SEVİYESİZ SİYASİLER

21-10-2015

Ayırt etmeksizin söylüyorum bu ülke, bu halk, bu siyasileri hak etmiyor.

Neden mi? Medyayı yazılı, görsel izliyorum. Hakaret dolu sözler, iftiralar, birbirlerini küçültme girişimleri ve hakaretler almış başını gidiyor. Oysa bu gezegen, teknolojiden ötürü çok küçüldü. Herkes her şeyi izliyor, görüyor. Ortada ne medeniyet ne de mahremiyet diye bir şey kalmadı. Bu mu siyaset ve siyasiler?

Siyasilerimiz oldukça seviyesizleştiler, küçüldükçe küçüldüler. Kamuoyuna verilmek istenen her türlü ideoloji ve fikir, iletilmek istenen mesajlar, toplantı ve mitingler edeple, uygarca, aziz ve değerli milletimize yakışır normlarda söylenebilirdi. Bu davranış hiç de zor değil. Yeter ki istenilsin uygulamak mümkün.

Bu gözlemlerimi aktarmak bile okuyucuya ve kendime olan saygımdan dolayı beni üzüyor dersem bilmem ki bana katılır mısınız?

Gençlerimize, çocuklarımıza bu nesile, bu stil, bu basit davranışlar adeta negatif örnekler olmuyor mu?

Kimin kime hizmet ettiği, kimin kim olduğu, hangi güç kaynağından beslendiği adeta belli değil. Belli olan şu ki ortam gergin ve toplum psikolojisi allak bullak.

Yüksek yüksek sanal inşaatlar misalidir gidiyor. Kiminin temelinde din sömürüsü, kiminin ırkçılık, kiminin de dolar, Euro, TL… Yani sözün kısası madde ve kapital, karşılıklı çıkarlar… Herkes maskeli. Hepimiz bunları biliyor ve görüyoruz. İşte olayların kırılma ve yansıma noktası bu rezalet. Ne yazık ki bizler bu atmosferde yaşıyoruz.

Bu seviyesiz siyasiler seviyeli hale gelmedikçe, küfürlü dillerini düzeltmedikçe, kan ve gözyaşlarından beslenmeyi nemalanmayı iktidar olma hırsını terk etmedikleri sürece kendilerine de hesap sorulur.

Siyasallaşan yargı ve hukuk bir gün ama mutlaka bu bir gün, çok uzak olsa da asli görevine dönecektir. Bu devran böyle gitmez.

İşte o zaman vay hallerine bu seviyesiz siyasilerin. Çok daha extrem ve rasyonel örnekler verebilirdim, bildiğiniz üzere hukukun, hakkın, demokrasinin olmadığı oysa yasakların her tarafımızı kuşattığı, abluka altına aldığı yani çevrelediği bu atmosferde bilmem ki ne yazabilirim? Hatta ne yazılabilir ki şimdilik?

Kalın sağlık ve sevgiyle siz saygın Batman Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?