SÜPER GÜÇ SÜPER ZORLUKLARDA

06-04-2020


Amerika kendini süper güç diye çeşitli entrikalarla tüm Dünya’ya yutturmayı başlamıştı. Uçak gemileri ve Ortadoğu, Uzakdoğu ülkelerinin birçoğunda askeri üsleri var. 
Güya Dünyamızın pavyon fedaisi durumunda dediği dedik ve her isteğini yapabilen Emperyal, emperyalist süper bir güç hepimiz gerçekten öyle biliyorduk halen bilenler de var. Ne zamana kadar? 
Bu corona virüsü çıkıncaya dek.
Şimdi anlaşıldı ki süper bir güç değilmiş bunların tümü bir algı. 
Bir maske bir makyajmış. Anlaşılan süper güç süper zorluklarla savaşıyor boğuşuyor ve tuş olmuş durumda şimdiki veriler bunu gösteriyor. 
Bay Trump olayı çok hafife aldı başlangıçta şimdiyse ciddiye alıyor olsa bile baş edemiyor. Kendisinin şanı şöhreti tartışılır hale gelmiş durumda inanıyorum ki bu corona virüsü sadece insanlara değil de başarısız ve kendisini hafife alan siyasileri de nakavt edecek. 
En azından Dünya basınını izlediğimizde ve çıkan haberler bu tezimi perçinleştiriyor.
Aynı ifademi İngiltere için de söylüyorum. 
Hatta Başbakanı karantinaya yatırdı bile çok renkli sahnelere şahit oluyoruz. 
Daha da olacağız bu gidişle. 
Durum bunu gösteriyor. 
Dünya genelinde seçmen kimlere oy verdiğini kimlere vermediğini düşünür tartışır yani sessiz harflerle olsa da tartışır kendini özeleştirmeye başladı bile. 
O halde vay haline siyasilerin şöyle sandık bir gelse gelebilse seçmenlerin önüne neler olacak neler? Bu tezim İspanya, İtalya, İngiltere aslında en başta ABD için çok anlamlı olacaktır.
Bekleyip göreceğiz zira insanı insan yerine bile koymayıp gereken tıbbi yatırım ve önlem almada ciddi olmayan liderler corona virüsten değil de bence akılları başlarına gelen ve deneme yanılma yoluyla acı çeken seçmenin hışmına uğrayacaklardır. 
Bu realiteyi kendileri de bilmiyor değil sadece zamana ihtiyaç vardır bu konuda “Seçmenin muhteşem coronası” diyebiliriz.
Gerçekten bu corona virüsü siyasi liderler için bir sınav oldu bir kanaat notu oldu özellikle de bir numaralı siyasi liderler ile partileri için.
Aslında böylesi bir köşe yazmak istemezdim keşke maruz kalmasaydık tüm bu olaylara olup bitenlere ve yazmasaydım ama maalesef bizler bu atmosferi dil din ırk coğrafya ayırt etmeksizin hepimiz yaşadık. 
Yani bu ringin bir de ikinci bölümü olmalı yani rövanşı adeta seçimler rövanş olacak. 
Corona virüsün verdiği çok dersler mutlaka olmuştur her anlamda ve her yönüyle.
Ben Trump’ın seçimleri tekrar kazanacağından şüpheliyim hatta istemiyorum da zira ABD büyük yara aldı birçok konuda ölenlerin sayısı gittikçe yükselen bir trendle devam ediyor daha da devam edecek gibi.
Ülke ve isim makam önemli değil ama ihmali olan siyasiler mutlaka bedel ödemeleri taraftarıyım. 
Ektiklerini biçecekler, biçmeliler. 
Yok böylesi bir Dünya sahaya iniyorlar sınırsız vaatler ve yalanlar atarak felsefe yaparak oy avcılığı sanatlarını her tür yola baş vurarak seçmeni aldatma avlama yok olmaz olamaz bu saatten sonra evet bedel ödemeliler. 
İlk ve en acısı bir daha seçilmemeleri olmalı. 
Daha sonra da hukuk karşısında ihmal ve skandallarının cezasını yine hukuk çerçevesi içinde mutlaka vermeliler başka seçenekleri olmamalı.
Belki an itibariyle halklar zor durumda ama an gelecek bu zorluklara karşı şeffaf olmayan adil olmayan kendilerine düşen misyonları hakkıyla yerine getirmeyenler halen olayları siyasileştirenler hakkında mutlak surette yargı yolu açılmalı ve gerçek adalet yerine getirilmelidir. Demem o ki yargılanmalıdırlar. 
Bedel ödemezlerse gelecekte de meslektaşları bu oyunları tekrar ederler. 
En başta Çin, ABD, İtalya, Fransa, İspanya ve diğer ülkelerin siyasileri bedel ödemelidirler.
Siyaset bir skandallar dizisi değildir. 
Halkının sağlığını hiçe saymak hiç değildir. 
Rant elde etme ve servetlerine servet katma asla değildir. 
Halkının konforu için siyasi ve sosyal artı ekonomi de konforlu yaşam vaat edip vaadini demokrasi içinde yönetme yüceltme biçimidir. 
Bunu başarabilen bir çok siyasi lider yok değil var. İşte onları alkışlayıp takdir etmeli elbette ki tersi davranan ve başarısız olanları da maalesef cezalandırıp yargılamalı. 
Bu Trump olsa bile sonuçta ihmal edilenler kitle kitle sayıları on binlerce yüz binlerce kaybedilen insan olunca böyle düşünüp böyle yazmak zorunda kalıyorum.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?