SAYIN BİLGİN’E AÇIK MEKTUP

SAYIN BİLGİN’E AÇIK MEKTUP
30-05-2021

Sayın TPAO Genel Müdürü Melihhan Bilgin;

1960 yılında Türkiye Petrolleri A.O. Batman Bölge Müdürlüğü tarafından kurularak bu şehre hediye edilen Batman Petrolspor kulübünün geçmişinde çok önemli başarılar mevcuttur.

Güreşte ve futbolda sağladığı başarılarla bir dönemin kıskanılan kulübü Petrolspor, 7-8 yıl önce alınan bir kararla Türkiye Petrolleri bünyesinden çıkarılarak adeta sahipsiz bir çocuk gibi cami avlusuna bırakıldı.

Memleket sever iş insanları Aydın Gülmez ve Ekrem Konaç’ın fedakarlığıyla kulübün kapanması önlenirken, Petrolspor inişli-çıkışlı sezonlar yaşayarak bulunduğu gurupta kalmayı sürdürdü.

Daha sonra Kulüp Başkanlığına getirilen İl Genel Meclisi Başkanı ve eski Petrolspor futbolcu ve yöneticisi A. Vahap Akbaş son iki sezonda takımı sırtlayarak sağlanan imkanlarla Petrolspor’u ligde tuttu.

Ama takdir edersiniz ki; spor kulüpleri maddi destek olmadan, devlet kurumlarının imkânını kullanamadan ayakta duramaz ve bulundukları yerde yerlerinde sayarlar.

Petrolspor’un kuruluş tarihi 1960.

Yani kulüp tam 61 yaşında.

Türkiye’deki bu kadar eski kulüp arasında Petrolspor önemli yer almaktadır.

Açıkçası Petrolspor; Batmanla özdeşleşmiştir.

Sayın Genel Müdürümüz;

Bu şehirde yaşayanların hepsi Petrolspor’un eski günlerine kavuşturulmasını istemektedirler.

Yani, Petrolspor kulübünün bünyesinden çıkarılan futbol şubesinin yeniden Petrolspor’un ve de TPAO’nun bünyesine alınmasını arzulamakta ve istemektedirler.

Belki “kulüplerin, kurumların bünyesinde olması yasal değil” denebilir ama, önümüzde onlarca örnek var, Belediyeler başta olmak üzere birçok kurum, il ve ilçelerindeki spor kulüplerine her türlü desteği vermektedirler.

Sayın TPAO Genel müdürü Melihhan Bilgin;

Efendim, bu şehrin en büyük özelliği çok genç bir nüfusa sahip olmasıdır. Gençlerin çoğu da futbola büyük bir ilgi duymaktadırlar. Ayrıca spor, özellikle gençleri birçok kötü alışkanlıktan uzak tutmaktadır. Sizden beklentimiz, Petrolspor’u yeniden TPAO bünyesine almanızdır. Daha önceki yılları araştırdığınızda futbol şubesine büyük paralar ayrılmadığını ve sağlanan ödenekle takımın iyi yerlerde tutulduğunu göreceksiniz.

620 bin nüfuslu bir şehrin takımının her yıl küme düşme korkusu yaşamasını istemiyoruz. Petrolspor’un TPAO bünyesine dahil edilmesi durumunda hedefler büyüyecek ve 15 bin kişilik stadımız her maçta dolarak hem insanlarımızı bütünleştirecek, hemde Batman’ın adını daha iyi yerlere taşıyacaktır.

Sayın Genel müdürümüz Melihhan Bilgin;

Bu konuda 620 bin insana müjde vermesini bekliyoruz.

Batman Valiliği, Batman Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Petrolleri A.O. ve  İş insanlarımızın destekleriyle çok rahat bir şekilde üst liglere çıkmak Petrolspor için zor olmayacaktır.

Batmanlılar sizden çok şey istemiyorlar. Kulüp zaten TPAO’nun içinde kalmaya devam ediyor. Kağıt üzerinde yapılacak işlemden sonra tekrar Kurum bünyesine alınmasıyla TPAO ve gerekirse diğer kurumlardan seçilecek yönetimle takım çok daha iyi yerlere gelecektir.

Sayın Genel Müdürümüz Batman sizden bu müjdeyi bekliyor.

Lütfen insanlarımızın beklentilerini değerlendirin ve umutlarımızı yok saymayın…

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?