Sözün özü; ‘Öz’tüzün…

Sözün özü; ‘Öz’tüzün…
17-01-2024

Demokrasiyi savunan bir partilinin parti içi demokrasiyi benimsemesi son derece doğal.

Olması gereken uygulamalar her nedense bizlere lüks görünebiliyor.

Yıllarca merkeziyetçilik anlayışı ile dayatılan siyasi figürler ya gizli ilişkilerde radara yakalandılar, ya rant uğruna değerlerine sahiplenmediler, ya kendilerini partiler üstü görüp, halkı hiçe saydılar, ya da Avrupa’yı kurtuluş olarak görüp, çaresizliklerini kaçışın arkasına gizleyerek unutulmayı tercih ettiler.

Daha ilerisi ise yaşam konforları için halk egemenliğini hiçe saydılar dolayısı ile; “Halka rağmen halk için” sloganı kağıt üzerinde kalmaktan başka bir işe yaramamış oldu.

Her şey tecrübe ile sabittir. “Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi” kısa adıyla DEM Partisi sine-i millete dönüp, adaylarını temayül yoklaması diğer bir adı ile ön seçimle belirlemeye karar verdi.

İyi de yaptı, en azından halkın partisi halktan yana tavır almasını bildi.

Bu da gelecekte siyasete daha bir kalite getirecek, parti daha bir güçlü ve örgütlü olabilecek, eylem kabiliyeti ise güçlenecek.

Herkesin tasvip ettiği ön seçimler nihayet yapıldı ve 29 adayın yarıştığı seçimlerde yüzde 80’den fazla delegenin oyunu alan, hukukçu kimliği ile tanıdığımız Avukat Mehdi Öztüzün adaylığa en yakın isim oldu.

Adaylığı kesinleştiğinde seçim startı verilip, büyük bir moralle seçim çalışmalarına başlanacak.

Batman merkezde oldukça güçlü olan DEM Partisi halkın seçtiği adayla birlikte gücünü pekiştirip, tarihinin belki de en yüksek oy yüzdesi ile yerel iktidarı ele geçirmeye çalışacak.

Kim ne derse desin Öztüzün’ün ezici bir üstünlükle seçimden galip çıkması DEM Partiye daha bir hayat verecek.

Çünkü; Öztüzün halkı ile bütünleşmiş siyasi bir motif, her ilmiği dürüstlük, şeffaflık, dik duruş ve öznellikle dokunmuş bu siyasi kişilik parti içinde ki gruplaşmayı başta olmak üzere kişisel çekişmeleri önleyip, parti disiplinini daha kurumsal bir yapı içerisine sokabilecek. Böylelikle halkın partiye olan güveni daha bir güçlenmiş olacak.

Öztüzün’ü yediden yetmişe herkes tanır.

Tanrı vergisi midir nedir? Bilmem ana sevgiye aşina çok az insan var.

Kolay sevilen, sempati duyulan bir yapısı var.

Hareketleri, söylemleri çok samimi ve içten.

Yapmacık bir yapısı yok aksine içten biri.

Doğruları çekinmeden söyleyebilen biri.

Daha önce aynı partide İl Başkanlığı yapmış biri.

İmralı’ya gönüllü olarak giden Avukatlardan ve yıllardır insan hakları savunuculuğu yapmış demokrat, eşitlikçi, adil, güçlü bir karakter…

Sözün özü; ‘Öz’tüzün halkı ile seçimleri kazanmıştır. Parti içinde gruplaşmaya giden bir kısım siyasetçiye gereken dersi vermiştir.

Bakın; Mardin adayı yılların siyasetçisi Ahmet Türk istediği oyu alamadığı için istifa ederek aktif siyasetten çekilmiştir. Bazan halk “yeter artık” diyebiliyor.

Batmanda da halk bunu yapmıştır ve kendi adayını çıkarmış ve bazılarına “yeter artık” demesini bilmiştir.

Şimdiden hayırlı olsun.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Ercan demir
Ercan demir 4 ay önce
Mehdi öztüzün dürüstlüğü ve casereti ile Batman halkının gönlünde yer etmiştir.Batman Belediyesini de Hakkaniyetle yönetecegine inanıyorum.60 yaşında olan bu güzel bir insandan şahsen ben yanlış bir hareket görmedim bügüne kadar,yolu açık olsun
Adil baş
Adil baş 4 ay önce
Mehdi Başkan en iyi tercih. Yolun açık olsun güzel insan.
Cengiz Yörük
Cengiz Yörük 4 ay önce
Kayım yönetimi demek halk iradesinin ipotek altına alınması demektir. Anayasayı tanımayan, AHİM katarlarını uygulamayan bir yönetim anlayışı yeniden Kayyım uygulamasını bu halka dayatacaklardır.
Burada önemli olan halkımızın bütünlüğüdür. Av. Mehdi Öztüzün bu bütünlüğü daha da pekiştirecektir.
Umarız halkımızın şuuru yerine gelmiştir. Yaşamak direnmektir.
Fatma Tuncer
Fatma Tuncer 4 ay önce
Değerli yazar; ellerine, yüreğine sağlık. Don yıllarda okuduğum en düzgün, edebi, akıcı ve ayrıntılı yazı. Gerçekten tebrik ederim.
Öztüzün kardeşimize gelince tek kelime söylemek isterim; Yakışırrtt
Abdullah
Abdullah 4 ay önce
Sözün özü Öztüzün değil düpedüz hile. Ve bu hileyi ön seçim e giren herkes gözleriyle gördü ve inşallah yakında bu ön seçim iptal edilecek. Öztüzün e gelince Robin hud rolüne girmiş bir eski TKP li. Yani Perinçek ve yalçın küçük ün adamı. İnanmıyorsanız internet e bakın