SEÇİM BİTTİ TARTIŞMALAR BİTMEDİ

15-06-2015

Seçim oldu, bitti ama siyasi tartışmalar bitmedi.

Kahvehaneler, çay ocakları, parklar, resmi kurumlar, iş yerleri…

Her yer bir siyaset meydanı.

Herkes birbirine soruyor “kime oy verdin” diye!

Sonra malum, farklı partilere oy verilmişse saatleri alan tartışmalar başlıyor.

Ondan sonra hükümet mevzusu…

AK Parti kimle koalisyon kurar, azınlık hükümeti mi kurulur, HDP koalisyona girer mi soruları saatleri alır gider. Bir de bakarız ki o gün bitmiş gitmiş. Çoğu işimiz yarım yamalak kalmış, dostlarımızın çoğunun kalbini kırmışızdır.

Gerek var mı bunlara?

Bence gerek yok!

Siyaset yürür merak etmeyin. Hükümet de kurulur. Ama siz işlerinizi zamanında bitirebilecek, arkadaşlarınızla eskisi kadar samimi olabilecek misiniz ona bakın!

Aşırı siyaset konuşmak, radikal söylemlerde bulunmak karşıdakini de sizi de kutuplaştırır ve ortak bir noktada, ortak bir paydada buluşmanıza engel olur.

Oy kullanmak bir vatandaşlık görevidir, vicdani bir iştir. Kimse verdiği oy yüzünden yadırganamaz. Herkesin görüşü farklı olabilir, herkesin beklentileri farklı olabilir. Anlayışla, demokratik bir tutumla seçimleri değerlendirmek ve bu doğrultuda hareket etmek gerekiyor.

Farklı görüşleri savunan vatandaşlarımızın siyasetle bu kadar iç içe olmasında elbette ülke gündemimizin değişkenliği, basının etkisi de vardır. Ancak bu uç fikirleşmelerde siyasetçilerimizin de payı vardır. Sürekli halkı radikalleştiren, fikirleri daha da uçlaştıran ve toplumu kutuplaştıran en büyük etken belki de siyasetin gelmiş olduğu bu sert söylemler noktasıdır.

Ülke gündemini takip etmek, kimin ne yaptığını öğrenmek-bilmek, ekonomiyi-siyaseti-bürokrasiyi izlemek bir bilinçtir. Bunu uygun ortamlarda, demokratik bir üslupla konuşmak fikir beyan etmek de normal. Ancak iş çamur atmaya, karşıdakini sıkıştırmaya dönerse o zaman gereksiz yere bir münakaşa yaşanmış olur.

Seçimden sonra yaşanan olaylar, olayların ardından yapılan açıklamalar da kahvehanelere, parklara taşındı. Böyle bir durumda halkın provokasyona gelmemesi için tüm parti yöneticilerinin sağduyu çağrısı yapması gerekiyor.

Hepimiz bu geminin içindeyiz ve bu geminin batmaması için herkesin elini taşın altına sokması gerekiyor. Barış, kardeşlik, huzur, esenlik için tüm halkın, siyasetçilerin yapıcı bir rol üstlenmesi gerekiyor.

Evet, her yerde siyaset konuşulması doğru değil. Siyasetin bu kadar radikalize edilmesi daha da büyük bir yanlıştır. Bu söylemler gençlerin üzerinde daha büyük etkilere yol açıyor, onları daha da kutuplaştırıyor. Bunun için öncelikle vatandaşların dikkatli olması, demokrasi anlayışını ifade etmesi gerekiyor.

***

Ramazan-ı şerif de geliyor.

Sonrası bayram. Bayrama huzur ve güven içinde girip bayramı bayram gibi kutlamak için buna ihtiyacımız var.

Seçimler oldu, bitti. 4 yılda bir yapacağımız vazifeyi ifa ettik, bunu burada bırakalım.

Seçim sonuçları da hayırlı olsun, Ramazanınız da hayırlara vesile olsun.

Hoşça kalın...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?