TELEVİZYON, TELEVİZYON DEĞİL KORKU TÜNELİ

22-12-2018

Bilmiyorum sadece bana mı öyle geliyor yoksa televizyon izlemenin tadı tuzu kalmadı mı? Her bir kanalda başka bir korku filmi senaryosu var.

       Türlü türlü çeteler mi dersiniz, siyah takım elbiseli adamlar mı dersiniz,şiddetin her türlü hâli mi dersiniz, ne ararsanız var.Biz ne ara insanların birbirine zarar verdiği aletleri bu kadar sever olduk.İşin en komiği ne  biliyor musunuz? Birde bu dizi filmler hiç kötü örnek olmuyormuş gibi RTÜK tarafından belirlenen 7 yaş sembolü ile yayınlanıyorlar. Bence bunlar 18+ ile yayınlanmalı. Senaryo sahipleri, yapımcılar,yönetmenler bunların çocuklara,gençlere kötü örnek olacağını görmüyor mu? Peki bu sırada RTÜK ne yapıyor?

       Ya bir de nasıl başkasının arkasından iş çevrilir, birinin kuyusu nasıl kazılır, nasıl yalan söylenir konularını işleyen dizileri de unutmayalım. Sanki hepsi bir olmuşlar gençlere çocuklara nasıl kötü örnek olunur diye canla başla çalışıyorlar. Artık o kadar hayata girmiş ki malum dizi, sembollerini her yerde görüyoruz. Sokak duvarlarına sprey boyayla yazılması yetmiyor, el bileklerine çiziliyor. Sonra da gençlik nereye gidiyor, masumluğumuzu kaybediyoruz diye uzmanlar gündüz kuşağı programlarında konuşmalar yapıyorlar.

    Bilinçli aileler böyle dizileri aile ortamlarında izlemiyorlar ve izlettirmiyorlar. Burası çok iyi .Ama ya bilinçsiz aileler... Belki bu dizilerin çocukları ne kadar olumsuz etkilediklerini bile bilmeden izliyor, çocuklarına izlettiyorlar. Eyyy dizi film camiası herşey reyting değil... Sevgi dolu evlerin havasını, kötü davranışlarla buğuluyorlar bir de bunun adına reyting diyorlar PES...

      Çocuklar sadece aileden, çevreden gördüklerini davranış haline getirmez. Yaşadıkları ve izlediklerinin etkisi altında kalır. Çeteleşen gençlerin büyük bir oranı dizideki gördüklerini kendi hayatlarına taşıdıkları için bu hâldeler. Televizyonun olumsuz etkisi altında kalıyorlar. Şiddeti, yalanı ve kural tanımazlığı gençlerin çocukların bilinçaltına gizli gizli aşılıyorlar. Lütfen buna bi çare bulalım.

      Zaten şunun şurasında ödevler, ders çalışma bittikten sonra 45 dakika televizyon izleme hakkımız var. Bu vakti de çizgi filmle ya da belgeselle geçirmek istemiyoruz. Bizde bireyiz. Onun için bize iyi örnek olabilecek projeler üstünde çalışın. Aile yapısına uygun diziler,filmler olsun.İnsanlarda iyi, olumlu duyguları çağrıştıran senaryolar, ders çıkarılabilecek diziler, filmler çekilsin.Televizyonda korku tüneli olmaktan kurtulsun...Sevgilerle ....

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?