey güzel ve şampiyonluk için her şey tamam gibi görünüyor ama bu o kadar kolay olmayacak.

Neden mi ?

TFF 3.Lig'in ne kadar zor olduğunu o ligde yıllarca mücadele eden bir şehir takımı olarak çok iyi biliyoruz.

Evet, grupta şampiyonluk için önemli adaylardan biriyiz fakat grubumuzda yer alan, yıllarca süper ligde mücadele eden ve maziye dönüş yapmak isteyen iki köklü takım İzmir Karşıyaka ve Elazığspor'un da hedefini yaptığı sükseli transferlerle şampiyonluk olarak belirlemesi kırmızı beyazlı ekibimizin hedefe giden yolda en güçlü rakipleri olacak gibi görünüyor.

Kırmızı beyazlı ekibimizin transferlerini yaklaşık 1 ay boyunca köşemde analiz ederek siz değerli okurlarımıza tanıtmaya çalıştım.

Alt ligleri yakından takip eden biri olarak dilerseniz diğer iki şampiyonluk adayı Karşıyaka ve Elazığspor'un da transferlerini kısaca tanıtmaya çalışayım. O zaman neden temkinli olduğumu daha iyi anlarsınız.

KARŞIYAKA

Güçlü bir yönetim oluşturup Yeni Mersin İdmanyurdu takımını geçtiğimiz sezon şampiyon yapan teknik direktör Ersin Aka'ya emanet eden yeşil kırmızılı ekip dış transferde kadrosuna Vanspor'dan tecrübeli kaleci Haydar Yılmaz, Kütahyaspor'dan savunma oyuncusu Erdinç Çepoğlu , Bandırmaspor'dan stoper Alpay Koldaş, Nazilli'den sağ bek Bilal Ceylan, Çorum FK dan kanat oyuncusu Enes Nalbantoğlu, orta sahaya Kırşehir'den Hakan Erçelik, Orduspor'dan Sefa Küpeli , Düzcespor'dan Emre Keleşoğlu, Vanspor'dan Barış Sağır ve hücum hattına ise bir dönem Galatasaray'da forma giyen golcü Adem Büyük ve Düzcespor'dan forvet oyuncusu Yasin Ozan'ı katarak grubun en önemli şampiyonluk adaylarından biri olduklarını gösterdiler.

ELAZIĞSPOR

Yeni Stadında şampiyonluk hedefleyen Elazığspor ise takımın başına bir çok şampiyonluk yaşayan deneyimli teknik adam Selahaddin Dinçel'i getirdi.

Çağrı Yağız Yasak , Hakan Canbazoğlu'lu mevcut, kadrosuna Kocaelispor'dan eski golcüsü Cengizhan Akgün, hücum oyuncusu Beykan Şimşek, Ankara Demirspor'dan sol kanat oyuncusu Burhan Arman, Somaspor'dan eski orta saha oyuncusu Yusuf Ensar Poyrazlı , Iğdır FK 'dan stoper Burak Yamaç Karşıyaka'dan stoper Metin Peker, orta saha Soner Birinci , Çankaya FK'dan orta saha Mikail Koçak Muşspor'dan sol stoper Mehmet Eksik ve Ankaraspor'dan golcü Bahattin Köse'’yi transfer eden Elazığspor şampiyonluk yarışında bende varım diyor.

Kadroları ve yapılanmaları kıyas yapacak olursak yapılanma ve kulüp idaresi olarak rakiplerimizin önündeyiz diyebilirim.

Tek önemli eksiğimiz orta saha rotasyonunda.

Kale , savunma ve hücumda alternatifli bir kadro oluşturduk fakat aynı şeyi orta sahamız için söyleyemem.

Nurettin, Muzaffer ve Hüseyin dışında bana göre oyuna hamle oyuncusu olarak dahil olup skora etki edecek isim göremiyorum.

Zira şampiyonluk isterken her mevkii de rekabet için kulübenin de zengin olması şarttır.

Gözlemlediğim eksikler mevkiisinin adamı kaliteli bir sağ bek, bir sağ açık ve en az kaliteli bir orta saha oyuncusu olmak üzere 3 transfere daha ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum.

Hata yapma ve şampiyonluğu riske atma gibi bir lüksümüz yok.

 Görevini şu ana kadar başarılı bir şekilde yürüten mevcut yönetim umarım bu ikazımı dikkate alır diyerek yeni sezonun hayırlı olmasını, kulübümüze ve şehrimize şampiyonluk getirmesini diliyorum.

Hoşçakalın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?