ŞARK’IN NADİDE ŞEHRİ ‘’ŞEHR-İ BATMAN’’

02-03-2021

Güzide ilimiz olan güzel Batman’ımızın tanıtım ve turizm amaçlı bir videosuna; Sosyal medyada inceleyip izlediğimden ötürü bu haftaki köşeme taşıma gereği duydum.
Özellikle de gözlerimi yağmurlandıran o canım Hasankeyf’i görünce dilim adeta lal oldu. Dicle nehrimizin kıyısında çocukluk anılarım var. Öylesine hüzünlendim ki; İnanın ne yazmak ne de anlatabilmek mümkündür o güzelim altın yılları. Zaten face’te de sayfamda paylaştım herkese açık şekilde Batmanımızı anlatan o görsel vıdeo’yu.
Bir şekilde nasip olmadı Batmanımızı görebilmeyi aradan uzun yıllar geçti; geçti de geçti sadece  Kısmet olmadı olamadı demekle kalabiliyorum. Mardin kökenli olduğumuz halde ben deniz Batman doğumluyum. Meğerse şehir ne kadar da değişmiş görsel olarak, mimari ve konut olarak.
Defalarca izleme gereği duydum. Batman Sonsöz gazetemizde yazmış olduğum ve sayısı muhtemelen bin’i geçmiş olan ilk makalem İşsizlik kenti Batman olmuştu. Şehir güzelleşince ‘’ŞEHR-İ BATMAN ‘’ deme gereği duydum. Gazetemizin yetkilileri özellikle de Hatice Türkan hanım ile Ercan Atay bey efendi davet etmelerine rağmen evet kısmet olmadı gelebilmek ,tekrar Batmanımızı görebilmek. Kendilerine burada en kalbi şükran duygularımı da belirtmeden geçemeyeceğim. Sağolsunlar, var olsunlar davetleri için.
Batman : Tarihiyle, İçinde bulunduğu iklim ve coğrafyasıyla Parisleşmeye son derece uygun güzelim Şehrimiz ; İnanıyorum ki zamanla hak ettiği değeri alabilecek bir çok anlamda potansiyeli olan güzide bir Şehrimizdir zaman alacak olsa bile.
Ayrıca kızım Hatice Dicle’mle aynı gazete de kalemdaş olup köşe yazmak inanılmaz bir mutluluk oldu biz Ekmen ailesi için. Sıra da Ayşe Melis’im var diyeceğim ama o henüz 7 yaşında sekizinden gün aldı.
Batmanlılar çok zeki ve çok çalışkandırlar. Onlarla gurur duyuyorum. Bilenler bilir kendine has çok onurlu davranış ve yaşam stil’ine sahiptirler. Güzel sanatlarda da çok başarılıdırlar.
 Aşkla şevkle yazmış olduğum Batman Sonsöz gazetesinde köşe yazarı olmak ayrıcalıklı bir anlamdır ben de bu duygu. Başka seçeneklerim olduğu halde o coğrafyada yazmak. Bu beni sınırsız mutlu eden bir tercih oldu. Özellikle de kadrosu, İmtiyaz sahipleri ve bağımsız objektif artı şehirdeki hakimiyeti konulara, sorunlara eğilmesi tartışmasız bir fark ve misyon. Batman üniversitesine atanan yeni rektörün de başarılı plan ve projelerinin hayata geçirilmesi de üstüne bal ve kaymak olacak. Bilgi ve deneyimleriyle çok başarılı bir rektör. Kendisine de ve extrem projelerine üstün başarılar diliyorum kendi adıma.
Çok sadık ve bilgili, aydın bir okur kitlesine sahip olan gazetemizin de önü açık olsun. Tüm köşe yazarlarımıza, kalemdaşlarıma ve kadroya da üstün başarılar diliyorum. Kalemleri hep kavi ve var olsun dileklerimi de iletiyorum.
***
Dileğim o ki zamanla bu içinde bulunduğumuz Coronalı ay’lar biter. Ülkemiz sağlık açısından istenilen standartlara şifayla erişir. Ben de güzide ŞEHR-İ BATMAN’ımıza gelir değerli ve saygın okurlarımızla yüz yüze görüşebilme, sohbet edebilme fırsatını bulmuş olurum.
Değerli okur, bu hafta yazmış olduğum bu köşe köşe olmaktan ziyade bir sohbet, bir muhabbet ve Batmanımıza özlem edasında olmuş oldu. Afınıza-Hoşgörünüze
Gün ola harman ola ŞEHR-İ BATMAN’ımızda Sonsöz gazetemizde görüşmek üzere…
Kalın bitimsiz mutluluk ve sağlıla, şifayla siz saygın Batmanlılar ve Sonsöz okurlarımız.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?