SOSYAL MEDYA'NIN İNANILMAZ GÜCÜ

12-11-2020

Merhaba değerli okurlarım, bu hafta sizlerle son yıllarda inanılmaz şekilde artan Sosyal Medya'nın gücünü kaleme alan bir yazı paylaşacağım.
Biliyorsunuz ki geçmişte 3 büyük güç vardı sonra yanına medya eklendi. Tabi medya özellikle 90’larda baya zirveye ulaştı ta ki 2000’lerin sonuna doğru. Sonrasında ise ortaya bir başka ama çok daha bir güç çıktı. 
Onun adı SOSYAL MEDYA.

Evet değerli okurlarım hep yazmayı planladığım ancak bir türlü fırsat bulamadığım bu konuyu bu hafta ele almak isterim. 
Geçtiğimiz günlerde Batman Çalışan Gazeteciler Derneğinin davetlisi olarak toplantı yaptığımız valimiz Hulusi Şahin ile konuştuk.

Çok takdir edilmesi şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü bir kez daha gördüm.

Kendisi ile değerlendirmelerimiz sırasında medyanın gücünü anlattı fikirleri çok güzel ve önemli idi bende hem kendisinin bu değerli fikirlerini hemde kendi bilgi ve fikirlerimi katarak sosyal medyanın gücünü sizlerle ele almak istedim.
Bilirsiniz genel anlamda öyle güçler vardır ki ekonomik finans şirketleri veya holding patronları gibi sayabileceğimiz onlarca büyük güç odakları vardır.

Ama fark ettiyseniz çok fazla sermaye gerektirmeyen ama etkili güç oldu sosyal medya. Bundan faydalanmak  isteyen siyasiler, bürokratlar iş adamları gibi çeşitli güçler oluştu tabii ki. Şimdi görüyorsunuz bir tweet atıyor Trump milyonlarca kişiyi etkiliyor. Veya macron farklı dillerde yazarak farklı yönetim tekniklerini uyguluyorlar. Belki doğru belki yanlış artık sosyal medya güç hem de sermayesiz.

Onunla isterseniz maddi kazanç isterseniz şirket isterseniz tanıtım gibi bir çok değerlendirme yapabilirsiniz. Bizler de dijital olarak sosyal medyadan birbirimizi hiç tanımadan bulan bir ekip oluşturduk.
Arada yüzlerce genç insandan farklı bir sinerji yakalayarak o sinerji ile içerikler,eğitimler, kültürel organizasyonlar,etkinlikler düzenleyerek 

Toplumun gelişimine ve büyümesine farklı bakış açıları da yakalayıp sorgulayıcı mantık ile doğruyu bulan bir nesil yaratarak, topluma katkı sağlıyoruz.Benim kurduğum Gelişim Kuşağını değerli yönetimle ve arkadaşlarımın da verdiği destekle bile hiç görüşmeden buluşturabildik. Türkiye'nin dört bir yanından insanlarla bir bütünlük sağladığımız bu organizasyon, binlerce kişiye ulaştı.

Artık yavaş yavaş bu temellerin sağlamlaştırmaya, daha da ileri seviyeye götürmeye çalışıyoruz.Bunu uluslar arası platforma dönüştürecek projeler yalmaya çalışıyoruz. 
Biz, Batman'dan  yola çıktık tüm uğraşlarımız sonucunda bütün Dünya'ya ulaşacak gelişim organizasyonları hazırlamaya çalışıyoruz.

Umarım Batman'dan çıkıp bunu yapabilirim. Tek yapmamız gereken vizyonlu bireylere ulaşmak. Artık www.gelisimkusagi.com hesabı da bizim yakın zamanda hizmete açınca sizlere en güçlü şekilde destek vereceğimizi düşünüyorum.
Toparlamak gerekirse sosyal medya önemli bir güç ve suyun önünde durunca yıkılırsın ancak yanında durup düzenleme yapabilirsiniz.

Yeter ki kendinize güvenin. İşte aynı işe umuda gönül vermiş arkadaşlarınızı bu sayede bulun ve ortak bir şeyler yapın. Birlikten her zaman kuvvet doğar Amerika başkanı bile bu gücü kullanıyor ise sizler de kullanabilirsiniz. Yeter mi pes etmeyin. Başarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum. Bize gelisimkusagiresmi Instagram hesabından ulaşabilirsiniz.

Haftaya tekrar görüşünce dek sağlıkla mutlulukla huzurla kalın. Maske mesafe ve hijyen kuralını unutmayın. 
Allaha emanet olun.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?