“ŞİMDİLİK” FUTBOLA DÖNÜŞ

06-05-2020

TFF Başkanı Nihat Özdemir liglerin başlatılması konusunda Haziran ayını işaret etti. Ama konuşmasındaki bir detay gözümden kaçmadı . “Şimdilik” kelimesini çok kullandı açıklamasında ve kendisine iletilen sorularda. Yani bu şuan aldığımız ve bugünkü şartlara göre bir karar dedi. Anlayacağınız bu kararlar bilim kuruluna iletildikten sonra, Bakanlık son düzenleme ve açıklamayı yapacak . Bilim kurulu topu liglerin başlatılıp başlatılmama konusunu federasyona atmışken , Başkan Nihat Özdemir neden açık kapı bırakarak Bilim kuruluna yine ara paslar gönderdi.  İkili görüşmeler yapıldı denildi ama paslar havada uçuştu . Son pası en son Sağlık Bakanı Fahrettin Koca verdi.  Koca açıklamasında: “ Türkiye Futbol Federasyonu kararını verdi ve artık Tüm sorumluluk onlarda” dedi. Sanki Bilim Kurulunun rızası alınmadan karar verilmiş gibi az da olsa  sitemkar bir açıklama yapıldı. 

Herkes kendine göre haklı elbette. Bu virüs ortamında kimse sorumluluk almak istemez.Alınan karar sonrasında ciddi ve hassasiyet gerektirecek bir sürece girdiğimizde kesin . Unutulmamalıdır ki Sağlık her şeyin üstünde gelir. Hocaların,Futbolcuların ve çalışanların sağlığı ilk düşünülmesi gereken husus olmalı . Evet belki 12 Haziran’a kadar süre var ama takımlar idman yapmayacak mı ? Üst liglerde Büyük kulüplerin tesisleri var. Orda bütün takım karantinadaymış gibi kampa girip idman yapabilme imkanına sahipler. Peki alt liglerde, tesisleri olmayan Kulüpler nasıl hazırlanacak? Koşullar ve imkanlar ortada! Bu süreçte kendilerini nasıl koruyacakları konusunda herhalde TFF gerekli açıklama ve yardımı yapacaktır diye umut ediyorum . 
Yapılan açıklamalar doğrultusunda yine ümit var olmakta bu süreçte fayda var . Bu anlamda, Umarım gerekli ve ciddi tedbirler alınarak ligler tamamlanır . Zira Futbolu ve desteklediğimiz takımlarımızı çok özledik . 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?