TARİHE NOT DÜŞÜRMEK

28-12-2016

Biz bu olay ve eylemler için “tarihe not düştü” deriz.

Yapısı, olgusu ve gezegenimizde getirmiş olduğu yankı ve sesle meydana gelen veya getirilen olay, kimyası, fiziği, şekli ve şeması itibariyle olay tarihe mal olmuştur.

Hangi olay olursa olsun eğer olumlu veya olumsuz olsa da yapısı itibariyle anormaller grubuna ait ise tarihe not düşüyor.

Bileceksiniz normal normların altıda üstüde anormaller grubuna girer. En azından normal değil normal üstü veya altıdır.

Nobel ödülü de anormal sayılır çünkü normalitenin çok çok üstünde bir olgudur.

Suikastlarda, savaşlarda kıyım ve beklenmeyen olağanüstü eylemlerde anormaldir.

Hatta kanserde anormaldir.

Zaten dikkat ederseniz kanser hücrelerinin mikro analizlerinde, patoloji sonuçlarında a tipi hücrelere rastlanmıştır diye yazılır.

A tipi anormal anlamı içeriyor.

Rus Elçisinin kendi ülkemizin başkentinde hem de polislik mesleğini icra eden biri tarafından suikastla, hunharca öldürülmesi normal sayılabilir mi?

Asla!

O halde son derece dramatik soğuk savaş, terör ve anormal bir fiildir.

İşin trajedi komik tarafı da insanı, insanlığı koruyup, kollamakla görevli bir meslek grubu olan polislik misyonuna mensup bir polis tarafından yapılmasıdır.

Ancak mesleği genelleme yapmayıp tenzih ederim.

Binlerce sağlam cevizin içinden birkaç çürük ceviz çıkabilir, misali.

Ancak failin çok genç olması terörün oltasına çok çabuk gelmiş talihsiz bir birey olması da eylemin ve olayın farklı bir penceresidir.

Kim ne derse desin olay kabullenemez acı ve üzüntümüzün uluslararası ilişkilerde prestij kaybına uğrayacağı da ayrı bir üzüntümüz olmalı.

Bir realite daha var ki yazmadan açıklamadan içim rahat olmayacak fiil her ne kadar Ankara'nın kalbinde cereyan etse de fail Türk ve polis olsa da.

Olayın perde arkası komut ve mimarize şahsi görüşüme göre profesyonelce hazırlanmış detaylandırılmış olup International'dır.

Bu ABD, İngiltere, İsrail, Vatikan hatta İran da olabilir. Kim bilir belki de United birleşik yani birkaç ülkenin lehine ve ortak projesi de olabilir bekleyip göreceğiz.

Bu arada El-Kaide ve El-Nusra’yı da katmak gerekir.

Kalın sağlık ve sevgiyle siz saygın Batmanlılar ve değerli Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?