Türkiye ekonomisi!

Türkiye ekonomisi!

Ekonomi ne zaman normalleşir açıkçası ekonomistler de ne zaman normalleşeceğini bilmiyor.

Bunun da nedeni Dünya’daki gelişmeler ve tabii Türkiye'deki anormallikler.

Dünya Öncelikle koronavirüs diye puan bir süreçten geçti 2 yıl boyunca dünyayı resmen kapattılar.

Koronavirüs öncesi dünya koronavirüs sonrası dünya diye iki dünya dilimi yaşıyoruz.

Koronavirüste dünya durmadan tüketti ürettiğim ise hiç olmadı ve bu süreçte her şey anormalleşmeye başladı.

O günlerde söylenen bir şey vardı dünya artık normal olmayacak diye gerçekten de öyle oldu koronavirüs sonrası dünya bir daha normale dönmedi.

Küresel ekonomik kriz bütün dünyayı etkiledi.

Ama sanki Türkiye daha çok etkilenmiş gibi göründü ki o bir medya algısı.

Dünyada koronavirüsten etkilenmeyen hiçbir ülke kalmadı ekonomiler resmen dibi buldu ve çakıldı.

Tabii Türkiye'de anormal hadiseler yaşandı 15 Temmuz Darbesi ve 6 Şubat depremi resmen ülkeyi dibe götürdü.

 Ama Bütün bunlara rağmen Türkiye ekonomisi bana sorarsanız yine de direndi ve iyi bir noktada da duruyor.

Akbaba Misali ekonomi çok kötü diyenler var ama şu dünyanın tamamı bundan etkilendi.

15 Temmuz darbesinin Türkiye maliyeti 500 milyar dolardır.

Onu kurtaracak ülke dünyada çok az Türkiye işte böyle zorlu süreçlerden geçti ve bütün bunlara rağmen hala ekonomisi büyümekte olan ülkeler arasında yer alıyor.

Evet, sokakta sıkıntı var kabul ama yaşananları ve kaotik olayları görmezden gelmek kabul edilemez.

Hiç kimse bu kadar enseyi karartmamalı.

Ekonomi çok kötü bir algıdır ya da kendine ruh buluyor ama gerçek şu ki Türkiye’de direnen ve üreten bir ekonomi var daha güzel günler olacağına inanıyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ