TÜRKİYEDE NELER OLUYOR?

20-10-2015

Değerli okurlar, yakın bir geçmişte “Türkiye'de neler olmuyor?” diye bir yazı yazmıştım. Çok zaman geçmeden, bu kez olaylar, olgular, skandallar, son dakika haberleri, “Türkiye'de neler oluyor?” yazmamı gerektirdi.

Peki, gerçekten Türkiye'de neler oluyor? Bunu yalın, net ve perdeleme olmaksızın hakkıyla bilen var mı? Bilmiyorum. Ancak bilinen o ki Türkiye'de hiç de güzel şeyler olmuyor.

Neye yormalı? Kime yormalı? Aktörler kim? Senaryo ne? Bilinmeyen o başaktörler kim? Şimdilik tahminlerden öteye geçilemiyor. Ama ne var ki, an olur, gün olur hiçbir şey zamana gizli kalmaz.

Yağmurlar yağar, makyajlar silinir, maskeler düşer. Bu senaryonun, bu filmlerin yapımcılarının isimleri, kimlikleri, kişiliksiz kişilikleri gün gibi ortaya çıkar.

Şahsen olup bitenlerle ilgili çok net değilim. Olgular henüz berrak değil. Atmosfer hem mevsim itibariyle, hem de olayların, toplum mühendisliğini profesyonelce uyguladıkları için sisli puslu. Çakallar, sırtlanlar severler sisli-puslu havayı.

Bu yüzden araştırmalarımı sabırla bekliyorum.

Şu kesin ki, bizler millet olarak bunu hak etmemiştik. Hepimiz sosyolojik olarak, psikolojik olarak, ekonomik olarak eksi bölgedeyiz. Çok da acılıyız, yaslıyız ölümlerden canımız yanıyor.

Hal böyle olunca, bu skandalların etkisi, genel seçimlere de yansıyacak gibi. Bir çok imkansızın ya da olmaması gereken sonuçların peşpeşe ve çok kolay beklenilmeyen sonuçlarla sonlanması tesadüf olabilir mi? Matematikçe düşünürsek karşımıza kombinezon hesapları çıkar.

Yani Olasılık.

Türkiye’de neler oluyor?

Kalben söylüyorum ve samimi yazıyorum, olmaması gerekenler oluyor. Yakışmıyor, hoş olmuyor. Zarlar atılıyor defalarca üst üste, hep yek geliyor. Matematikteki olasılıklar ve beynim bunu bir türlü kabul etmiyor. Bu işin içinde, bir iş var...

Şimdilik üç bilinmeyen denklemler var!

Kalın sağlıcakla değerli Batman Sonsöz okurlarımız...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?