Şimdi ne olacak?

Şimdi ne olacak?
24-05-2024

Ak Parti İl Başkanı Akif Gür istifa ettiğini duyurması siyaset gündemine bomba gibi düştü.

Aslına bakarsanız beklenen bir istifaydı. Rize ve Adıyaman’la birlikte 3 İlde birden istifa haberi geldi. Başkanlara nezaketen ‘istifanızı verin’ dendi ve istifalar kabul edildi.

İl Başkanının değişeceği söylentileri siyasi kulislerde ayyuka çıkmıştı. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘yeni dönemde güçlü kişilere şans vereceğini’ açıklamıştı. Ardından 12 kişi Ankara’ya çağrılmıştı. Yeni İl Başkanı kim olacak? Şu an belli değil ama bazı isimler gündemde. Bu kez teşkilata güçlü bir isim gelecek. Eğer parti genel merkezi bu konuda isabetli bir seçim yaparsa yıllardır ipleri başkalarında olan Batman İl teşkilatı biraz olsun gerçek anlamda siyasi parti haline gelecek. Memurluk dönemi Ak Parti Batman teşkilatında bitmiş olacak.

Akif Gür 6 yıldır bu memlekette İktidar partisinin İl Başkanlığı görevini yürüttü. ‘Buraya gel’ dediler geldi, ‘şuraya git’ dediler gitti ve sonunda kaybeden başta Ak Parti olmak üzere memleketimiz oldu. Nitekim kendisi de istifa açıklamasında; “ Son Mahalli İdareler seçiminde İl merkezimizde beklemediğimiz bir sonuçla karşı karşıya kaldık.” Diyerek, başarısızlığı itiraf etmişti.

İl başkanı Gür, eski Vekil Özdemir’in akrabası ve İl başkanı olmasında önemli rol oynamış bir figür. Dolayısı ile 6 yıldır inisiyatifi olmayan bir memur kalıbından maalesef çıkamadı. Ne dense başını salladı. Taleplerin tamamı süzgeçten geçirildi ve partili anlayıştan ziyade aile ve akraba ilişkileri ön plana çıktı. Böylelikle bilerek veya bilmeyerek İl Başkanlığı ile halk arasına kalın bir duvar örüldü. Bu da yetmedi partinin vatandaş ile bağlantısı kesildi. Yoğun şikayetler oldu ama parti merkezi de her şeye gözünü yummuştu. Nasıl olsa ‘kazanıyoruz’ anlayışı rehavet getirmişti.

Yerel seçimlere 10 gün kala parti yönetimi değişmişti ama iş işten geçmişti. Başkan değişmeden yönetimin değiştiği tek parti de Ak Parti olmuştu!

Akif Gür, iyisi ile kötüsü ile 6 yıl bu görevi yürüttü. Hiç bir siyasi deneyimi olmadan böyle bir görevi 6 yıl sürdürmesi manevra yeteceğinin gelişmesinden kaynaklıydı. Herkese mavi boncuk dağıtarak, tabiri caiz ise ‘karda yürüyüp izini belli etmiyordu’ bu da bir yetenek tabi ki tebrikler. Neyse arkasından konuşmak gibi olmasın, sivil yaşamında kendisine başarılar dileriz.

Şimdi gelelim sadede… Bundan sonraki süreçte ne olacak?

Kamuoyu araştırması ile hareket edilirse veya güçlü bir aileden tercih yapılırsa Ak Parti ilk kez bir siyasi parti gibi yönetilecek ve halkın siyasi çalışmalar ile icraata katılımı sağlammış olacak.

Bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan işi kesinlikle şansa bırakmayacak. Kimseyi dinlemeden kamuoyunun taleplerine kulak verip, sevilen, dürüst ve iş yapabilen birine şans verecek. Bu kişi de teşkilatın güçlenmesi için her kesimden belirleyeceği isimlerle yönetimini belirleyip, “Vira Bismillah” işe başlayacak.

Başkanlığa kim gelirse gelsin şimdiden memleketimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.

Umarız halkın sevdiği biri olur.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Salih jin
Salih jin 3 hafta önce
Ak parti yanlış üzerine yanlış yapıyor. Sebati bşr yanlıştı. Nasıroğlu bir yanlıştı, Özdemir ve diğer isimlerin tamamı yanlıştı. Tüm bu yanlışlara yolsuzluk, haksızlık, adaletsizlik ve sefalet eklenince başarısızlık kaçınılmaz olur.
Ak parti ne yapsa yapsın eski gücünü kazanamaz. Diğer partiler gibi yok olmaya mahkûmdur.
Osman sert
Osman sert 3 hafta önce
Akif Gür memlekete gelmiş geçmiş en başarısız yönetici. Ziver Özdemir’in emir kulu olan Gür görevden alındı. Darısı yönetime çöreklenmiş diğer isimler.
Yönetim tamamen değişmeli ve sil baştan liste oluşturulmalıdır.
Bundan sonra Ak Parti başarılı olmaz ama en azından çıkar odakları ortadan kalkmış olur buna daşükür.