TİYATRODA YASAKLAR KALKIYOR

22-09-2020

Ve sonunda Kültür Turizm Bakanlığından beklenen karar açıklandı, Tiyatrolar yeniden sahne alıyor. 
Çok özlemiştik biliyorum. 
Kış aylarının o sıcak atmosferini kapalı mekanlarda artık yaşayabileceğimizi umut ediyorum Batmanımızda.
Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamayla tiyatro gösterimleri ile opera ve bale temsillerinin il hıfzıssıhha kurullarının kararları dışına alındığı bildirdi.
Koronavirüs salgını nedeniyle açık alanlarda konser, tiyatro, festival gibi etkinlikler geçtiğimiz günlerde yasaklanmıştı.
Sektörden bayağı bir şikâyetlerin yükseldiği günlerde böylesine bir karar doğrusu rahat bir nefes aldıracaktır diye düşünüyorum.
Sanatçılar duruma tepki gösterirken Tiyatro Kooperatifi özel tiyatroların pandemi döneminde perde açamadığı için çöküşe geçtiğini açıklamıştı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamayla tiyatro gösterimleri ile opera ve bale temsillerinin il hıfzıssıhha kurullarının kararları dışına alındığı bildirildi.
Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "İçişleri ve Sağlık Bakanlıklarımız ile yaptığımız değerlendirmeler neticesinde açık ve kapalı alanlarda sahnelenecek tüm tiyatro gösterimleri ile opera ve bale temsilleri Bakanlığımızca 23.06.2020 tarihinde yayımlanan 'Kültür ve Sanat Tesislerinde Kontrollü Normalleşme Süreci Genelgesi'ndeki kurallara uyulmak koşulu ile il hıfzıssıhha kurullarınca alınan kararların kapsamı dışına alınmıştır."
Pandemi süresince yaşadığımız stresi bizlere bir nebze olsun unutturacak oyunlara çok ama çok ihtiyacımız olacak.
Bu konuda umarım İl Kültür Müdürlüğü, Belediye ve Valilik güzel bir yol haritası çizer. 
Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından birinin kopuk olduğunu Gazi, not defterine not etmişti vakti zamanında.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?