SARIGÜL YİNE SAHNEDE

25-12-2020

Mustafa Sarıgül, kurmuş olduğu TDP (Türkiye Değişim Partisi) ile yine aktif olarak siyaset arenasına çıkmış oldu. 
Önceleri ‘Çare Sarıgül’ sloganı siyaset arenasında olan Sarıgül, ‘Sevgi kazanacak’ ve en son ‘değişim yürek ister’ sloganıyla siyaseti renklendirecek gibi.
Bu siyasi kimlik hiç de yabana atılacak gibi değil. Özgeçmişi incelendiğinde başarılarla dolu ve geçmiş yıllarda girmiş olduğu yerel seçimlerde oy oranını hayli yükselterek kazandığı gözüküyor. Ancak bu son sloganı olan ‘değişim yürek ister’ oldukça anlamlı ve günümüzün bu siyasi atmosferinde bu anlamlı sloganla yola çıkmak bile yürek ister.
Demokrasilerde çok partilerin varlığı yine demokrasinin olmazsa olmazlarından ve mayasındandır. Öyleyse Batman Sonsöz gazetesinin bir köşe yazarı olarak kendisine yolunuz açık olsun Sayın Sarıgül demek istiyorum. Kendisine ve değişim hareketi olan partisine de başarılar diliyorum.
Kendisiyle hukukum vardır. Şişli Etfal hastanesinin müdürüyken zaman zaman hastanemiz adına yapılması gereken tadilatları ve acile olan maddi manevi katkılarını unutmadım. Arada yanına gider çayını içerdim. Çok zeki ve net bir duruşu olan Sayın Sarıgül’den seçmen ve şişli ahalisi gerçekten çok memnundular. Her şeyden önce projeci ve çalışkan biridir. Şişli semtimize çok emekleri var unutulacak gibi değil.
Sayın Sarıgül zaman zaman bana gelirdi. Çay ve kahvemi içerdi yemeğe kalacak kadar hiç zamanı olmazdı. Kuruluşu 1899 yılına ait olan tarihi şişli Etfal hastanesinin parkını zevkle ve limoni çam ağaçlarıyla birlikte projelendirirdik. Makamında da koca parkın büyük bir resmi asılıydı. Çok hasta ve hasta yakını yollardı bana. Ahde vefa borcumu mutlaka yerine getiren bir müdürdüm. Telefonla dönüp teşekkür etmeyi de ihmal etmeyen çok nazik bir başkandı.
Basından ve TV kanallarından izlediğim kadarıyla yine onu siyaset sahnesinde göreceğiz. Ancak bir hatırlatmada bulunmadan da geçemeyeceğim. Türkiye eski Türkiye değil doğasıyla olumlu-olumsuz zaman içinde oluşan değişiklikler hem siyaset sahasına, şekline şemasına ve İstanbul’a da yansımış durumda. Yani demek istiyorum ki zamanın ruhuna adapte olmak kolay olmayacak.
Ekibi de asla yabana atılacak gibi değil oldukça deneyimli şahsiyetleri yanına almış bu durum onun işlerini ve siyasi işlevini bayağı rahatlatacak gibi.
Zaman içinde yakın bir gelecekte demeçleri ve hedeflerini daha da belirgin ve net olarak göreceğiz. Sadece zamana ihtiyaç var diye düşünüyorum.
İşin en önemli yönü bakalım bu eskimeyen eski siyasi kimlik olan Sayın Sarıgül nasıl bir çare olacak? Ülkemizin bir çok anlamda içinde bulunduğu bu zor ve ekonomik krizinde.
Evet değişim yürek ister kendisinin bu sloganını hem beğendim hem de destekliyorum içerik ve anlam olarak.
Ancak o yürekli yüreğe sahip olan siyasiler nerede? 
Dedim ya çok şey değişti yahut değiştirildi.
Değiştirilenleri de değiştirmek mümkün ama kolay olmayacak.
Başarılar Sayın Sarıgül ve deneyimli ekibi. Öyleyse hoş geldiniz TDP Partisi diyorum.
Kalın sağlık ve saygılarımla Batman Sonsöz Gazetesi emektarları ve değerli Batmanlılar.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?