TALEP VE BEKLENTİLERİMİZ VAR...

03-02-2018

Kentimize hoş geldiniz Sayın Cumhurbaşkanım;
İlimize teşrif etmenizden dolayı büyük bir onur ve mutluluk duyduk. 
Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. 
Öncelikle İl kongresinin Batman ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.
Sayın Reis-i Cumhurum;
Ülkemizin beka ve istiklal mücadelesi verdiği bu dönemde ilimize teşrif etmeniz ve halkla kucaklaşmanız ilimize verdiğiniz önemin ciddi bir göstergesidir. Sizlere müteşekkiriz.
Sayın Cumhurbaşkanım;
Batman’ın ekonomik, sosyal, kültürel durumu başta olmak üzere genel durumuna vâkıfsınız. Her gün gelişen ve büyüyen bir kentte yaşıyoruz. Hal böyle olunca ihtiyaçlarımız da artıyor, yatırımlara gereksinim duyuluyor. Zat-i âlinizin çabaları sonucu, ulaşım, sağlık ve eğitim başta olmak üzere birçok alanda 70 yılda göremediğimiz hizmetleri birkaç yılda gördük, yaşadık, mutlu olduk. 
Batmanlılar adına teşekkürlerimi sunuyorum.
***
Sayın Reis-i Cumhurum;
Gelişen ve büyüyen kentimizin zat-ı âlinizden talepleri var. 
Çok detaya inmeden bu talepleri dile getirmek istiyorum. 
Öncelikli talebimiz Eğitim ve Araştırma Hastanesi, akabinde ise Tıp Fakültesi’dir. 
Batman’ın bu potansiyeli var. Batman’ın buna ihtiyacı da var. Gelişen ve büyüyen Batman’a sağlık alanında çevre illerden de hasta sirkülâsyonu var. Milletvekilimiz Ataullah Hamidi ve Rektörümüz Aydın Durmuş’un da bu konudaki gayretlerini biliyorum. Bu konuda bizi mutlu edeceğinize ve Tıp Fakültesi müjdesi vereceğinize yürekten inanıyoruz.
***
Sayın Cumhurbaşkanım;
Ulaşım konusunda da iki talebimiz mevcuttur. Birincisi Üniversite mevkiinden Mardin’e ulaşacak yol, ikincisi ise şehir içi ulaşımını rahatlatacak ve ağır tonajlı araçların geçişine son verecek olan Kuzey çevre yolu talebimizdir. Ulaşım konusunda ülkemize çağ atlatan zat-ı âlinizden bu konudaki taleplerimize de olumlu yanıt bekliyoruz.
***
Sayın Reis-i Cumhurum;
İlimizin diğer önemli sorunlarından biri de yılan hikâyesine dönen İluh Deresi’nin ıslahıdır. Yaklaşık 30 yıldır gündemde olan bu konuya çözüm bulunamadı. Dar kapsamlı çalışmalar yapıldı ama dokuz mahalleyi etkileyen bu sorun çözülemedi. İluh deresi etrafındaki ev ve iş yerlerinin istimlâkleri yapılmasına rağmen sorunun çözülmeyişi sağlık sorunlarını da gündeme getiriyor. İluh deresine bakım, çevre düzenlemesi ve üzerinin kapatılarak yeşil alana çevrilmesini arzu ediyoruz.
***
Sayın Cumhurbaşkanım
İkinci organize sanayi bölgesinin bitirilmesi ve iş adamlarının yatırım konusunda desteklenmesi ilimizdeki işsizlik meselesini de önemli derecede azaltacaktır. Yerli ve Milli otomobil fabrikasının Batman’a yapılması, Batman merkezini bölen tren raylarının şehir dışına çıkarılması ve hızlı tren projesine Batman’ın dahil edilmesi kentimiz kadar çevre illerine de yüksek bir sinerji doğmasına imkan tanıyacaktır.
***
Sayın Reis-i Cumhurum;
Batmanlıların istek ve arzularını aktarmak istiyorum. Kentimizi 3. Ligde temsil eden Petrolspor kulübüne kalıcı destek bekliyoruz. Uzun yıllar TPAO bünyesinde faaliyet gösteren son 5 yıldır ise iş adamları tarafından ayakta tutmaya çalışılan Petrolspor’u üst liglerde görmek Batman gençliğinin önemli bir arzusudur. Futbol tamımıza kalıcı gelir konusunda desteklerinizi bekliyoruz.
***
Sayın Cumhurbaşkanım;
Son arzumuz sayın valimizle alakalıdır. Valimiz Ahmet Deniz, özlem duyduğumuz bir yönetici profiline sahip. Halkla sıcak ilişkileri var. Koltuğuna kilitlenip kalmıyor, zaman buldukça halkla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyor. Bu mutluluğu biz Batmanlılar da yaşıyoruz. Başarılı, güler yüzlü, halkla iç içe olan Sayın valimizin uzun yıllar ilimizde görev yapmasını arzuluyoruz.  Bu sadece benim temennim değil, birçok Batmanlının da temenni ve arzusudur.
***
Sayın Reis-i Cumhurum;

Siz ülkemizi 2. dünya ülkeleri sınıfından alıp ilk 10 da yer alacak ülkeler seviyesine taşıdınız. Ülkemize ve onlarca ilimize çağ atlattınız. Birçok hizmetten Batman olarak biz de yararlandık. Hizmetlerinize o kadar alıştık ki; daha güzel, sorunsuz, gelişen ve büyüyen Batman için taleplerimizi ilettik.  Batman’a ayrı bir ilgi ve sevginiz olduğunu biliyoruz ve bu konularda desteğinizi bekliyoruz.
Sayın Cumhurbaşkanım, son olarak bugün en mutlu günümde sizleri nikâh şahidi olarak bekler, onur ve mutluluk duyarız. 
Tekrar hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?