UYUŞTURUCU MADDE VE GENÇLİK

08-03-2021

Gençlik ve gençler evrensel bir payda olup; mensubu olduğu ülkenin en önemli varlığı ve gelecekleridirler. Bilmem ki bu rasyonel gerçeği bilmeyenler varmıdır?
Gençler içinde bulundukları deneyimsizlik ve deli-kanlı olmaları nedeniyle adeta her heyecan ve maceranın birer potansiyel yemleridirler. Çünkü gençtirler. Çünkü deneyimlerden ve sebep-sonuç olgusuna çok çok yabancıdırlar.
Nereden bilecekler ki karşılarında mega boyutlarda sınırsız insan avcıları ve tuzaklarının olabileceklerine. Evet nasıl ve nereden bilecekler? İşte bu bilmeyecekleri sınırsız avcı ve tuzaklarla bir şekilde adeta kandırılarak yahut zorlanarak uyuşturucu madde tuzaklarına hemen kapılıveriyorlar, bağımlı hale geliyorlar zamanla. Bağımlı olduktan sonra da sınırsız negatif ve suç oranlarına da bulaşıyorlar, bulaştırılıyorlar. Tedavisi çok pahalı ve uzun zaman alan yöntemlere rağmen büyük kayıplar büyük suçlara bulaştırılıyorlar.
Ülkemizde Narkotik şube bu konuda fazlasıyla başarılı olduğu halde sorunu kökten çözemiyor. Bu sorun sadece Narkotiğin sorunu olmamalı sanırım bu konuda aileden bireye kadar toplumun her kesimine görev düşüyor.
Peki, gençlerimizin içine düşmüş olduğu zafiyetten kurtulabilmeleri konusunda yeterince duyarlı mıyız? Ben bu konuda pek iyimser düşünmüyor düşünemiyorum nedenine gelince bu sorun uzun zamandır devam ediyor. Birçok uyuşturucu satanların yakalanıp yargılamalarına rağmen hatta cezaevine atılmalarına rağmen bir türlü bitmiyor. Bitecek gibi de değil. O halde soruna nasıl yaklaşılmalı? Sorun sıfıra veya sıfıra en yakın seviyelere indirgemenin çaresi yok mu?
Ülkemizde psikologlara rağmen, Psikiyatr’lara rağmen hatta ilgili sağlık mensuplarına rağmen bu önemli konu neden masaya yatırılıp rehabilite edilemiyor neden?
Gereğinde bu konuyla mücadele edecek sivil toplum kuruluşları, Devletin ilgili birimleri ile sağlık Bakanlığı ve milletçe el ele verip sorunun ana noktasına odaklanıp kolektif bir çalışmayla gençlerimize, yarınlarımız olacak bu en erdem değerine gereğince sahip olmamız gerekiyor.
Basınıyla, Tv kanallarıyla, görsel-yazısal ve daha başka birimlerle konuya dikkati çekip bu gençlerimizi bu zehirden kurtarmanın çareleri mutlaka var mutlaka olmalı.
Maşa görevi üstlenen satıcılardan çok uyuşturucu baronları ile kaynağa yönelik çalışmalar hatta bu konunun sıfıra indirgenmesi hususunda milli bir mücadele verilerek çocuklarımızı, gençlerimizi yem olmaktan kurtarmalıyız. Çok boyutlu ve çok zararlı olan bu uyuşturucu maddeler bir çok gencimizi çok çabuk bir zaman diliminde elimizden alınıyorlar.
Bu önemli konu bilimsel olarak ciddi ciddi ele alınıp sebep-sonuçlarla analiz edilemezse bu kötü gidişata son verebilmek için plan ve projeler bulunmazsa daha çok gencimizi kaybederiz. Suç işleme ve suç oranlarını grafiksel olarak ve eylemsel olarak bitiremeyiz.
Bu mücadele ve uyuşturucuyla kesintisiz mücadele etmek zorunludur. Kurtarılan her genç bir dünyadır. Ailelerin, Anne babaların dünyalarını karartmadan onları korumalıyız görüşündeyim. İstersek, çok önemsersek çocuklarımızı, gençlerimizi kurtarırız.
Kalın sağlık ve mutluluklarla siz değerli Sonsöz okurlarımız ve saygın Batmanlılar.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?