SAYIN KÖROĞLU KIRAÇ’I DİNLERKEN

15-10-2020

Merhabalar değerli okurlarım, geçtiğimiz Cumartesi günü kahvaltıda buluştuğumuz her sorumuza içtenlik ile cevap veren değerli Batman il Emniyet Müdürümüz Sayın Köroğlu Kıraç’tan söz edeceğim. 
Kendisi Batman'ın ve Batmanlının gönlünde taht kuran birisi. 

Halk ile iç içe olduğu için insanlar onu bire bir tanıyor ve herkes onunla ilgili çok olumlu geri dönüşler yapıyor. 

Şehirlere çok yönetici gelir gider ancak akılda kalan, halka dokunan, bire bir ulaşılabilen az sayıda devlet yöneticisi vardır. Batman halkı ile iç içe olan bir emniyet müdürüne uzun zamandır rast gelmemiştik. Kendisi ile nasıl tanıştığımızı kısaca anlatayım. İlk iletişim kurmamız 16 Nisan günü sosyal medya üzerinden gece 01.44’te görmeyeceğini düşünüp mesaj attığım zaman cevabını 01.45’te vermesi ile oldu. O an gözlerime inanamamıştım. İlk defa bir emniyet müdürü ile konuşmuştum ve mesajıma hemen nazikçe cevap vermişti. O zamanlar beni bire bir tanımamasına rağmen bir  vatandaş olarak kendisine 1 dakika içersinde ulaşabilmiş olmanın mutluluğunu yaşamıştım. Kendisi ile görüşmemiz sırasında da sosyal medya hesaplarındaki vatandaşlardan geleni mesajları her fırsatta  bizzat okuduğunu söylemişti. Bu sözünün doğruluğuna birebir ben şahidim. Beni tanımaz iken böyle bir anı ile ilk iletişimimizi kurmuştuk. Sağolsun her görüşmemiz sırasında ilgisini, sevgisini, vatandaşa verdiği değeri her seferinde bir kez daha görüyorum. Parka çıkıp çocuklarla oyunlar oynayıp birlikte eti puf yiyen, öğrencilere ve ailelerine mesaj gönderip Batman'da güvendesiniz diyen, kendine teşkilatına halkına ve en önemlisi şehrine güvenen fahri Batmanlı bir Emniyet Müdürü kendisi. 

Bizler de kahvaltı sonrası gazete olarak röportaj yaptık. 41 soru sorduk. Sağolsun toplantı bitmesine rağmen bizleri kırmayıp sabırla cevap verdi sorulara. Bu röportajda en sevdiği sesin insan sesi olduğunu, bağlamaya ilgisinin olduğunu ve her zaman çalmayı öğrenmeyi istediğini, en sevdiği müzik türünün halk müziği olduğunu,  basından son derece memnun olduğunu söyledi. Suç oranının geçen seneye göre azalmaya uğradığını, dronelar ile önemli yerlerde suçlu takip edildiğini, her türlü emniyet olayında yenilikçi teknolojilerden en yüksek dereceden faydalanılarak daha başarılı hale getirildiğini anlattı. Emniyete psikologların alındığını, hem personelin hemde vatandaşın sorunlarını her çerçevede değerlendirildiğinden bahsetti.  Dilencilere karşı son derece dikkatli olduklarını ve bu konuda her fırsatta sorumlu amirlerle çözüm noktasında sürekli olarak istişarede bulunduğunu, dilendirilen çocukların topluma kazandırılması için gerekli hassasiyeti gösterdiklerini anlatırken samimiyet ve kararlılık olduğuna şahit olduk. 

Halk gerçekten onu çok seviyor, halk onda kendinden bir parça buluyor. Halk ona istediği zaman istediği saatte ulaşıyor. Örnek ben gecenin 1.44’ünde yazdığım mesaja 1.45’te cevap yazmasından şahidim. 
Yolu açık olsun. Gerçekten Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin umudu, yıllarca terör nedeni ile yüreği kırık vatandaşının umudu oldu. Her fırsatta mahallelere gidip Vali Bey’le birlikte halkı dinledi ve dinlemeye devam ediyor. 

Batman'ın yıllarca sahipsizliğini bir nebze olsun gidermiş oldu. Halk olarak kendilerine çok teşekkür ederiz. Tabiki eleştirilerimiz ve ricamız da her zaman olacak. Ve olumlu eleştirilerin her zaman karşılık bulduğunu da gördük. Her şey gönlünüzce olsun, hoşçakalın, sağlık ile kalın. 

Dip Not : Batman kırmızıdan yavaş yavaş yeşile dönüyor.Korona ile ilgili de yetkililerimize ve birbirimize sahip çıkalım. Lütfen maskelerinizi takmayı unutmayın.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?