UZUN VE DAR TÜNELLERDEN GEÇİYORUZ...

17-01-2018

Kanaatimce fikrimiz zikrimiz ne olursa olsun şimdi biz bunları buzdolabının derin dondurucusuna kaldırıp birlik dirlik içinde olmamızın en önemli kırmızıçizgimiz ve olmazsa olmazımız olmalı diye düşünüyorum.

Neden mi?

Emperyalist ve faşist ülkelerin en başta da ABD olmak üzere içinde olduğumuz orta doğu coğrafyasında ki plan ve projeleri ile yapmak istediklerini yapamadıklarını her şekilde savaş ve iç dış kargaşa çıkartmak istediğinin farkında olmamız gerekir.

Gün ve an kutuplaşma savaşma germe gerilme zamanı anı değildir.

Artık savaşlar eskisi gibi tüfek kılıç ve eski silahlarla olmuyor.

Hatta düşmanlar bile dost görünümlü olabiliyorlar.

Baksanıza NATO fonksiyonunu kaybetmiş durumda ve ABD müttefik olarak bildiğimiz bu ülke neler yapıyor, neler yapmıyor?

İlişkilerimizin geldiği veya yanlış politikaları yüzünden getirildiği son hale bakın.

Bence ABD’yi Donald Trump denen adam/madam yönetmiyor kendisini yöneten İsrail lobileri bir şekilde adamı esir almışlar ve garson gibi kendilerine hizmet ettiriyorlar.

Son skandal davranışı olan Kudüs hadisesi gibi...

Bu arada belirtmekte fazlasıyla yarar olan tarihi bir gerçekten de söz etmekte yarar var.

Orta doğuda hangi ülke olursa olsun İsrail onların kalkınmasını gelişmesini kendi güvenliği açısından ve birçok anlamda saygınlık kaybına uğramaktan korktuğu için istemiyor.

Aksine elinden geldiğince her kozunu kullanarak Ortadoğu’yu kan gölüne çevirmek istiyor.

Zira her şekilde insanların ölmeleri sınırların onların istekleri doğrultuda değişmesi yine kendilerine yarıyor.

Sanırım İsrail’in krizini okuyamayanlar bilmeyenler dünyamızda nelerin olup bittiğinin farkında değiller ve olaylardan gelişmelerden hayli uzaktırlar diye düşünüyorum.

Katılır katılmazsınız size bağlı.

Geçmişte yazmış olduğum makalelerimin birçoğunda da belirtmiştim hatırlatma amacıyla tekrar yazıyorum bu İsrail denilen kavim yaşadıkça güçlendikçe sapık fikirleri doğrultusunda politikalar üretmeye devam edecekleridir ve bu gezegen her zaman gri mutsuz ve savaşlara maruz kalacaktır.

Benim bu düşüncemi tezimi zaman-zaman İsrailli siyasetçiler beyanlarında apaçık dile getiriyorlar zaten.

Üstelik gizleme gereği bile duymuyorlar adım-adım hedeflerine ulaşmakta kararlıdırlar.

Komşusu olan Mısır’ı hal etti istediği gibi at koşturuyor Mısır da ve daha kaç Müslüman ülkede manevra kabiliyetini geliştirdiğini aklıselim olanlar bilirler.

ABD’deki İsrail lobileri istedikleri ne varsa ABD siyasetçilerine her dönem ama az ama çok hedeflerine planlarına onları hizmet ettirmişlerdir ettirmeye de devam edeceklerdir.

Gelelim biz bize parti ayırımı yapmaksızın diyorum ki an itibariyle ülkemizin güzel yarınları ve bekası için mutlaka mutlaka birlik dirlik içinde olmalıyız ama hepimiz.

Yapılan ve yapılacak hatalar her anlamda ve her şekilde bu işgalci ve emperyalist güçlere yarayacaktır.

Bu hale bizleri kimler ve nasıl getirdiler?

Ne tür hatalarla inanın şimdi bizim bunları sorgulayacak analiz edecek vaktimiz bile yok hem şimdi bu tür fikirleri ileri atmanın da bir anlamı yok.

Bunlar bizim iç meselelerimiz.

Yeter ki bu büyük oyunlara tuzaklara gelmeyelim.

Irak ve Suriye Libya ve daha birçok ülke yaptıkları hatalar yüzünden geriye dönüşü olmayan yollara koyuldular ve büyük tahribat aldılar almaya da devam ediyorlar.

En azından bu olaylar ve onlara oynanan oyunlardan ders alıp mutlak surette ülkemizi yarınlarımızı ve milletimizi korumak adına bir olmalıyız.

Güçlü olmalıyız.

Hiç bir emperyalist gücün etkisinde de kalmayıp her tür tedbirimizi alabilmeliyiz.

Dış cephelerde birçok faktör net olduğu için strateji belirlemek kolay hatta zafer elde edebilmek de zor olsa da mümkün...

Ve kolay ama iç cephe de istikrarı barışı huzuru korumak devam ettirmek çok zor ve büyük bedeller gerektirdiği için asla o konuma gelmemeliyiz.

A parti filan siyasetçi şu adam bu madam geçelim bunları gün ve an o gün değil bu an değil.

Her tehlikeye karşı dik güçlü ve onurlu cesaretli olmak durumundayız.

Bunları da tarih yazacak notlar düşecek tarihe gelinen nokta tesadüf değil adım-adım tuzaklarla sinsi plan ve projelerin bir ürünü olup; karşı tez ve güzel diplomasilerle savaşlara bile gerek kalmadan masada ve ikili görüşmelerle üstesinden gelinebilirse süper olur.

İç ve dış sorunları asla mix etmemek gerek harici ve dâhili sorunlar farklı taktik ve stratejilerle ele alıp değerlendirmek gerekir.

Bana göre önce dış sorunlar hal edilmeli daha sonra milletçe kendi iç sorunlarımızı aklıselim bir tarzla mutlaka hal ederiz edebilmeliyiz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?