ULAŞIMDA HAVUZ SİSTEMİ ŞART

ULAŞIMDA HAVUZ SİSTEMİ ŞART
05-08-2021

Değerli Sonsöz Gazetemizin okurları; bugün toplu ulaşım konusunu ele alacağız…

Batman artık Metropol bir şehre büründü ve ulaşım sıkıntısı baş göstermeye başladı.

Belediye toplu araçları otobüsler her tarafa sefer yapsa da yine de yetersiz kaldığı zamanlarda oluyor. Bunların başında Üniversite kampüsünün ve mevkili TOKİ Kuyu başı TOKİ gibi büyük sitelerin olması ulaşımda sıkıntılar yaratmaktadır.

Bilindiği üzere Batman'da şehir içi minibüsleri henüz belediye ile entegre çalışmamakta, bu nedenle birçok yaşlımız ve engelli vatandaşımız otobüsle seyahat etmek zorunda kalıyor ve saatlerce otobüs bekliyor.

Zira minibüslerde hem engelli rampası yok, hem de kartlı sistem mevcut değil, bu nedenle yaşlımız ve engeli vatandaşımız yollarda mağdur oluyor minibüse binemiyor.

Bu nedenle bir an önce belediye ve minibüsçülerin havuz sistemini oluşturması gerekir.

Batman'daki ulaşım sıkıntısının aşılması için; benim yaptığım araştırmaya göre taraflar birkaç kez yan yana gelmiş ve anlaşma sağlanamamış.

Tabii ki minibüsçülerin maddi mağduriyeti giderilmeli giderler gelirler hesaplanmalı ve her iki tarafta Memnun kalmalı.

Birçok ilde belediye minibüsçüler havuz sistemine geçmiş durumda ve toplu taşıma sıkıntısı ortadan kalkmış olsa da Batman'da hala anlaşmazlığın olması toplu taşıma kullanan kesimi zor durumda bırakmaktadır.

Temennim o ki her iki tarafın bir an önce iyi yan yana gelip havuz sisteminin devreye alınması ve sorunun ortadan kalmasıdır.

"Bir de önemli bir konu da minibüslerin birçoğunun eski model ve klimasız oluşudur ki bu da artık Batman’a yakışmayan bir tablodur.

Batman'da zaten herkes birbirini tanır çoğunlukla birlik ve beraberlik içinde etle tırnak gibi birçoğumuz akrabayız yani biz bireyiz yok ki senin kimseden bir farkı.

Değerli Belediye Başkanı ve değerli minibüsçüler Derneği Başkanı bu konuya her iki tarafında olumlu ve yapıcı yaklaşmaları en büyük temennimdir.

Her şey Batman için ve Batman'ın rahatlığı için refahı için hoşçakalın…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?