VALİ DENİZ’İN 2,5 YILI...

16-09-2018

 

 

Vali Ahmet Deniz’in Batman’da görev süresi 2,5 yılı buldu.

2,5 yıl nasıl geçti?

Vali bey neler yaptı, neler yapamadı?

Son günlerde valiler kararnamesi çıktı, çıkacak söylemleri arasında bu sorulardan yola çıkarak sayın valiyi değerlendirmek istedim.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, Vali Ahmet Deniz’in 2,5 yıllık hizmet süresince halkla diyalog ve sosyal konularda duyarlı ve başarılı olduğunu söyleyebilirim.

Vali nasıl biri?

şeklindeki sorumuza özellikle genç kesim başarılı ama ‘Petrolspor’ şeklinde yanıt veriyorlar. Genç nüfusa sahip kentimizde vali beyin yaptığı önemli icraatlar gençlerin gözünde Petrolspor’un gölgesinde kaldı.

Spora sevdalı gençlerin düşüncesi bu.

Vali beyden kentin diğer sorunları ve yatırımlarıyla ilgilendiği kadar Petrolspor’a da destek sunmasını bekliyorlar.

Aslında vali Deniz boş zamanlarında Petrolspor ile ilgilendi.

Petrolspor’un bu kentin markası olduğunu ve futbolun kentlere katma değer verdiğini biliyor. Bence vali Deniz kendi reklâmını ve yaptıklarını iyice anlatamıyor.

***

Vatandaşa vali beyi değerlendirir misiniz?  şeklindeki sorumuza hiç kimseden vali adam kayırdı ihaleye fesat karıştırdı. Vali particilik yapıyor veya buna benzer yakıştırmalar ve şikâyetlerde bulunmadı.

Aslına bakarsanız vali bey, eğitim başta olmak üzere sosyal anlamda başarılı bir grafik çizdi.

Daha da iyi olabiliriz miyiz?

Evet olabiliriz.

Ama şunu da gözden kaçırmamak lazımdır.

Vali bey,  göreve başladığı aylarda kalleş darbe girişimi, akabinde demokrasi mitingleri, daha sonrası erken seçim ve en önemlisi ekonomi kriz labirentinde buldu kendini….

Batman’ın zaten ağır sorunları vardı.

Bu gelişmeler yatırımların yeterince hızlı gerçekleşmesine olanak tanımadı.

***

Vali Ahmet Deniz’in görev süresi boyunca Batman merkez ve kırsalında kent nüfusuna ve kent konumuna göre fazla olay olmadı. 

Hem terör hem de adli olaylarda huzurlu bir kent olduğumuzu söyleyebilirim.

Çok ciddi bir olay yaşamadık.

İstatistikler de öyle diyor.

Yani Batman ‘huzur kenti’ diyebiliriz.

Vali bey sağlık alanında da duyarlı davrandı. Sağlık yatırımların hep takipçisi oldu. Hastanenin yer tespiti konusunda baskılara rağmen devletin ve bürokrasinin hassasiyetine göre davrandı. Eğitim konusuna da ciddiyetle yaklaştı, eğitimdeki sorunlara çözüm bulmaya çalıştı.

***

Aynı başarıyı sanayileşme konusunda yakaladık mı? Vali beyin sanayileşme konusunda yatırımcıların gelmesi konusunda biraz daha çaba göstermesi gerekiyor. Gerçi bu Türkiye’deki genel havayla alakalı ama vali bey bu konuda daha aktif olmasını bekliyoruz. Organize Sanayi Bölgesindeki fabrika sahiplerinin sorunlarına eğilmesini gerçek yatırımcılara arsa tahsisi konusunda destek olmasını bekliyoruz.

Çevre konusunda duyarlı olan Vali beyin, uyuşturucu, bahis ve tefeciler konularına da daha çok eğilmesini talep ediyoruz. Bu konudaki çalışmaların caydırıcı olmadığını görüyoruz.

 

Yatırımı devam eden inşaatlar denetlenmeli ve zamanından önce bitirilmesi için gerekli takibi yapmalı. Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı gibi.

Sayın vali, eğitim sezonu başlarken okulların güvenliği konusunda alınan ve alınacak tedbirlerin hep takipçisi olmalı. Okul bahçeleri ve civarı art niyetli insanlardan arındırılmalıdır.

Anız yangınları ve şehir içi trafik konusunda da ilgili birimlere sert tedbirler alınması konusunda gerekli talimatların verilmesini arzu ediyoruz. 

***

Vali Deniz, geldiği ilk günden bu yana devletin sıcak yüzünü vatandaşlara gösterdi. Halkla hep sıcak diyalog kurdu. Taziyelere mutlaka gitti, düğünlerde bulundu. Kısacası halkla birlikte hüzünlendi, halkla birlikte halaylar çekti.

Valiler kararnamesi önümüzdeki günlerde çıkacak. Bizim temennimiz bu kadar konulara ve sorunlara vakıf olan bir bürokratın bir yıl daha ilimizde görev yapmasını isterim.

Bunu isteyen çok ciddi manada bir halk kitlesi de var.

Bunun göz ardı edilmemesi Batman için önemlidir.

Dostçakalınız...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?