ŞEN KAHKAHALAR

29-11-2019

Sahada olması gereken muhtemel kadrolar vardı. Rakipler eski kadrolarına ve oyun formatlarına kavuştular. Rehberlikçi Mehmet H. formalı takımdaki yerini aldı, Dinçer H. da formasız takıma geçti.
Formalı takım kaleci çilesini geride bırakıp aranan kanı, lise öğrencisi Ferhat’ı buldular. Takımın defans bloğu da tıpkı eskisi gibi adam geçer top geçmez Yakup H. ile rehberlikçi Mehmet H.dan oluşuyordu. Önliberoda Özcan H., göbekte de Habip H. oynuyordu. Forvet(imiz) tabii ki Şahin H.
Formasız takımın kalesini yine lise öğrencisi İsmail koruyor. Güvenlikçi Serdar ve Remzi H. defanstalar. Fırat ortada, rehberlikçi Musa H. sağda oynadı. Onlar da tek forvet sistemini tercih etmiş. Forvetleri Dinçer H.ydı.
Maça gelirsek;
Bir-iki maçtır formasızların takım kalitesinden dolayı var olan avantajları bariz olup açık ara etkiliydi. Galibiyet serilerini de sürdürmek niyetindeydiler. Ancak takımlar arası bir denge kurulunca evdeki hesap çarşıya uymadı. 
Lakin formalı takım dersini çalışmıştı. Kaleci Ferhat’ın süper kurtarışları, Yakup H. ile Mehmet H.’nın istekli oyunları, özcesi bütün takımın kazanma arzusunu sahaya yansıtmaları mücadeleyi olumlu tetikliyordu. Henüz ilk dakikalarda 2- 0 yenikken bile sistemlerini koruyup maça asıldılar.
Tuhaf bir görüntü vardı ilk 5-10  dakikada. İki takım da tutuk başladı ve takımların pas hataları fazlaydı. Böylesi bir anda henüz ilk saniyelerde Dinçer H. önünde bulduğu topu meşin ağlarla buluşturdu. Sonra akabinde güvenlikçi Serdar’ın defanstan gönderdiği ara pasıyla Musa H. ikinci golü kaydediyor.
Formalı takım adeta bir düşten uyanırcasına toparlandı. Habip H.’nin havadan gönderdiği bir topa koşan Özcan H. topu kalecinin üzerinden aşırmış, golü yazmıştı; ama kaleci İsmail ve Özcan H. fena çarpışmıştı.
Maç hızla devam ediyor. Top kaleden kaleye, ortada ve kornerde… Özcan H. kaptığı bir topla ileriye fırlayıp uzaktan sert vurarak kaleciyi avlıyor. Formalılar seri ataklara girişince kaptıkları topları gole çevirdiler. Hem paslaşarak hem araya paslarla hem de uzaktan kaleyi yokladıkları toplar gol oldu. Kaleci İsmail de bu akşam gününde değildi. Yani eski maçlara oranla pek kurtaramıyordu. Habip H. topu ceza sahasında Şahin H.’ya aktardı, vuruş, gol. (3-2)
Formalılar maçın ortalarına kadar hep bir golle öndeydiler. Maçın bitiminde 4 fark yaptılar. Sonuç: Formalı takım 15, formasız takım 11…
Maçtan enstantaneler;
Bu akşamki maç güzel gollere sahne oldu. Formasız takım yenildiği halde güzel gollerde 3-1 önde. Fırat maçın kötüsü olmasına rağmen çaprazdan attığı golle bir yıldız kazanıyor. Musa H.nın ceza sahası içindeki karambolda topukla attığı gol alkışı hak ediyor. Kornerden gelen bir topu önünde bulan Remzi H. seri kanlıkla aşırtmalı gole çeviriyor. Akıllarda kalan bir andı. Maçın yıldızı Özcan H. nın uzaktan çatala yuvarladığı top gözlerimize renk kattı.
Güvenlikçi Serdar ve Remzi H. riskli oyunu tercih ettiler. Habire ileriye çıkıp kaleye şut denediler. Kaleci Ferhat hem dikkatli hem de iyi yer tutarak onlara şans tanımadı. Ama Serdar deneye deneye en son golü atmayı başardı. Fırat yokları oynadı dersek yerindedir. Geçen haftaki performansından epey uzaktı. Musa H. ve Dinçer H. takımın formatını bozup çift forvet oynamaya başladılar. İkisi de mücadele boyunca ne istedikleri pasları alabildiler ne de aldıkları pasları olumlu değerlendirdiler. Ya auta attılar ya da direklere şutladılar. Takımları adına en çok golleri onlar atmış.
Habip H. bu mücadelede vasatı aşabildi. Kadrolar dengeyi bulunca o da teknik becerisini göstermeye başladı. Orta sahanın dinamosu gibiydi. Habip H. ile Özcan H.’nın birlikte her ileriye çıkışları golle sonuçlandı. Bir parantez açmalıyım. Özcan H. sezonun en etkili maçını oynadı. Asistleri sıralıyor, golleri yağdırıyor. Defans ve ileri uçta mekik dokudu.
Yakup H. defansı terk etmeyerek galibiyeti perçinledi. Kimi vakit kale çizgisi üzerinde veya kale içinde gol kurtarışları var ki takdire şayan doğrusu. Mehmet H. çok efor sarf etti. Fakat bir türlü performansını golle süsleyemedi. Ve defanstaki mücadelesiyle yeni takımına önemli bir güç olduğunu gösterdi.
Ne var ki bu akşam  Şahin H.  Özcan H.’dan çok güzel paslar aldı ancak kimi fırsatları değerlendiremedi.  Yine de dört gole imzasını attı. Bir golü var ki anlatılmaya değer: Ceza sahası içinde Özcan H.’dan aldığı pasla kaleciyi şaşırtıp yere düşürdü ve aşırtarak perfeckt bir gol attı. Aynı zamanda sadece forvet değil, bencil oynamıyor, tam bir takım oyuncusu. Kaleciyle tek başına olduğu halde daha müsait durumdaki Habip H.’ya gol pasını verdi.
Bir maçı daha geride bırakırken maç öncesiyle sonrasında kuliste şen kahkahalarımız okulumuzun bahçesinde çınlıyor. Yorgun (sporun keyfi değer bu yorgunluğa) ama eğlenmiş olarak evimize dönüyoruz.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?