TEŞEKKÜRLER SAYIN VALİMİZE

TEŞEKKÜRLER SAYIN VALİMİZE
24-05-2021


Batman Sonsöz gazetemize köşe yazmaya henüz yeni başlamışken ilk işim Batman Valisi Hulusi Şahin beyefendiyi yakın takibe alıp araştırmak, icraatlarını gözlemleyip okura taşımaktı.
Amacım Vali bey’in plan ve projelerini görmek, okumak yakın takibe almak ve gerekirse olumlu veya olumsuz olsa bile iyi niyetimle eleştirmekti.

Ancak Batman valimiz olan Hulusi Şahin beyefendinin Batmanımızla ile ilgili plan ve projelere imza atan ve şehri güzelleştirmek için aktif çalışan ve kayda değer kararlara imza atan bir Devlet bürokratı olduğunu fark ettim.

Büyüklerimizin geldikleri makamın hakkını vererek görevini ifa etmesi ve yönetme yöntemiyle rol model alınacak saygın ve gönüller kazan bir vali olması inanın beni şaşırttı ve çok mutlu oldum.
Spontane olarak çalışkan ve sevilen sayın valimizi olumlu bulduğum denetimleri Batman ilimize ve kendisine bağlı ilçeleri ziyaret etmesi birçok pozitif anlamda kararlar alıp hayata geçirmeleri ve oradaki yerel basının kendisine olan ilgi ve saygısı beni de mutlu etmişti.
Özellikle öğrencilere, okullara ve öğretmenlere demem o ki eğitime vermiş olduğu değer aslında kendi değerini de katlamış oldu.
İşte bu yüzden hiç bir etki altında kalmaksızın ‘’Batman valisi gönüller kazanıyor ‘’ İsimli köşemi içimden geldiğince ve adeta çaylak acemi bir genç kalem olarak yazdım. İyi ki de yazmışım. Gerekirse yine yazarım. Saygın beyefendi şahsıma ödül olarak bir kalem hediye etti.
Batman valimiz Gazetemizin imtiyaz sahibi Ercan Atay bey koordinesiyle adresimi ve  telefon numaramı rica etti. Az bir süre sonra kartviziti ile bir yazara en çok yakışan ve benim açımdan paha biçilmez olan bir kalem hediye etti. Ancak ben onu ilk aldığım ödül olarak ad ettim. Almış olduğum o kalemi asla kaybetmeyeceğime ve her zaman salt doğruları yazacağıma söz veriyorum Vali beye.
Sayın Valim; en onurlu, en iyi ve en cesur yazarlar bağımsız ve fiyatı olmayanlardır efendim. Vermiş olduğunuz kalem hediyenize çok ama çok teşekkürlerimi sunar; İcraa etmekte olduğunuz o kutsal ve çok değerli makamınızda size ve emrinizdeki tüm kadronuz olan memurlarınıza da sınırsız eserler ve başarılar diliyorum.
Babamın bir başhekim arkadaşı olan Prof Dr. Alaaddin bey hep derdi ki Kutsal büyüklerimiz olan asrı saaddet döneminde veli olmayanı vali yapmazlarmış. Çok etkilendim ancak yaşım gereği tam anlamış değilim fakat bu güzel ve anlamlı sözü asla unutmayacağım.
Gazetemiz Batman Sonsöz Gazetesinin İmtiyaz sahibi Ercan Atay beye ve bana bu imkanı tanıyan gazete yetkililerine sonsuz teşekkür ederim.
En saygın dilek ve başarı dolu icraatların baş mimarı olarak Batman valimiz olan Hulusi Şahin beyefendinin diğer valilerimizce rol model alınması gerekir düşüncemle mutluluklar ve sağlıkla efendim.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?