SONSÖZÜMÜZ BATMAN

01-06-2016

Gazetecilik, yerel, ulusal ve küresel gelişmeleri, objektif bir biçimde ivedilikle halka duyurma sanatıdır. Gazetecilik, halkın taleplerini, yaşanan aksaklıkları, meydana gelen gelişmeleri profesyonelce, eksiksiz bir biçimce duyurma işidir. Aslında toplumsal sıkıntılar badiresinde bu sıkıntıların üstesinden gelebilecek bir kamuoyu oluşturma çabası da denebilir.

Bu sanatı ilimizde en etkin biçimde sergileyen gazetelerin başında Batman Sonsöz Gazetesi gelmektedir. Dünden bugüne okuduğunuz Sonsöz Gazetesi sayfalarının her birinde çalışanlarının alın terlerinin izlerini görebilir, mesleklerini gazeteciliğin bir nevi Hipokrat yemini olan “Objektiflik ve Dürüstlük” ilkeleri çerçevesinde sürdürdüklerine tanıklık edebilirsiniz.

2 yıllık bir sürede yerel gelişmeleri, yerel talepleri ve aksaklıkları hem habercilik portresinden hem de köşe yazısı pencerelerinden halka ve ilgili-yetkili mercilere taşıyan gazetemiz, Batman’ın menfaatleri noktasında inadından asla taviz vermemiştir.

Batman merkezinde, ilçe ve köylerinde meydana gelen gelişmeleri temel alarak somut bir Batman gündemi oluşturan ve çözümler noktasında gayret gösteren Sonsöz ailesi, aynı zamanda Ankara gibi, İstanbul gibi illerde de Batman’ı ve Batmanlıyı ilgilendiren tüm hususların takipçisi olmuştur.

2 yıldır büyük emekler verilerek, fedakârlıklar yapılarak bu mesleği ‘Batmana hizmet’ mantığında icra ediyoruz. Cumartesi Buluşmalarımızda Batman’ın bağrından çıkmış kişileri, Batman’ın tanınan isimlerini, sivil kanaat önderlerini, işadamlarını sizinle buluşturuyoruz. Bu vasıtayla ne yazık ki ilimizin büyük eksiklikleri arasında bulunan Batman Lobisi’ne de öncülük etmek, bu isimleri Batman’a hizmet ufkunda bir araya getirmek istiyoruz. Aynı zamanda sizin de dilek ve şikâyetlerinizi bizzat iletme çabası güdüyoruz.

Köşe yazarlarımızın hepsi de inandıkları değerler doğrultusunda hareket eden ve inandıklarını yazıya döken kişilerdir. Muhabirlerimize gelince onlar her zaman sizin aranızda ve yanınızda duran, sizin sözcülüğünüzü birinci derecede yüklenen kişilerdir.

Batman Sonsöz Gazetesinin gündemi her zaman bellidir. Modern bir Batman, gelişen ve gün geçtikçe problemlerinin üstesinden gelen bir Batman...

Batmandaki bozuk yolların tadil edilmesi, ulaşım ağlarımızın gelişmesi, eğitim ve öğretim noktasında potansiyelimizi yakalamamız, işsizliğin önüne geçilmesi, dev projelerin yapılması ve kazandırılması...

Gündem maddelerimiz hep bu noktadan hareket etmiştir. Bunu yaparken de tabi bir düzensizlik ve disiplinsizlik içinde değil, bir futbol takımının başında nasıl ki teknik direktör varsa aynı şekilde gazetemiz sahibi kendisi babam olur Ercan Atay’ın direktörlüğünde, kendisinin tecrübe ve mesleki bilgileri doğrultusunda bu misyonu üstlenmekte ve uygulamaktadır.

Evet, önümüzde bir sürü problem var. Bu problemlere çözüm bulununcaya kadar ısrarımızdan taviz vermeyeceğiz. Hümanist çizgimizden, müreffeh Batman hayalimizden ödün vermeyeceğiz. Suriyeli göçmeninden esnafın problemlerine, çiftçinin, öğrencinin beklentilerine kadar ne varsa duyurduk ve duyurmaya hazırız.

Bizimle her zaman irtibata geçebilirsiniz. Batman dışında yaşayan Batmanlı da olabilirsiniz. İnternet sitemizi etkin bir biçimde takip etmenizi ve görüşlerinizi, düşüncelerinizi bizimle paylaşmanızı arzuluyoruz. Bunu yaparken ilimizin refahı için sanırım daha büyük bir kamuoyu oluşturabilir, farklı fikirleri de gözler önüne serebiliriz.

2 yılımız doluyor. Yeni yaşımızın gazetemiz ve Batmanımız için hayırlar getirmesini temenni ederken, destek ve teveccühleriniz için de teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Mevzu Batman...

İyi Günler...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?