Seçim ertesi Bayram…

Seçim ertesi Bayram…
09-04-2024

Ülke olarak önemli bir seçimin ardından yine inancımız için son derece anlamlı, kutsal Ramazan Bayramını ihya etmenin engin mutluluğu içindeyiz.

Ramazan ayı boyunca İslam’ın 5 şartından biri olan oruç farizesini yerine getirdik. Bir aylık süre içinde, nefsimizi terbiye ettik, ibadetlerimizi artırdık, sahura kalktık, zekatımızı, fitrenizi dağıttık, muhtaç ailelere yardım ettik.

Bu ayın en büyük hikmetinden biri sosyal adalet kavramını toplumun her katmanına yerleştirebilmektir. Yüce yaradan bizlere eşit koşullarda yaşamayı, paylaşmayı ve adaleti emrediyor ve bunu her Ramazan’da uygulamalı bir biçimde bizlere anlatıyor. Hatta her Cuma namazı öncesi okunan hutbede yüce Yaradan bizlere; “önce adalet” diyerek bizlere öğüt veriyor.

Peki şimdi sizlere soruyorum; inancımızın emrettiği adalet nerede?

Bulana aşkolsun…

***

Bu Bayramın bir diğer özelliği de; bir hafta önce yerel seçimleri yaşamış olmamız.

Seçim sonuçları kimine göre sevinç, kimine göre hüzün olarak değerlendirildi.

Kuşkusuz bu seçimlerde en çok sevinen; 47 yıl aradan sonra ilk kez birinci parti olan CHP, Kayyım kıskacında hür iradesi ipotek altına alınmış DEM ve son olarak Yeniden Refah Partisi oldu. Diğer partileri ise hüzün ve endişe kapladı.

Yine her zamanki gibi Türkiye genelinde en fazla oyu yüzde 65 ile Batman DEM teşkilatı aldı, sancılı bir seçim sürecine rağmen oylarını korunmasını bilen DEM, gücünü bireylerden değil temsil yetkisine sahip olan halk kitlelerinden aldığını bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

Seçimden hemen sonra bazı güçler harekete geçerek Van’da bir şeyler yapmaya, oyun oynamaya çalıştılar. Ama halkın direniş gücü provakasyonlara “DUR” dedi. Sonrasında geri adım atılarak ateşe su döküldü, doğru olanda buydu.

Toplum sabreder, sabreder bir noktaya gelince elini masaya vurur. Toplumu sabırla sınamak doğru değildir. Kayyım atamalarına sabreden halk son nokta gelince “Artık nereye kadar?” Sorusunu sorabilir.

***

Batman Belediye Başkanlığı, her zaman derim ‘ateşten gömlek.’ Bakalım Eş Başkan ve Başkan Yardımcıları kim olacak? Alımlar ve ihalelerin tamamı durduruldu. Yeni vekil müdürler atandı. İşin bir önemli boyutu da; Belediyenin borçları... Sanırım 2-3 yıla kadar yönetimin işi gücü borç ödemek olacak!

Ak Parti cephesinde ise yine Bayram şekeri var ama moraller hiçte iyi görünmüyor. Suratlar asık ve her an her şey olabilir (!) endişesi içindeler. Batman teşkilatı başta olmak üzere teşkilatlar bu kez sınıfta kaldı. Siyasette stajyerler dönemi gibi bir süreç yaşanıyor gibi. Ak Parti tabi ki deneme tahtası değil ama oylardaki kayıp ve merkez ilçede 3. olmak gibi bir handikap başarısızlığın ağır bedeli oldu. Bakalım bu işin ağır faturası kime kesilecek?

***

HÜDAPAR’da herkes pürneşe, aday tercihinde ki isabet, iman gücü, çalışma azmi derken, Batman merkezde büyük bir başarı elde ettiği kesin. Bundan böyle ittifak yapacakları partiye “işte biz buyuz” diyebilecekler. Alkışlar önce Ramanlıya sonra teşkilatına…

Bir diğer önemli bir mesele de; Seçimlerden hemen sonra 2 Nisan 2024 tarihinde İstanbul’da bir gece kulübünde meydana gelen yangın faciası! Aralarında bir Batmanlı gencimizin de bulunduğu 29 kişi hayatını feci şekilde kaybetti. Bu olay gerçekten büyük bir ihmalin sonucuydu ve facia göz göre göre gelmişti. Sonuç ise her zamanki gibi sorumlu kişiler bulunamadı (!) Tıpkı 13 Şubat 2024 tarihinde Erzincan’da 9 maden işçisinin hayatını kaybettiği altın madeninde ki toprak kayması gibi. 9 işçinin cesetlerine hala ulaşılamadığı gibi sorumlu kişiler de ortada yok!

Ramazan Bayramını ekonomik buhran altında geçirdiğimiz yatsınamaz bir gerçeğimiz. Evine şeker, tatlı alamayan birçok aile tanıyorum. Neden böyle oldu? Bunu tartışmayacağız ama seçim sonuçları herkese bir şeyler gösterdi;  Yani anlatacağınız; insanlarımızın hali bu. Dışardan göründüğü gibi değil…

Nice mutlu ve huzurlu yarınlar dileği ile;

İYİ BAYRAMLAR…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Arif demir
Arif demir 3 hafta önce
Her şeyi sattılar hala doymuyorlar.
Sözün bittiği yerdeyiz.
Seçimi kaybedenlerde çöküş başladı.
Umarım daha fazla talan olmaz.
Hacer topçu
Hacer topçu 3 hafta önce
Büyük bir ekonomik kriz altındayız.
Bir sabah kalktığınızda evinize ve arabanıza el koyduklarını göreceksiniz.
Bu gemi batıyor.
Hala göremiyorlar. Çok acı
Salih inci
Salih inci 3 hafta önce
Aziz kardeşim ellerine sağlık. Bunlar vatandaşın halinden anlamıyorlar.
Umarız bu seçim onlara ders olurda kul Hakkı yemezler.
Emre Bal
Emre Bal 3 hafta önce
Ercan bey mükemmel bir yazı olmuş. Yalaka gazeteciler sana kurban olsun iki gözüm…
Fatih eroğlu
Fatih eroğlu 3 hafta önce
Ak parti başarısız oldu hala kesilen fatura yok. Milletvekili Nasıroğlu bu teşkilatı baştan aşağı değiştirmeli ve Batmanda tanınmış güçlü bir ailenin ferdi İl Başkanı olmalıdır. Aksi halde bugün 3. Yarın 5. Olursunuz.
Muhammet Kurt
Muhammet Kurt 3 hafta önce
Çok güzel yazmışsınız yazar kardeş. Evimize bir kilo şeker dahi alamadık. Allah bizi bu hale getirenlere bırakmasın.
Şule Yılmaz
Şule Yılmaz 3 hafta önce
Yazdığınız her şeye katılıyorum. O kadar, haksızlık, adaletsizlik ve israf var ki Türkiye nasıl batmıyor? Hayret. Halkın tepki vereceği tek argüman kaldı o da sandık. AKP bunu hala göremiyorsa tek kelime ile yazıklar olsun.