SEÇİM HAVASI YOK

13-10-2015

Seçimlere sayılı günler kaldı. Ülkenin gerek güvenlik ve gerekse ekonomik durumundan dolayı eski seçimler gibi bir hava yok. Seçim kelimesi de basitleşti.

Aslında bunda kısa bir süre içinde tekrar seçime gidilmesi de etkilidir. İşin doğrusu artık herkes seçim olsun da bitsin, belki bu badireleri kurulacak yeni hükümetle atlatırız düşüncesinde…

Ancak yaşanan bu kritik süreçten dolayı diğer seçimler gibi sükûnet havasında geçmiyor bu süreç. Bundan dolayı da vatandaşlar adayları yeterince tanıyamıyor, belki de siyaseti eskisi kadar takmıyor!

Bununla beraber seçim sonuçlarında büyük bir istatistiksel değişim de beklenmediğini ifade etmek istiyorum.

Partilerin adaylarına da baktığımızda büyük oranda bir değişim yaşanmadı.

Ancak Batman’da yüzde elliye yakın bir değişimden söz edilebilir.

Tabi bunu geçen seçimde temsil hakkı kazanan partileri baz alarak söylüyorum.

***

AK Parti’de Ataullah Hamidi ve Murat Çiçek listede yer alırken geçen seçimin adaylarından Murat Güneştekin ve Ahmet İnal yer alamadı.

HDP’de ise hem sıralamada oynama yapıldı hem de Hasan Yağız’ın yerine ancak bu kez ikinci sıradan M. Ali Aslan aday gösterildi.

Ataullah Hamidi’nin oy olarak da partisine katkısı düşünülebilecek bir durumdur, ancak diğer değişimlerin –iki parti için de söylüyorum- farklı nedenlerle yapıldığı kanısındayım.

***

Adaylardan AK Parti adayı Avukat Adile Gürbüz dikkatimi çekti.

Geçen seçim döneminde olduğu gibi hem kendisini hem de partisini ifade edebilme adına büyük bir gayretle çalışıyor.

Vatandaşlarla iyi ir diyalog kurmanın yanında ikna edici bir üslupla neleri yapabileceği hususunda üstleneceği misyonu açıklıyor.

Bir bayan olarak da bayan seçmenlerle daha iyi bir iletişim kurabiliyor.

Seçilme ihtimalinin düşük olduğu bir sıradan aday gösterilmesine rağmen partinin en çok çalışan isimlerinden biri.

Bununla daha üst sıraları hak ettiğini düşünüyorum.

Belki de bunu önümüzdeki seçim dönemlerinde görebiliriz.

AK Parti’nin diğer seçim döneminde de eleştirildiği konulardan biri bayan adaylar konusuydu.

Bayanlara adaylık hususunda HDP’de olduğu kadar imkan sağlanamamasıydı.

Bayanlara bu imkan sağlandığı takdirde kentin farklı kesimlerinde özellikle varoş diyebileceğimiz çevrelerde bayanların sorunlarıyla yakından ilgilenebilecekler, iktidar partisi olmaları hasebiyle farklı plan ve programlarla bu bayanların sorunlarını daha kolay çözebileceklerdi.

Bunu niye yazdım diye düşünenler olabilir; Düşünenlere Sezarın hakkı sezara diye yanıt verebilirim. AK Parti’nin bayan adaylarından Adile Gürbüz göze çarpan bu çabalarıyla hakkını vermek istedik o kadar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?