TERCİHİM AKILLI SAAT… PEKİ NEDEN?

05-08-2020

İnsan sağlığı öylesine önemli bir hal geldi ki günümüzde bunun ışığında hayatımızda olan pek çok nesne akıllanıyor; bunlardan biri de uzun yıllardır pek çoğumuzun vazgeçemediği nesneler oluyor saatler. 
Cep saatiyle başlayan serüven kol saatlerine doğru kayarken, şimdi ise kol saatleri de akıllandı. Peki neden klasik saat yerine akıllı saat tercih etmeli?
Klasik kol saatleri hem bir zaman göstergesi hem de üzerimizde taşıdığımız önemli bir aksesuar. Dolayısıyla bir kol saati satın alırken sadece saat olduğu için almayız; onun tasarımına da çok özen gösteririz. Ancak bir kol saati aslında çok daha fazlasını yapabiliyor. Bunu da ‘akıllı saat’lere dönüştüklerinde çok daha net bir şekilde görmeye başladık.
Batarya ömrü
Akıllı saatlerin önündeki en büyük engellerden biri batarya ömrü. 
Saatleri her gün şarj etmek zorunda kalmak kulağa hoş gelmiyor. 
Zaten telefonların batarya ömrü bize yetmezken bir de saatlerin şarjıyla kimse uğraşmak istemiyor. Ancak bu olumsuz tablo değişmeye başladı bile. 
Huawei’nin yeni akıllı saatlerinden Huawei Watch GT 2 Serisi, iki haftaya kadar şarja ihtiyaç duymuyor. Üstelik, ekranı sürekli açık ve saati paylaşır haldeyken bu batarya ömrünü sunuyor. Haliyle kullanıcıların akıllı saatlere geçmesindeki en büyük engel böylece ortadan kalkmış oluyor. Yani saati şarj etmekle uğraşacağım diye düşünmeye artık gerek yok; iki hafta gerçekten de hiç az bir süre değil!,
Aramalar, Instagram ve Facebook bildirimleri, gelen e-postalar derken bildirimlere zaman 
zaman yetişemiyoruz. 
Oysa saatler kolumuzdayken gelen bir çağırıyı kaçırmak pek de mümkün olmuyor. Haliyle WhatsApp’tan gelen mesaja bu sayede hızlıca dönebiliyor ve önemli gelişmeleri kaçırma şansım pek kalmıyor. Üstelik telefonun zilinin açık olmasına da gerek yok. İnsanları telefon zil sesiyle rahatsız etmek yerine sessize alıp saatten gelen çağrıları anında görebiliyor olmak çok güzel. Aksine gelen bir çağrıyı hızlıca reddetmek isterseniz de saat bunu epey kolaylaştırıyor.
Telefon görüşmesi yapabilme Akıllı saatlerin en kullanışlı özelliklerinden biri hiç şüphesiz telefon görüşmesine de olanak veriyor olması. 
Örneğin Huawei Watch GT 2 46mm modeli ile telefona ihtiyaç olmadan gelen çağrılara hızlıca cevap verebiliyor, telefon görüşmesi yapabiliyorsunuz. Telefona yine dokunmadan belirlediğiniz kişileri saat üzerinden arayabiliyorsunuz. Telefonu cebinizden çıkarmak istemediğiniz bir anda saatinizle çağrılara yanıt vermek gerçekten de hayatı kolaylaştırıyor. Huawei Watch GT 2 46mm modeli ile oldukça akıcı ve net bir şekilde görüşme yapılabiliyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?