SOSYAL MEDYA NESLİMİZİ BATAKLIĞA ÇEKİYOR

22-10-2018

Sosyal medya insanları kontrol ediyor ve yönetiyor. Filip Moris sigara ile ciğerlerimizi mahvediyor. Fecebook ve tiweter ile ruhlarımız, hayatımız, geleceğimiz yok oluyor. Sosyal medya kullanıcıları günde 150 defa telefon ellerine alarak kontrol ettikleri, on kişiden dokuzunun telefon şarjının bitmesinden endişe duydukları tespit edilmiş.

Anne, babalar çocuklarına küçük yaşlarda, aman sussun, oyalansın diye cep telefonunu ellerine veriyor. Çocuklarda bağımlılık yapıyor. Ayfonu keşfeden Steeven jabe kendi çocuklarına Ayfonu kullandırmıyor.

İnsanlar arasında birlik beraberlik, yardımlaşma ortadan kalkmakta, aynı yeri ve mekanı paylaşanlar bile birbirleriyle konuşmamakta. Ortak özelliği olmayan yaşantı ve kültür oluşmaktadır. Muhteşem tüketici, zayıf üretici durumuna gelinmekte. Sahip olmadığı para ile başkalarını memnun etme adına harcama yapılarak, parasını ödeyemeyecek ortam hazırlanmakta, bağımlılık yapan, sağlığı mahveden ürünlerin ve hazır gıdaların tüketimi hızla artmaktadır. Farkında olmadan programlanıyor insanlar. Toplumun işleyişi geleceği mahvoluyor. Teknoloji sizi belirli şekillerde kullanmanızı istiyor. Çünkü sizin sırtınızdan gelir elde ediyor. Bu gün dünyada iki milyarın üzerinde sosyal medya kullanıcısı olduğu her geçen gün daha da arttığı ispat edilmiş. İnsanlık sosyal medya bataklığına sürükleniyor farkında değil.

Neticede bu günkü nesil, hayatın gerçeklerinden habersiz, sanal ortamda, duygusuz, bencil yetişiyor. Tüm hayatı, gerçekleri ve acıları çizgi filim tadında inceliyor. Vicdanları sızlamıyor. Hayatlarında tek istedikleri eğlenmek. Kendilerine yapılan fedakarlıkları umursamıyorlar. Telefon ve tabletleri vazgeçilmezleri. Ellerinden alsanız sanki dünyanın sonu geliyor. Anlık ve geçici zevklerin peşinde bir hayat. Bu tablo gösteriyor ki, nesil teknoloji bataklığına sürükleniyor.

Vakit geçmeden bu gidişe dur demek şart. Aklı başında her insanımıza görev düştüğü gibi. Bu konuyu gündeme taşımak gündemin ilk maddesi haline getirmek kaçınılmaz bir gerçek. Toplumu şekillendiren kuruluşların, en önemli acil vazifeleri bu gidişi durduracak önlemleri almak, kendi görüş ve inancımıza has sosyal medya oluşturarak, neslimizi bataklıktan kurtarmaktır. Rabbini tanıyan haddini bilen nesil oluşturmaktır. Bunun için, insanlığın inşa projesi olan, tek gerçek ve doğru KUR’AN mesajıyla nesli şekillendirmektir. Bu gün bilgiye ulaşmak çok kolaydır. Bilgiyi seçip ayırmak problemi vardır. Bunun içinde vahiyle neslin inşası şarttır.

Başta devlet yetkilileri olmak üzere, tüm kurum ve kuruluşları göreve davet ediyoruz. “hiç Şüphesiz bir toplum kendi özündeki nitelikleri değiştirmedikçe, ALLAH onların durumunu (ister iyilik, isterse kötülük yönünde olsun) değiştirmez….(RAD SURESİ,11.ayet)

Maneviyatı silinen toplum, kör taklitten başka bir şey düşünemez. İnsan gibi görünse de maymun sıfatındadır.(bakara suresi;65-66.ayetler). ALLAH insana irade, seçme yetkisi vermiştir. Bu günkü toplum, sosyal medyanın etkisinde ve yetkisinde hayatlarını sürdürürse, medya patronlarının maymunu olurlar. Bu kaçınılmaz sondur. ALLAH cümlemizi, akıl, irade nimetini, vahiyle şekillendiren, kullananlardan eğlesin. Amin. 

Selam ve dua ile.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?