ŞEHRİN KÜLTÜREL KALKINMASI

10-03-2020

Batman Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nde kayda değer etkinlikler kültür – sanat Mart rehberinde göze çarpıyor. 
Etkinliklerin kaliteli bir broşür haline getirilip aylık kitapçık şeklinde basılması doğrusu İl Kültür Müdürlüğü’nü profesyonel ve ciddi bir amaca doğru yönlendirmiş oldu.
Şimdi gelelim bu haftanın çeşitli kültür sanat etkinliklerini tanıtmaya;
Bu haftanın ilk etkinliği 13 Mart 2020 Cuma akşamı saat 20.00 de Kültür Turizm Bakanlığı Devlet Korosu Ses Sanatçıları Konseri ile başlayacak.
Ses Sanatçıları;
Erdal Ünaldı
Nurdan Ünal
Ebru Özbay 
Broşürümüzü incelediğimizde açıklama kısmında konser ile ilgili şu notları görmekteyiz;
Bakanlığımız Türk Halk Müziği Sanatçılarından oluşan 15 kişilik ekip, birbirinden değerli Türk Halk Müziği eserlerini icra edecektir” notu yer almakta.
Bu güzel geceye katılmak için heyecanla 13 Mart akşamını bekliyorum doğrusu. 
Sizler de orada olursunuz değil mi sevgili okurlar?
Sanatçılar, icra edecekleri elbette ki boş koltuklara söylemeyi pek istemezler muhakkak, bu güzel geceyi gelin hep beraber onurlandıralım. 
Şöyle bir kulaklarımızın pası silinsin.
İl Kültür Müdürlüğü, doğrusu kültür sanat anlamında projeleri olan insanlara kapılarını da her zaman sonuna kadar açmış bulunmakta.
Çeşitli destekleyici projelerle Batman’ın kültür sanat atmosferini baştanbaşa değiştirecek, inovatif katkılar sunacak gençleri, Müdürlük kapısından içeriye doğru beklemekte.
Rozerin Sanat Evinde daha önce birçok enstrümanı başarıyla çalabilen gençlerin salonları nasıl bir müzik karnavalına çevirdiği ile ilgili instagram adreslerinden gözlemledim ve zaten daha sonrasında da dayanamayıp bu genç arkadaşları canlı olarak izleme fırsatı buldum.
Bağlama Ustası Orhan Hocamın bu konudaki destekleri takdire şayan bir durumda.
İşte bu hizmet aşkıyla yetişmiş gençleri salonlara taşımak ve Batman Halkıyla buluşturmayı misyon edinmiş biri olarak, bu gençlerle ilgili de projelerimiz olacak.
Kim Bilir belki bu arkadaşlardan bir senfonik ekip oluşturup çeşitli turneler düzenleriz Anadolu’nun dört bir yanına.
Doğuş Çocuk Senfoni bu konuda gerçekten öncü ekiplerden. 
Yurdun dört bir yanında konserler veren grup artık sınırları aştı ve yurt dışında da konser veriyor durumda.
Batman’da kurulacak buna benzer bir ekiple çalışmaları hızlandırmayı planlamaktayım.
Aslında ban soracak olursanız, Batman’da bir kültür-sanat icra kurulu oluşturulmalı ve 15 günde bir toplantılar yapılmalı bu konuyla alakalı ama tabi şehir yöneticilerimizin bu konuda ön ayak olması gerekiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?