Süper Lig Havası…

Süper Lig Havası…
17-01-2023

Hafta sonu organize sanayileri ile bilinen ve iş alanların çok olduğu Gaziantep’teydik.

Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesini Batmanlı iş insanı Faruk Akıl ve ilimizi başarıyla temsil eden 2.lig hakemlerimizden Mehmet Terece ile birlikte görme imkanımız oldu.

Hem Müzeyi dolaşıyoruz hem de 30 yıl önce Batman’dan, Gaziantep’e giden iş insanı Faruk abinin, Gaziantep ekonomisiyle ilgili tecrübelerini dinliyoruz.

Gaziantep’te iş sorunu değil, iş beğenmeme sorunu var…

Üniversitesiyle ve sanayisiyle gelişen Gaziantep, Süper lig takımıyla üzülüyor.

Gaziantep Bakırcılar Çarsını dolaştıktan sonra Gaziantep FK-Fenerbahçe maçını izlemek üzere saatler 17.30’u gösteriyordu Kalyon stadyumdaydık.

Protokol tribününe geçerken, bir sesleniş duydum ve o seslenişi görünce duygulandım. Mahalle arkadaşım Cemil, resmi kıyafetiyle protokolün yanındaki tribünde görevde iken, bizleri görmesiyle sarıldık birbirimize.

Gurbette bir başka güzeldir arkadaşlık…

Son 13 maçtır galibiyet görmeyen takımlarının toparlamak isteyen Gaziantepliler, istifa eden Başkanın yerine birini bulmak için Fener maçından çok yeni yönetimi düşünüyordu.

Devre arasında localarda Gaziantep’in geleceğini kurtaralım düşünceleri hakimdi.

90 dakika hem Gaziantep hem de genç Fenerbahçeli taraftarların takımlarına olan desteği stadın ambiyansını değiştirmişti. 

Fenerbahçe Futbol Şube sorumlusu Selahattin Baki ile ayak üstü sohbet etme imkanımız oldu.

Karşılaşma 2-1’lik Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle sona erdi.

 ***

SPOR BASINI YALNIZ KALMIYOR

Maç sonrası Gaziantep spor basınından değerli arkadaşım Ali Budak, Batmanlı iş insanı Faruk Akıl -oğlu Harun, hakemlerimizden Mehmet Terece ile birlikte maç sonrası oturup sohbet ettik.

Budak’ta 20 yıldır Gaziantep’te spor basının içinde.

Organizelerin gelişmişliği ve şehrin ekonomi canlılığı nedeniyle yaptığı işin karşılığını fazlasıyla almaktan mutlu.

Batman ile Gaziantep basınında görev yapanları Budak ile konuşuyoruz.

Biz daha çok ödül alan bir kentin muhabirleri olurken, onlar ise iş insanların destekleriyle aylık kazançları bir Şube Müdürünün maaşından fazla.

Ne güzel…

Gaziantep sokakları 27 plakalardan geçilmez, insanları birbirilerini destekler ve şehrin gelişimi için mücadele eden basınını yalnız bırakmaz. Bizde ise neredeyse 72 plaka yok denecek kadar az, bırakın desteği emeğimize saygı göstersinler yeter. Onların neden Süper lig de bizim ise 2.ligde olduğumuzu şimdi biraz daha anlaşmış olduk…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?