Sizce kim temiz?

Sizce kim temiz?
28-04-2024

Kayyum sistemini antidemokratik dedik eleştirdik.

Çalışan personeli alakasız yerlere kaydırıp, liyakata bakmadan, yerlerine kendi adamlarını yerleştiriyorlar dedik, eleştirdik.

Günün en yoğun saatinde yola iki yaya şeridi çizmek için trafiği felç ediyorlar dedik, eleştirdik.

Şimdi tüm bunları halkın büyük teveccühüyle seçilip koltuklara oturanlar yapacak da eleştirmeyelim mi?

25 gündür yönetimi devralanların, gelir gelmez belediyenin borç yükünü afişe edip, enkaz devraldık edebiyatına sarılması, bugünden yarın ki olası başarısızlığın zeminini hazırlamak gibi geliyor.

Aynı şekilde eski kayyum yönetiminin, yani Batman Valisinin, buna cevap vereyim deyip, siyasi bir parti temsilcisi gibi polemiğe girmesi de bir o kadar abesle iştigaldir.

İddia edilen enkazın üstünde tepinmek gibidir.

Gönül isterdi ki, şu son günlerde Cumhurbaşkanımızın, “Bundan önce hangi yanıt verildiyse aynısının ortaya konması sürpriz olmaz” diyerek kayyum mekanizmasının tekrar devreye alınma sinyaline zemin hazırlanmasın, mazaretler üretilmesin.

Bunun için DEM Parti ve Batman Belediyesi yönetiminin azami düzeyde çaba göstermesi ve kuyumcu inceliğiyle süreci yürütmesi gerekir.

Mesela gelir gelmez birim müdürlüklerini, sözüm ona geçici, idarecilerle değiştirmeye gerek var mıydı?

Bizim adamımız ya da kayyumun adamı diye tasnif etmekten ziyade, geçmiş çalışmalarına bakıp liyakat sahibi, iş üretebilir ya da liyakatsız diye sınıflandırılması gerekmez miydi?   

Belediyede çalışma huzurunu bozmanın kimseye faydası olmaz.

Ama çalışmayanın huzurunu da tezgâhını bozmanıza da kimsenin bir diyeceği olmaz.

Fakat bu ayrımı yaparken partili ya da değil, bizden ya da ötekinden diye bakmadan yapılmalı değil mi?

Ayılmanın vaktidir, zafer sarhoşluğunu atlatmanın zamanı geldi geçti bile.

Madem enkaz devraldık deniyor, enkazı kaldırmak için, hizmet için hala ne bekleniyor?

Öyle bir hizmet koymalı ki ortaya öyle bir belediyecilik yapmalı ki olası bir kayyum atanma ihtimalinde sadece partilileriniz değil Van’da olduğu bütün Batman karşı durup itiraz etmeli.

Ama bunu öyle bi yapmalısınız ki iddia ettiğiniz gibi kirliliğini taşınan rozetlerle değil, kendinizin temizliğiyle, ötekinin iddia edilen yalancılığını ile değil kendi doğruculuğunuzla, ötekinin iddia edilen hortumculuğunu kendi hak bilirliğinizle ortaya koymalısınız.

Malum, insan kıyasla düşünür.

Sizi ötekiyle kıyaslayıp rozetleriniz dışında bir fark göremeyecekse, bu halkın sizi seçmesinin hiçbir kıymeti de kalmayacaktır.

Kavganızı bir kenara bırakıp hizmet üretmeye başlarsanız, ürettiğiniz hizmetler ve ortaya koyacağınız performansla, yeri gelir, sizden olsun ya da olmasın bu halk o kavgayı bıraktığınız yerden alıp sizin yerinize başlatır.

Ve gerektiğinde sorumluları, yeniden ve daha ağır cezalandırır.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?