Trafik güvenliğini tehlikeye sokan çalışma!

Trafik güvenliğini tehlikeye sokan çalışma!
02-08-2022

Hafta içinde yolumuz Sason’a düştü.

Karayollarının, Batman-Sason yol güzergahındaki çalışması yüzünden aracımızın iki kapısı, asfalt rengine dönüştü.

Ama ne asfalt?

Yola dökülen mucur bir yana karşıdan gelen arabanın fırlattığı mucurlar bir yana…

Yavaş yavaş araçla gidiyoruz ama kendimizden çok gittiğimiz aracı düşünüyoruz ‘aman camlarımız kırılmasın’ diyerek bol bol dua ediyorduk…

Yola dökülen mucurların görüntülerini de sosyal medya hesaplarımızdan paylaştık.

Trafik güvenliğini tehlikeye sokan bu mucurların yola dökülmesinden sadece bizler yakınmadık bir de Sason Belediyesinde oturan bazı sürücülerin adeta isyan eden açıklamalarını dinledik.

Sasonlu bazı sürücüler;

“Sason yolumuzda aracımızın camları kırıldı. Bu mucurla başımız dertte. Mucur yolu ölüm yolu olmasın, bu Batman için büyük bir ayıptır. Asfalt çalışması yerine Batman-Sason karayoluna mucur serilerek ölümlü trafik kazalarına davetiye çıkarmaktır. Türkiye’nin her yerinde sıcak kaplama asfalt yapılırken bu yolun ilkel bir yöntem olan mucur yapılması kazalara yol açıyor. Yola dökülen mucurlardan ötürü gelip geçen arabaların tekerleklerinin altından sıçrayan taşlar bütün sürücülerin ve vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyor. Dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen çakıl taşlarıyla, mucurla yapılan yol serimi çalışması resmen kazalara davetiye çıkarmaktadır. Bu durum vatandaşın hem can hem de mal güvenliği için ciddi anlamda tehlike arz etmektedir. Yola dökülen mucurlardan ötürü araçlarımız hasar gördü. Dökülen bu mucurların araçların kaymasına sebebiyet vereceğini düşünüyoruz. Mucurlu yollar ölüm yolu olmasın. Bu konuda karayolu yetkililerini göreve davet ediyoruz. Yetkililerin bu önemli sorunu çözmeye davet ediyoruz” diye yakınıyorlardı.

Batman-Sason yolu güzergahındaki yola mucur serilmesi ölümlü kazalara davetiye çıkarıyor.

Bu yolda daha görünmez kazalar yaşanmadan yetkililerin, yolda denetimleri yerinde yapıp, gerekeni yapacağına inanıyorum.

Değerli Karayolları yetkilileri, Batman-Sason yolunda mucurun dökülmesi için attığınız imzanın yarın olası bir kazada ne baş ağrıtacağınızı hiç düşünmediniz mi?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?