TECAVÜZ AKLANIR MI CANAN HANIM?

03-12-2020

Bilenler bilir. Bazı lekeler iz tutmaz. 
Ama bazı lekeler vardır ki gecesinden bas çamaşır suyuna aklanmaz. 
Tecavüz suçu aklanamaz lekelerden biridir. 
Bu yazıyı kaleme almadan önce CHP’nin parti içi dosyasına bir göz atayım dedim. Demez olaydım. 
Yek bir olay zannıyla girdiğim bu araştırma girişimim parti içinde yaşanan ardı arkası kesilmeyen taciz ve tecavüz skandalları ile adeta bir silsile olmuş.
 

CHP’de yaşanan son tecavüz skandalı sonrası  Maltepe İlçe başkan yardımcısı Umut Karagöz tutuklanarak cezaevine girdi. Suçlar şahsidir. Bireyin kabahati tüm camiaya veya partisine mal edilmemelidir. Biz bu düsturu  “Ensar Vakfı” olayı üzerinden tüm dindarlara tecavüzcü etiketi yapıştıranlara rağmen koruyacağız. Gelin bu skandallar zincirini ve hadisenin bir kadın olarak beni ve tüm hemcinslerimi daha da yaralayan boyutunu hep beraber gözden geçirelim. Umut Karagöz Kartal Belediyesinde şoför olarak çalışırken İstanbul il Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun girişimleriyle 195 rekor oy ile ilçe teşkilatında başkan yardımcılığına kadar yükseliyor. Olayın akabinde 23 yaşındaki genç kızın şikayetinin hemen ardından Canan Hanım Umut Karagöz’ün bilgilerini ve fotoğrafını partinin sitelerinden ivedilikle sildiriyor.

Zeliha Y. bir kadın olarak durumu ailesinin duymasından endişe ettiği için parti içinde yetkili mercilere şikayet ettiğini ifade ediyor. Bunun üzerine Maltepe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları olayın üzerinden 3 gün geçmesine rağmen bir açıklama yapmayan İstanbul İl Başkanlığı önünde bir basın açıklaması düzenlemeyi istiyorlar. Bu utanca ortak olmak istemiyorlar. Fakat Canan Hanım’ın engellemelerine maruz kalıyorlar.  Ardından polise giderek darp raporu alıyor. Yapılan araştırmalarda genç kızın darp ve tecavüz mağduru olduğu kanıtlanıyor. Umut Karagöz tutuklanıyor. Bunca mağduriyete maruz kalan genç kızın sesine ses olan tek partili Barış Yarkadaş ‘a ise il başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından “şov yapıyor” suçlaması geliyor. Sarsıcı gelişmeler bununla da kalmıyor. CHP üst düzey yöneticileri kızcağızın ailesiyle görüşüp tabiri caizse işi tatlıya bağlayıp basına yansıtmama telaşına giriyorlar. Yavuz hırsız ev sahibini bastırıyor.

Bakınız suçu ispatlanmış tecavüzcü Umut Karagöz’e tek bir söz yok. Mağdur Zeliha Y. İle ilgili tek bir dayanışma ifadesi yok. Bu silinmez suç ve suçluyu savunmayacağını ima eden tek bir açıklama yok. Ama Barış Bey’e saldırı var. Suçu ört bas etme var. Neredeyse suçluyu himaye var. Olayın vehameti bugün Can Ataklı ‘nın “yollu” imasıyla daha da artıyor. Mağdur olan Zeliha değil de Canan hanımın kızı olsa acaba aynı refleksleri mi gösterir? 
Hiç sanmıyorum.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?