SİZLERDEN GELENLER

18-02-2020

Gazetemiz yayın hayatında emeği geçenlerin karşılığını almasında en büyük etken, sizlerden gelen mesajlardır. 
Gazetemiz çalışanların deneyimleri ve tecrübeleri, Batman ve Batmanlıları iyi tanımaları, kentin genel sorunlarına vakıf olmaları, yaşanan olayları en ince ayrıntısına kadar irdelemeleri sizlerden takdir mesajlar yön vermektedir. 
Gazetemizde yayınlanan, günlük makalelerin yanı sıra röportajlar, halkın sesi, yeni yerler ve yeni mekânlar, Batman ekonomisine yön verenler köşeleri siz okuyucular tarafından büyük ilgi gördü.
Kısa bir giriş yaptıktan sonra sizden gelenlere geçmek istiyorum.
Batman Sonsöz Gazetesi olarak haberlerimize farklı tepkileriniz oluyor.
Olumlu ve olumsuz eleştirilerinizi mümkün olduğunca yayınlamak istiyoruz.
Ancak hakaret ve karalama içeren yorumlar elbette gazetemizde ve internet sitemizde yer almıyor.
“Eleştiriye evet, hakarete hayır” prensibini uyguladığımız gazetemize daha fazla yorum yapılmasını hatta yorum dışında önerilerin de gündeme getirilmesini bekliyoruz.
Batman başta olmak üzere Türkiye ve yurtdışından gazetemize ulaşan yazılarınıza dokunmadan sizlerle paylaşmak istiyorum. 
Dilek, temenni ve önerilerini beklediğimizi bir kez daha ifade ederken, sizi sizlerden gelenlerle baş başa bırakıyorum!

***

BAYRAM GÜN
Öncelikle 500 yataklı Devlet hastanesi için kararın çıkması, bu kentte yaşayan herkesi sevindirdi sanırım. Şimdi 500 yataklı Hastanenin nerde yapılacağı tartışmalar var ama yıllar önce bu yerin belirlendiğini biliyoruz. Aslında bu rantı alanlar yıllar önce öngörmüş ve tabiri caiz ise atı alan üsküdarı geçmiştir. Benim meselem ranttan nasiplenen değildir. Benim meselem bu hastanenin bir an önce bitmesidir. Şehir stadı gibi, Kadın doğum hastanesi gibi ve buna benzer devlet yatırımların uzun yıllar inşaatının sürmesi gibi. İnşallah 500 yataklı Devlet hastanesi kısa sürede biter ve haltın hizmetine girer. 

***

ŞEVKİ TAŞTAN
Batman Belediyesinin imara aykırı binaların yıkmasını takdirle karşılıyorum. İnşallah başkanlar bu kararlarından vazgeçmezler ve siyasi baskılara maruz kalmazlar. Belediye yetkililerinden birde yeni yapılanmaya giden mahallelerde otopark ve çocuk alanlarının ve yeşil alanların yapılmasını öneriyorum. İnşallah eş başkanların bu kararlı duruşu devam eder.

***

AHMET TÜRKAN
Gazetenizin Batman’ın sorunlarına duyarlılığını takdir ediyorum. Yıllardır Batmanın kangereleşen sorunları vardır. Örneğin İluh deresi, şehir içi trafik sorunu, park sorunu bu sorunlara daha fazla duyarlılık istiyoruz. İşsizlik, eğitim ve sosyal eksiklikleri de göndereme getirmenizi temenni ederim. 

***

ÖMER KAÇMAZ
Seçim öncesi AK Partinin Batman’a kazandırdığı Millet Bahçesi bitti. Bitti bitmesine ama ne resmi nede resmisiz hizmete açılmıyor. Bu konuya biraz daha eğilmenizi diliyorum. 

***

SALİH TEZCAN
Petrolspor’un son haftalarda aldığı sonuçlara bakarsanız kümede kalacak gibi. İnşallah Petrolspor 60. yılında küme düşmez ve ligde kalacağı gibi bu kulübe akılcı gelirlerin oluşturulması gerekir. Ve iyi bir yönetim ile şampiyon olur. Kendini yetkili ve etkili kılan herkesten tek isteğimiz budur.  

***

ABDURRAHMAN KILINÇ
Belediye otobüslerini kimler denetliyor? Yazınızdan dolayı sizleri tebrik ederim. Hakikaten bu otobüsleri kimler denetliyor? Belediye otobüslerinin yanında şehir içi minibüslerinde denetlenmesini istiyoruz. Otobüsler ve minibüsler pislik içinde. Bu tür duyarlı yazıların devamını dilerim.

***

SERAP KAÇMAZ
Sonsöz Gazetesini son dönemlerde takip etmeye başladım. Öncelikle kaliteli bir yayın yaptığınız belirtmek isterim. Benim isteğim Batmanlılardan bu şehri temiz tutmaları. Şehri bu kentte yaşayanlar kirletiyor. Ama maalesef belediyede temizleyemiyor. Öncelikle bu kenti kirletmemeyi millete öğretmeliyiz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?