Soğuk duş

Soğuk duş
10-10-2022

Zorlu ve aksiyonlu maç bekliyordum ama sonunu Petrolspor’un yazacağı bir hikaye beklemiyordum açıkçası.

Penaltılar, sarı kartlar, kırmızı kart tamam da rakip, son yarım saat 10 kişi kalmışken uzatmaların son dakikasında golü bulması ve buna bizim zemin hazırlamamız soğuk duş etkisi yarattı. 

Normal koşullarda bu sonuca bu kadar hayıflanmayız.

Zira rakibimiz grubun yüksek bütçeli kadrolarından birine sahip Esenler Erokspor.

Başlarında Mustafa Reşit Akçay gibi tanınmış tecrübeli bir teknik adam var.

Buna rağmen maça iyi başlayan, ilk golü bulan, rakibini taraftarını da arkasına alarak 10 kişi bırakan taraftık.

Ta ki dakikalar 79’u gösterdiğinde kendi sonumuzu hazırladığımız değişikliklere kadar.  

Ahmet Yavuz hocanın yaptığı  hamleler ters tepti ve takım iyice geriye düştü.  

2-0 veya 3-0 önde olsak yapılan değişiklikleri normal karşılarım ama böylesi tehlikeli bir takıma karşı 1-0 öndeyken müdahale etmek büyük cesaret.

Kazansa da belki neden derdik ama berabere kalınca ve o beraberlik golü de son dakikada olunca faturayı kendisine kestirmiş oldu.

Golü karşılaşmanın ortalarında yemiş olsak belki bu kadar tepti göstermiş olmazdık.

Tam kazanıyoruz derken kendi ellerimizle rakibimize  puanı hediye etmek ve sahamızda ilk puan kaybını yaşamamız bizleri üzdü.  

Geçen hafta eleştiri oklarını yönelttiğim isimlerden Emre Şahin bu hafta üstüne koymuştu. Ayağında top tutabilen Emre’nin oyundan çıkması iyi olmadı. Yerine giren Umut Çakar oyunda kaldığı süre içinde top kayıpları bir yana ağır kalması saç baş yoldurdu.

Uzun zamandır süre almaması da buna etken ama şans bulmuşken değerlendirmesi lazımdı. Berat Satılmış’ın formsuz ve saldırgan halleri devam ederken, önceki maçlara damga vuran Ebu Sıddık’ın da iki haftadır etkisiz oluşunu da buraya not alalım.

Günün başarılı isimlerinin de hakkını vermeden geçmek istemem bu bölümü . Sol bekte Serkan Yıldız performans ile alkışı hak etti bence. Yanında savunmada oynayan Ali Fırat Okur, Ortada Osman Işıklı, kalede Cihan ve kanatta önceki haftalara göre özellikle ilk yarıda daha hareketli olan Mahsun Çapkan takdiri hak eden diğer isimlerdi. 

Önceki haftalara göre takım halinde hücumda belli bölümlerde daha iyi görünen Petrolspor’un bunu devam ettirmesi gerekiyor.

Sahasında oynadığı futbolu deplasmanlarda da göstermesini bekliyoruz.

Son dakikada yenilen gole üzülsem de şu teselliye sığınıyorum.

Rakip kim olursa olsun özellikle kendi evimizde kimseye kolay lokma olmuyoruz.

Erokspor’un çok iyi bir kadrosu olması nedeniyle yeniliriz denilen karşılaşmadan beraberlikle ayrılmanın da kötü olmadığını düşünerek rahatlatıyorum kendimi.

Her hafta final cümlemde söylediğim gibi hatalarımızdan ders çıkarabilirsek önümüze bakabileceğiz. Bu anlamda Ankaraspor deplasmanına çıkacak takıma sahip çıkılmalı ve bu maç geride bırakılmalı. Bizim güvenmekten başka çaremiz yok.

Tribünler elinden gelenin fazlasını yapıyor.

Sözün geri kalan kısmı Petrolspor’da. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?