SENİ SEN YAPAN

03-12-2020

Dost, zor zamanımızda elimizden tutup bizi kaldırabilecek kişidir. 
Her insanın hayatında mutlaka gerçek bir dosta ihtiyacı vardır. 

Hem güzel günlerde mutluluğumuzu paylaşan hem de zor günlerimizde sıkıntımızı hafifletmemize yardımcı olan kişiler gerçek dostlarımızdır.
İnsanın hayatında birçok arkadaşı, çevresinde pek çok yakını bulunur. Ancak bu insanların hepsi dost değildir. 
Dost dediğin bizi karşılıksız sever. Dost yanımızda olmasa da varlığını bildiğimiz, yanımızda hissettiğimiz kişidir. 
İnsanın öyle anları olur ki bazen karanlıklarda kaybolur. 

Tüm dünya üstüne geliyormuş gibi hisseder, kişi kötü anlarında ne yapacağını bilemez. Ancak gerçek bir dostunuz varsa böyle bir durumda o sizi alıp aydınlıklara çıkarır, sıkıntılarınızı paylaşarak içinizi rahatlatır.
Gerçek dostlarını bulmak isteyen insanların zaman ihtiyacı vardır. Dostluk kolay elde edilen bir şey değildir. Uzun zamanda karşılıklı ve çıkarsız bir arkadaşlığa ihtiyaç duyar dostluk. İki kişi fedakarlık çerçevesinde zor günlerden geçtiğinde ve birbirlerine destek olduklarında bu arkadaşlık ilişkisi zamanla dostluğa dönüşür.

 Gerçek dostluk çok zor elde edilir. Ama bu duygu dünyadaki pek çok duygunun üstündedir. Gerçek bir dost bulan kişiler bu dünyadaki şanslı insanlardır. Eğer sizin de gerçek anlamda bir dostunuz varsa ona sımsıkı sarılın ve hiç bırakmayın. Çünkü dost karların içinde açan bir çiçek gibidir. Onu bulduktan sonra kendisine gereken değeri vererek asla kaybetmemek gerekir.

Hayatta insanın en büyük ihtiyaç duyduğu şey, derdini, tasasını, üzüntünü stresini ve bununla birlikte mutluluğunu, sevincini, başarısını paylaşabileceği bir insana yani bir dosta olan ihtiyacıdır.
Dostluklar, çok uzun yıllar boyunca bin bir emekle kurulan ve insanları epey yaklaştıran ilişkilerdir. Dostluklar, emek ister, sadakat ister, fedakârlık ister. Zamanın kıymetinin anlaşılması için dostluk kurmak adeta şarttır. Dostluklar kurulur, ama yapmacık değildir. Dostluklar samimidir. Dostluk insanın ve insanlığın zirveye ulaştığı değerlerin somut hali gibidir.


İnsanlar arkadaş olurlar, birbirilerine arka çıkarlar. Fakat dostluklar, bir ömür boyu yan yana, kol kola yürümektir. Düşünce kaldırmaktır. Sırtını yasladığında orda olduğunu bilmektir. Ağlayacak bir omuzdur. Gülecek bir çift gözdür. Dostluk ete ve kemiğe bürünmüş insani ilişkilerdir.

Dostluklar zor kazanılır, biraz cefa çekmek gerekir. İnsanların birbirini tanıması için zaman gerekir. Bu nedenle hemen arkadaş olunur ama dostluk kurulmaz. Dostluğun kurulması, bir mühendisin işini ele alması gibidir. Köprü kuran mühendis gibi, dostluk kurulur fakat içinde samimi duygular ve insanlık konur.

Hayat tek renk bir tablo değildir. Bazen siyah, bazen beyaz, bazen gri, bazen de rengarenk olur. İşte hayatın bu her biri farklı olan zamanlarında her zaman bir dosta ihtiyaç duyarız. Dost, iyi günde neşemizi, kötü günde üzüntümüzü paylaşır. Gerçek dostlar, hem iyi hem kötü günde yanınızda olur. İyi günde herkes yanınızda olurken kötü günde yalnızca dostlarınız sizin elinizi tutar.Dostluk bir mum ışığıdır, önümüzü göremediğimizde yolumuzu aydınlatır.
Dost olmak, sadece birlikte vakit geçirmek; gün içinde saatlerce konuşmak değildir. Dostluk iyi ve kötü günde birlikte olmaktır. Zor gününüzde yardımınıza koşacak bir dostunuz varsa çok şanslısınız demektir. Şimdi sarılın ona sımsıkı ve onu hiçbir zaman bırakmayın.Çünkü dostu olmayan dünyanın renklerini kaybetmiş demektir.

Siz yaşadığınız süre boyunca bir dosta sahipseniz onu kaybetmeyin çünkü dost çok bulunmaz dostluğunuza dostunuza iyi bakın ilişkinizi hep mükemmel kılın ve dostunuza daha da yaklaşın.
Gerçek dostları bulabilmek sanıldığı kadar kolay değildir. Gerçek dost sizi zor zamanınızda yalnız bırakmayan, her zaman yanınızda bulunabilen kişidir. Bu nedenle gerçek dostlar ile sıradan arkadaşlıkları karıştırmamak gerekir. Gerçek bir dostu ihtiyacınız olan her arayabilir ve vakit kaybetmeden onun yanınızda olduğunu görebilirsiniz. Gerçek dost aynı zamanda sevinçlerinizi de sizi hiç kıskanmadan paylaşabilen kişidir. İnsan hayatı boyunca birçok arkadaşlık kurar, pek çok arkadaşa sahip olur ancak bunların çok azı gerçek dostluktur. Bu nedenle gerçek dostlar bulunduğunda onların kıymeti bilinerek onları kaybetmemek gerekmektedir. Şimdi eğer gerçek bir dostunuz varsa ona sımsıkı sarılın ve ala onu bırakmayın...
SEVGİLERİMLE...

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?