TÜPRAŞ yetkililerine çağrımdır

TÜPRAŞ yetkililerine çağrımdır
06-09-2023

Tüpraş, Koç ailesiyle birlikte tesisleşme anlamında da güzel çalışmalara imza attı.

Batman Rafinerisinde de güzel işler yapıldı.

Yalnız bu çalışmaların bir ayağı unutuldu!

Spor tesisi…

Batman genç nüfusa sahip bir kent.

Batman’da insanların en büyük aktivitelerinden biri de kuşkusuz spordur.

Tüpraş Batman Rafinerisinin içindeki futbol sahası, yazın tozdan kışın ise çamur deryasından geçilmiyor.

Her yıl bünyesinde yetiştirdiği futbolcularla adından söz ettiren Tüpraşspor, bu yıl da Sivasspor’da 72 sırt numaralı formasıyla Süper ligde izlediğimiz Batmanlı Yunus Emre Konak’ın yetiştiği kulüptür.

Bayındırlık, Yavuz Selim, Petrol, Şafak, Fatih, Bahçelievler, Cumhuriyet ve Şirinevler mahallerine Rafinerinin yakın olması nedeniyle gençlerin en yakın olarak gördüğü takım Tüprasşpor’dur.

Söz konusu sahanın çimlendirilmesiyle birlikte daha fazla gencin bu tesisin yolunu tutacağına inanıyorum.

Geçen hafta Batman Petrolspor’un Site’deki antrenmanını izlerken, Tüpraşspor’un gençlerinin orada antrenman yaptıklarını görünce üzüldüm.

Oysaki Tüpraş’ın şenliklerine önümüzdeki günlerde gidecek gençlerin, Tüpraş içindeki sahası çim olmuş olsaydı TPAO tesislerinde 20 gün antrenman yapmalarına gerek kalır mıydı?

Tüpraş’ın sahası çim değil diye bu gençler, başka tesislerde antrenman yapmalarına bizlerde seyirci kalmayarak, gördüklerimizi yetkililere aktarmayı bir görev biliyoruz.

Nede olsa hepimizin ortak amacı; daha yaşanılabilir bir Batman…

Yukarıda dile getirdiğim mahallelerdeki gençleri kötü alışkanlıklardan kurtulmanın yollarından biri de o gençleri spor tesislerine yönlendirmektir. Tek sıkıntı; yazın toprak saha kışın ise çamur deryasından geçilmeyen saha!

Koç ailesinin, Tüpraş Batman Rafinerisindeki futbol sahasını çimlendireceğine inanıyorum. Çünkü onlar, tesisleşmeyi seviyorlar…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?