TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYALIM!

19-06-2020

Sevgili okurlar, stresli, korku dolu günler geçirdiğimiz bu günlerde siz değerli okuyucularımızın talep ve istekleri ile şikayetlerini dile getireceğim.
Gündem tabi ki Korono virüs ve alamadığımız tedbirler. Alınan tedbirlere maalesef biz vatandaşlar olarak uymuyoruz. Maske takın deniyor, sosyal mesafeye uyun deniliyor ama maalesef bizler her iki durumda da gereğini yapmıyoruz. Maskeler, ya çene altında ya kulak arkasında ya da cebimizde… Tabi sosyal mesafeyi de maalesef koruyamıyoruz. Aslında bizden istenen çok basit ve kolay bir durum. Sevgili okurlar, belki bu duruma 2 yıla kadar uymamız gerekir. Bu virüsün aşısı bulunana kadar. Artık aksesuar olarak görmeyelim maske takmayı. Nasıl gözlüksüz yüzüksüz kolyesiz çıkamıyorsak maskesizde çıkmamamız lazım sokaklara. Ama tam takarak yani çene altına kulak arkasına asmadan. Tabi bunun yanında sosyal mesafe çok önemli. Eskisi gibi sarılıp, öpüşmeyeceğiz, tokalaşmayacağız. Lütfen kendinizi başta düşünün sonra sevdiklerini. 
Tabi gündem Korona virüs dedik ama vatandaşlarımızın gündemi var. Bu gündemlerin başında ekonomik problemler. Sıftah yapamayan esnafın sorunu. Alım gücü azalan işçi ve memur kardeşlerimiz. Bunun yanında işverenlerin sanayicilerin durum. Bunlar başlı başına sorunlar. Bu konular hakkında ne kadar yazılar yazılsa, esnafın işçinin memurun işverenin hikayeleri yazılsa sayfalar yetmez. 
Son günlerde Belediyeye aşırı derecede sitem var. Sinekle mücadelede yetersiz kalınıyor. Gece evde lambalar yanınca kapi pencere açılamaz oldu. Tabi bu sıcak havada pencere kapı açılmadan evde oturmak imkansız. Lütfen haşerelerle mücadelede daha iyi çalışmamız gerekir. 
*** 
Okuyucularımızın duyarlı olduğunu her seferinde dile getiriyorum. Öyle duyarlı okuyucularımızın var ki, bizim görmediğimizi görüyor, bizim unuttuğumuzu hatırlatıyor. Örneğin, İbrahim Baskın isimli Okuyucumuz,  “Ahmet Güneştekin Kültür Merkezi Batman Belediyesine ait bir resmi kurumdur. Neden bu kurumda Türk bayrağı direği yok. nasıl bir resmi kurum orası. Türk bayrağı direği bir an önce o kurumun önüne asılmalı direk belediyeden. Türk bayrağı benden.”
*** 
Selim Düz isimli okuyucumuz ise, Haşareler için Belediyenin yeteri kadar mücadele etmediğini dile getiriyor. Bu ilaçlama tedbirlerini aylar önceden başlaması gerekliğini belirten okuyucumuz Belediye yetkililerinin bu konu üzerinde bilen kişilere danışmalı ve tedbirleri almalıdır.  
*** 
Konu Belediyeden açılmışken, İsmail Kara isimli okuyucumuz Belediye otobüslerinden sitem ediyor. Yeni otobüsler hariç diğer otobüslerin pislik içinde olduğunu ve hiç hijyene dikkat edilmediğini bildiriyor. Eski otobüslerde klimaların çalışmadığını da yazıyor. 
*** 
Spora duyarlı olan bir okuyucumuz olan Hakan Pekacar ise Petrolspor’un durumunu ve 1955 Belediyespor’un durumunu için öneride bulunuyor. Pekacar, “Petrolspor’u Özel İdare, Belediye ve TPAO kurumları alsın. Bu üç kurum hissedar olsun. Bunun yanında 1955 Belediyespor, Özel idare spor hatta ve hatta TEİAŞspor bu Petrolspor’un alt yapısını oluştursun. Alt yapıda üç kulüp Petrolspor’a futbolcu yetiştirsin. Tabi bu oluşum olursa sadece futbol ile değil Salon sporlarına da önem versin.”
*** 
Korona gündemimizden çıkmayacak gibi dedik başta, bir koyucumuz ise çayhanelerde verilen çayların cam bardaklarda değil pet bardaklarda verilmesini öneriyor. Bizde kendisine çayhaneye gitmeme önerisini sunuyoruz. 
Bu günlükte bu kadar değerli okuyucularımız, siz bize yazın biz sorunlarınızı güzelliklerinizi ve isteklerini bu sutunlar da dile getirelim. Belki bir yetkili olur, gereğini yapar.
Selam, sevgi ile kalın ve koronasız günler dilerim. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?