SURİYE HAREKATI GEREKLİDİR

06-03-2020


Türkiye hakkın tarafında, mazlumun yanında ve bekasını düşündüğü için, Suriye’ye askeri harekâta girişmiştir. Kur’an-ı kerimde bu harekatın ifadesi “Hem siz, Allah yolunda ve ezilmiş erkekler, kadınlar ve çocuklar uğrunda niye çarpışmayasınız ki, Onlar; ey Rabbimiz bizleri, bu halkı zalim memleketten çıkar, tarafından bize bir yardımcı gönder diye yalvarıp duruyorlar.’’(Nisa suresi;75.ayet.) “İman edenler Allah(c.c.)  yolun da   cenk  ederler, inkar edenler ise Tagut/ o azgın şeytanın yolunda cenk ederler.  O halde siz şeytanın dostlarını  öldürmeye   bakın. Kuşku yok ki ,  şeytanın  hilesi/ tuzağı çürüktür.’’(Nisa suresi;76.ayet.)
Bu gün Suriye’de yaşananlar bu ayetlerin tecellisidir. Suriye bu günkü hale nasıl geldi?  Tagut’un temsilcileri İsrail güdümündeki ABD, Rusya, İran ve batı devletleri, bunların uşağı Esad, Suriye halkını ikiye böldüler. Rejim taraftarı ve karşı olanlar. Gaye; İsrail’in MEGOLE  İDALİNİ gerçekleştirmesini sağlamak. Bu ideal; İsrail’in Fırat ve Dicle arasındaki toprakların işgali ile Büyük İsrail devletini kurarak dünyaya hükmetmesidir. Bunun için Esad; mazlum halkını bombaladı, bir milyonun üzerinde Suriyeli öldürüldü. Milyonlarca Suriyeli ülkesini terk etti. ABD, ESAD Karşıtlarına yardım bahanesiyle Suriye’de üst kurdu. Sonra, muhalifleri bırakarak, PKK ve PYD’yi teşkilatlandırmaya, eğitmeye, Silahlandırmaya başladı, gayesi İsrail’e hizmet edecek uydu devlet kurdurmaktı. RUSYA, Esad’da yardım bahanesiyle Suriye’de üst kurdu, İran’da kendi idealini gerçekleştirmek, Şiilere arka çıkmak için Esad’ın yanında yer aldı. Bir taraftan göçmenlerin derdi ile dertlenen Türkiye, diğer taraftan da bekasını korumakla mükellefti. Bunun için, Fırat kalkanı, Barış Dalı ve Zeytin Dalı Askeri hareketlerinde bulundu. Bu hareketleri Tağutun taraftarları tahmin etmiyordu. Bir anda şaşırdılar. Hatta İsrail’in devlet başkanı şu ifadeyi söylemek zorunda kaldı. Altı yıllık emeğimiz Türkiye’nin  askeri  harekatıyla bir anda yok oldu.
İdlip’te 37 askerimizi şehit edenler Türkiye’yi test etmeye kalktılar. Bahar kalkanı harekâtını başlatan Türk silahlı kuvvetleri; kendi imkânlarıyla sahip olduğu askeri teknolojik gücüyle Taguta ummadıkları cevabı verdi.  Bu durum Türkiye’nin yerli akılla yönetildiğinin ispatıdır. 15 Temmuz Fetö kalkışması ülkemizin emperyalizmin  etkisi ve yetkisinden kurtulmasına vesile olmuştur. Kendi kendimize yeterli hale geldik. Yeni kurulacak dünya düzeninde yerimizi alacağız. Geçmişinden ders almayanlar geleceği inşa edemez. Tagut her zaman duruşunu gösterecek, varlığını ispat edecektir. Geçmişi hatırlayalım. Yine bu tagutun ve içimizdeki uşaklarının girişimiyle Osmanlı devleti yıkılarak, 27 Sunni devlet oluşturulmuştur. Halkı Müslüman idarecileri Tagutun neferi olan devletler. Dünya hayatı insanlar için imtihandır. Yüce rabbimiz Kur’an-ı keriminde “O, hanginizin daha güzel iş yapacağınızı denemek için ölümü ve hayatı yarattı. O üstündür bağışlayandır.’’(Mülk suresi; 2.ayet) bize bildiriyor. Bu sınavın farkında olanlar hakkın yanında yer alacaklardır. Yaratılış gayesine uygun yaşamak isteyenler hakkın temsilcileridir. Şeytanın yolunu seçenler batılın  temsilcisidir.  Kıyamete kadar bu mücadele devam edecektir. İzzet ve şerefli olanlar,  Allah yolunda olanlardır. “Onlar, müminleri bırakıp kafirleri dost ediniyorlar. Onların yanında izzet ve şeref mi arıyorlar? Halbuki bütün izzet ve şeref Allah’a aittir.’’(Münafıkın suresi;8.ayet). İçimizdeki batı hayranları bu Suriye harekâtına karşı çıkmaktalar. İzzet ve şerefi batıda görmektedirler. Tagutun yolunda gitmektedirler. Müslümanların arasında münafıklarda olacaktır. Herkes kendi hesabını mahşerde verecek. İman edenler, imanlarını hayatlarına şahid kılanlar Şu ayetin gereğini yerine getirenlerdir. “Siz insanlar için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. İyiliği emreder, kötülükten vaz geçirmeye çalışır ve Allah’a inanırsınız…’’(Al-i imran 110.ayet)
Türkiye Cumhuriyeti, cumhurbaşkanın liderliğinde imanın gereğini Suriye’de yerine getirmektedirler. Türk ordusunun neferleri Şehid ve gazi olma gayesi ve azmiyle, İslam’ın ordusu olarak küfre karşı gerekeni yapmaktadırlar. Bu ordu şu ayeti iyi anlamalı ve yerine getirmelidir. “Sakın gevşemeyin ve üstün olduğunuz halde barışa çağırmayın. Allah(c.c.) sizinle beraberdir. O sizin amellerinizi eksiltmeyecektir.’’(Muhammed suresi;35.ayet) ‘’ Allah(c.c.) işlerinizde asla sizi yalnız bırakmayacaktır.’’ (Enfal suresi)
Dostlar;  yolumuz hak yoludur. Allah’a iman eden, imanını hayatına şahid kılanları Yüce rabbimiz iki cihanda aziz edecektir. Bu gün Türk ordusunun Bahar kalkanı harekâtı da zaferle sonuçlanacak. Bizde; iki cihanda aziz olanlardan olacağız İnşallah. 
Selam ve dua ile.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?