STRESSİZ GALİBİYET OLSUN

STRESSİZ GALİBİYET OLSUN
18-11-2023

PETROLSPOR - SAPANCA GENÇLİKSPOR

Geçtiğimiz hafta eski adı Yeni Altındağ Belediyespor yeni adıyla Hacettepe 1945 takımı ile 1-1 berabere kalarak liderlik fırsatını tepen kırmızı beyazlı ekibimiz 9 maç sonunda topladığı 18 puanla ligde 3.Sırada olmasına rağmen 1 maç eksiği ile gizli lider durumunda.

Alınacak bir kaç seri galibiyetle kısa sürede liderliği bir daha bırakmamak üzere alacağımıza inancım sonsuz.

Dilerseniz yarın ağırlayacağımız rakibimiz Sapanca Gençlikspor'u tanımaya başlayalım.

SAPANCA GENÇLİKSPOR'U TANIYALIM

Teknik Direktörlüğünü bir dönemin efsane golcüleri arasında gösterilen özellikle Adanaspor'dan tanıdığımız Paşalı lakaplı Ali Asım Balkaya'nın yaptığı Sapanca Gençlikspor geçtiğimiz sezon yükseldiği 3.Ligde başarılı bir grafik çizerek ligi 7.Sırada tamamladı.

Geçtiğimiz yılın son bölümünde kadro dışı bıraktığı ve sonrasında yollarını ayırdığı Umut Pusat, İlkay İşler, Yaser Hacımustafaoğlu, Melih Ağa Haydar Deniz, Abdurrahman Kuyucu ve Mehmet Uslu gibi isimler alacakları için TFF’ye başvurması sonucu 3 milyonluk borç yüzünden transfer yasağı cezası alan Sakarya temsilcisinde yöneticilerin girişimleri sonucu Eylül ayında bu yasağı kaldırıp 18 transfer birden gerçekleştirildi.

Lige yeni transferleri ile başlayan ancak kötü sonuçlar alan Sapanca Gençlikspor'da sular durulmuyor.

Geçtiğimiz hafta kendi sahasında güçlü Turgutluspor'a 3-0 geriden gelip beraberliği yakalayan ardından çılgın Rus ruleti diye tabir edilecek maçı son nefeste 5-4 kaybeden Sapanca Gençlikspor 7 puanla ligin son sırasından kurtulamadı.

SAVUNMA ZAFİYETİ DİKKAT ÇEKİYOR

Seyir zevki yüksek bir futbol ortaya koyan ancak basit savunma hataları yüzünden kolay goller yiyebilen Sakarya temsilcisinde işler yolunda gitmiyor.

Son 4 maçtan sadece 1 puan çıkarabilen yeşil beyazlı ekip özellikle son iki maçta kalesinde gördüğü 9, toplamda ise 19 golle ligin en fazla gol yiyen ekibi durumunda.

Geçen hafta Turgutluspor'a karşı izleme şansı bulduğum Sapanca Gençlikspor'un savunma kurgusundaki problemler dikkatimi çekti.

Savunmada bireysel hataların yanında özellikle duran toplarda adam paylaşımını sağlıklı yapamayan rakibe boş alan bırakabilen yeşil beyazlı rakibimizde ciddi bir özgüven eksikliği de göze çarpmakta.

Her yazımda yazdığım, yayınlarda da söylediğim gibi Batman rakip futbolcular için önemli bir vitrin. O yüzden ekstra performans ve mücadele gösterebiliyorlar.

Kırmızı beyazlı ekibimizin tüm rakipleri ciddiye alıp saygı göstermesi ve daha fazla mücadele etmesi gerektiği kanaatindeyim.

Futbolcularımızın böyle maçlarda yapacağı tek şey girecekleri gol pozisyonlarında stres yapmamak !

Final paslarında doğru zamanlama ve doğru tercihlerin yanında kalitelerine yakışan bitirici vuruşlarla skor tabelasını erkenden değiştirip rakibin direncini kırmak ve taraftara evinde stressiz bir galibiyet yaşatmaları diyerek tüm taraftarı yarın ki maça tribünleri doldurmaya davet ediyorum.

Hoşçakalın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?